POISTOT (HO 19.11.2015)

MOBIIN - Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - 147555

Sunnuntai 2015-02-22 - N:o 1818 - HELMIKUU 2015. ONNELLISTA ... UUSI VIIKKO-ARKISTO: JYVÄSKYLÄ 2005

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Mainosnauha 10 000:lla sivulla!

phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info

Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant

Väkivalta syö tunteita


HELMIKUU 2015. KULKIJAN KUVIA. 5 MINUUTTIA GESTERBYNPOLULLA KIRKKONUMMELLA. 15 KUVAA.



HELMIKUU 2015. KULKIJAN KUVIA. 5 MINUUTTIA GESTERBYNPOLULLA KIRKKONUMMELLA. 15 KUVAA.
Gesterbyn polulla - Siwa - Päiväkodin lapset värikkäissä haalareissaan - Gesterbyn torin lämpölaitos, koko alueen tiétenkin - Vanhempiasukas keppeineen aikamoisessa liukkaudessa, joka tässä kohtaa on kuitenkin hyvin poistettu - Maakat nokkivat eineksiään - UV-putken auto - Koiran ulkoilu - Gesterbyn polulla. Kuvat: Pertti Manninen. Torstaina 12.02.2015 10:07 - 10:12. ISONNA!

Historiaa: Näillä kulmilla asuin parikymmentä vuotta 70- ja 80- luvuilla. Monet tutut asuivat näissä taloissa silloin. Haka mainosti uuttaa Gesterbyn aluetta ja sen taloja muun muassa näin: "Gesterbyn alueen keskellä on tori, jonka ympärille alueen palvelut ryhmittyvät". No lämpökeskushan siinä oli ja näiden lähitalojen 1. kerroksessa Posti, R-kioski ja päiväkoti. Hiukan kauempana oli kukkakauppa lemmikkieläimineen. Ruokakauppaa piti Elanto tässä samassa Siwan talossa ja siellä ensimmäisenä koulupojat, pienetkin, onnistuivat jäämään koukkuun, ainakin jotkut, näihin kolikkoautomaatteihin, mitään ikärajoja ei silloin ollut, ei niitä ainakaan valvottu. Torilla pidettiin kyllä palopuheita ja oli siellä kai jonkun kerran vappumarssikin. Varmasti muistan yhden esiintyjän: trubaduuri Mikko Perkoilan. Päiväkoti on vaihtanut sijansa 80-loppupuolella rakennettuun nuorisotaloon, joka tuli tutuksi siitäkin kun Kirkkonummen Urheilijoiden elokuvakerho Kirkuva näytti siellä viimeiset elokuvansa, jopa Mansikkapaikankin! Linkki Kirkuvan "puolihistoriaan": http://elama.fi/kirkuva/kirkuva.htm

Sunnuntaina 2015-02-22 15: 31 Pertti Manninen.


Helmikuu. Muutos

Mikään ei ole muuttunut paitsi asenteeni. Kaikki on siis muuttunut.
Anthony De Mello

Sinulla voi olla tottumuksia, jotka heikentävät sinua. Muutoksen salaisuus on keskittää kaikki voimasi, mutta ei vanhan vastustamiseen, vaan uuden rakentamiseen.
Sokrates

Tulevina vuosikymmeninä itse kunkin tekemät henkilökohtaiset valinnat ovat ratkaisevimmat terveyden ja pitkän iän määräävät tekijät.
Journal of the American Medical Association 

(17) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 
Helmikuu. Muutos





Helmikuu. Muutos

Kun yksi onnen ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Usein me kuitenkin katsomme suljettua ovea niin pitkään, ettemme näe ovea joka avautuu meille.
Helen Keller

Jos katsomme oikeaan suuntaan, meidän tarvitsee jatkaa vain kävelemistä.
Buddhalainen sanonta

Jos jatkuvasti kadun vääriä tekojani, sydämeni ei saa koskaan rauhaa.
Chi K'ang

(18) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 
Helmikuu. Muutos





Viikkosanomat-blogista. Tammikuu 2015.

Pääministeri Stubb olisi halunnut mukaan Naton ydinasekokoukseen. Kaikkiin pöytiin.

tammikuu 25, 2015

Ei siitä ole montaa viikkoa, kun pääministeri Alexander Stubb vaikeroi tai ainakin valitteli sitä, että kun Suomi ei ole Naton jäsen niin emme pääse yhteisiin pöytiin päättämään turvallisuudestamme.

Jo silloin ihmettelin mikä hinku hänellä on päästä mukaan päättämään ydinaseista ja niiden käytöstä, doktriineista milloin ja miten niitä käytetään.

Tänään sai sitten lukea, esim. HS:n verkkosivuilta, että tällainen kokous juuri nyt järjestetään, Ukrainan kriisin ja sodan laajettua. Kokoukseen ei Ranska osallistu, koska se haluaa päättää itse omista ydinaseistaan.
Ei nyt ainakaan siis vielä Suomi, vaikka esim. nykyisen pääministerin mieli sinne kovasti halajaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-01-25 16:55.

PAINOVIRHEET KORJATTU JA AVAINSANAT LISÄTTY SUNNUNTAINA 2015-02-22 15:39.

Tags: , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2015/01/25/paaministeri-subb-olisi-halunnut-mukaan-naton-ydinasekokoukseen-kaiikkin-poytiin/


 

Viikkosanomat-blogista. Helmikuu 2015.

Markus Selin. ”Kyllä tähän maahan kaksi Juice-elokuvaa mahtuu.” Niinkuin Mannerheim elokuviakin. Solar-filmillä on paljon kokemusta.

helmikuu 20, 2015

Markus Selin aikoo tehdä nyt Juice Leskinen-elokuvan. Oppirahat on maksettu ja paljon on opittu Mannerheim-elokuvan tuotannosta. Elokuvahan ei valmistunut koskaan. Rahaa paloi ja jopa veteraaneiltakin nyhdettiin ennakkomaksuja, joita valitettavasti ei pystytty maksamaan takaisin.

Kaikki rahat, siis loput, menivät tämän isänmaallisen Renny Harlinin palkkioihin. Selinkin maksoi itselleen miljoonapalkkiot erilaisten kulujen nimellä.

Iltalehti kertoo tänään perjantaina, että

LAINAUS
”Yellow Filmsin elokuvan tuottaja Marko Talli arveli, että Suomen kokoisessa maassa rahoitus riittäisi vain yhteen Juice-elokuvaan. Markus Selin on toista mieltä.

– En tiedä heidän rahoitussuunnitelmistaan mitään. Uskon, että me saamme kyllä rahoituksen kuntoon. Kyllä tähän maahan kaksi Juice-elokuvaa mahtuu.”
LAINAUS LOPPUU

http://www.iltalehti.fi/leffat/2015022019230469_le.shtml

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2015-02-20 12:35

Tags: , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2015/02/20/markus-selin-kylla-tahan-maahan-kaksi-juice-elokuvaa-mahtuu-niinkuin-mannerheim-elokuviakin-solar-filmilla-on-paljon-kokemusta-ky/

Viikkosanomat-blogista. Helmikuu 2015.

HS kertoo kiusallisen epätarkasti Ahtisaaren eroaikeista, jos kansa olisi äänestänyt EU-liittymistä vastaan.

helmikuu 15, 2015

Tänään sunnuntaina 2015-02-15 aamukahvia siemaillessani luin Helsingin Sanomista lyhyesti-palstalla selostusta siitä, mitä Ahtisaari oli sanonut EU-kansanäänestyksestä ja sen tuloksesta.

LAINAUS: ”Ahtisaari Ylelle. Jos kansa olisi hylännyt EU:n olisin eronnut.”
”Presidentti Martti Ahtisaari kertoi lauantaina Ylen Ykkösaamussa , että olisi eronnut presidentin virasta, jos kansanäänestyksen tulos vuonna 1994 olisi ollut EU:ta vastaan.” …
”Hän ei ole aikaisemmin kertonut pitäneensä EU-kansanäänestyksen tulosta kynnyskysymyksenä kautensa jatkumiselle.” …
”Tuolloin 56,9 prosenttia suomalaisista äänesti EU:hun liittymisen puolesta.”
LAINAUS LOPPUU. (HS 15.02.2015)

Eihän se ihan näin ollut. Muistin tästä eroasiasta lukeneeni ja kirjoittaneenikin jo vuosia sitten. Lisäksi HS:n kirjoituksessa aina vaan elätetään myyttiä siitä, että Suomen kansan enemmistö olisi äänestänyt EU:hun liittymisen puolesta. Esitetty prosenttiluku kertoo vaalin tuloksen, siis äänestäneiden mielipiteen. Kannattajia lienee ollut 40 prosenttia Suomen kansasta, mutta tähän laskutoimitukseen ei enää into riittänyt.

KAUNIIN KIRKKAAN TALVIPÄIVÄN ILLALLA HIUKAN ETSIN TEKSTIÄ JA LÖYTYIHÄN SITÄ. LIITÄN SEN TÄNNE LOPPUUN JA PÄIVÄÄN:

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Sunnuntai 2015-02-15 23:44.

AIKAISEMMIN VUONNA 2011:

Ja Ahtisaari pistää vieläkin paremmaksi: ”Olisin eronnut”.

Mikä näitä pettyneitä oikein vaivaa? EX-tasavallan predidentti ja nykyinen titteli vain presidentti kertoo uutuuskirjassa, kuinka paljon hän arvostaa alamaisia, kansalaisia. ”Olisin eronnut, jos EU-kansanäänestyksessä olisi tullut kielteinen tulos”.

Mikä vahinko, että ei tarvinnut erota. Siitä kyllä pitivät sentään huolen demarit, jotka kielsivät häntä asettumasta ehdolle toiseksi kaudeksi.

Tähän on syytä sitten jälleen kertoa siitä myytistä, että Suomen kansan enemmistö olisi ollut liittymisen kannalla EU-vaaleissa. Iltaehti.fi ilmaisee asian näin:

”Äänestyksessä 57 prosenttia suomalaisista kannatti jäsenyyttä.

”Tämä on epätarkka ilmaisu sille, että äänestäneistä kannatti 57 prosenttia. Tarkkoja lukuja en muista, mutta karkeasti ja karskisti voi sanoa, että äänestystulos jakaantui aika tarkkaan kolmeen lähes samansuuruiseen ryhmään:

– Kannattajat
– Vastustajat
– Kantaaottamattomat (ei äänestäneet).

Varma tieto on vain siitä, että äänestäneistä enemmistö kannatti. Arvella tietenkin voi sitten sitä, olivatko äänestämättä jättäneet puolesta tai vastaan. Tätä ei ilmeisesti koskaan yritetty selvittää, jos sellainen olisi edes kiinnostanut. Voi olla, että salaisia galluppeja on tehty, mutta epäilen että ei. Kyllä ne olisivat tulleet tietoon.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Torstai 2011-10-20 klo 15:12.

Linkki uutiseen:
Ahtisaari kirjassa EU-kansanäänestyksestä;
Olisin eronnut EI-tuloksella.

Torstai 20.10.2011 klo 10.00

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011102014599388_uu.shtml

http://viikkosanomat.fi/2011/10/20/ja-ahtisaari-pistaa-vielakin-paremmaksi-olisin-eronnut/

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

http://viikkosanomat.fi/2015/02/15/hs-kertoo-kiusallisen-epatarkasti-ahtisaaren-eroaikeista-jos-kansa-olisi-aanestanyt-eu-liittymista-vastaan/

Lue myös!

edellinen - - seuraava
Maanantai 2015-02-16 - N:o 42

Amerikkalainen konservatiivilehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi vaarallinen liike.

Iltasanomat.fi maanantaina 2015-02-16 17:43

Amerikkalainen konservatiivilehti: Suomen Nato-jäsenyys olisi vaarallinen liike.
Julkaistu: 16.2.2015 15:33

"Sotilasliitto.
Daniel Larisonin mukaan Venäjä on tehnyt selväksi, kuinka pitkälle se on valmis menemään pitääkseen naapurinsa ulkona sotilasliitosta. The American Conservative -lehden Daniel Larison sanoo, että Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon voisi olla erittäin vaarallinen liike. Larison vastaa kirjoituksellaan Washington Postin julkaisemaan tekstiin, jossa kansainvälisen politiikan professori Dan Drezner puhui Suomen ja Ruotsin pikaisen Nato-jäsenyyden puolesta." ...

"Meillä on erittäin hyvä käsitys siitä, mitä Moskova ajattelee Naton laajentumisesta maan omille rajoille. Nyt jo meidän pitäisi ymmärtää erittäin hyvin, kuinka pitkälle Venäjä menee pitääkseen naapurinsa ulkona sotilasliitosta, jota se pitää vihamielisenä, hän jatkaa." IS

Iltasanomat.fi maanantaina 2015-02-16 17:43

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1424063960009.html

http://www.shit.fi/2015/02/16/etusivu.html

Lue myös!

edellinen - - seuraava
Keskiviikko 2015-01-14 - N:o 41

Harlinille ehdokkuus huonoimmasta ohjauksesta YHDYSVALLAT Lue lisää...
Riku Nieminen hämmensi mokkakikkeli- viestillä OUTO VERTAUS Lue lisää...


Harlinille ehdokkuus huonoimmasta ohjauksesta YHDYSVALLAT Lue lisää...
Riku Nieminen hämmensi mokkakikkeli- viestillä OUTO VERTAUS Lue lisää...

http://www.iltalehti.fi/leffat/2015011419019855_le.shtml

http://www.iltalehti.fi/viihde/2015011419019533_vi.shtml

Iltalehti.fi keskiviikkona 2015-01-14 19:01.

http://www.shit.fi/2015/01/14/etusivu.html


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -  


Etsi Nettisanomista!

Joka etusivulle! - 147555

Torstai 2015-02-12 - N:o 1817 - HELMIKUU 2015. ONNELLISTA ... UUSI VIIKKO-ARKISTO: JYVÄSKYLÄ 2004

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Mainosnauha 10 000:lla sivulla!

phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info

Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant

Väkivalta syö tunteita


HELMIKUU 2015. ABIEN JUHLAA JA ABIEN JUHLAA 2. LUKIJAN KUVAT VAPAUDENKADULTA JYVÄSKYLÄSTÄ. KUVAT LÄHETTI ERIKA MANNINEN REAALIAJASSA. ADIOS! STILL ALIVE!



HELMIKUU 2015. ABIEN JUHLAA JA ABIEN JUHLAA 2. LUKIJAN KUVAT VAPAUDENKADULTA JYVÄSKYLÄSTÄ TORSTAINA 12.02.2015 11:46. KUVAT LÄHETTI ERIKA MANNINEN REAALIAJASSA. ADIOS! STILL ALIVE! ISONNA!

Helmikuu. Muutos

Mikään ei ole muuttunut paitsi asenteeni. Kaikki on siis muuttunut.
Anthony De Mello

Kungfutse on sanonut: Jos minun pitäisi kolmesta sadasta laulusta valita yksi säe, joka kattaa kaikki opetukseni, valitsisin sen, jossa sanotaan: Puhdista ajatuksesi kaikesta pahasta."
Keskustelut 2:2

Tänään tiedän, että voin valita. Tänään minulla on kaikki tarvitsemani halu, kaikki energia ja ohjaus jatkaa valitsemallani ilon, rauhan ja rakkauden tiellä.
Ruth Fishel

Rakastan sitä henkilöä, joksi olen muuttunut.
Diane Crosby

(16) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 
Helmikuu. Muutos





ARKISTO. JYVÄSKYLÄ. 2013 Helmikuu. LYSEO LIHOIKSI!

Jyväskylän kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina 2013-02-04 äänestyksen jälkeen, 7-6, lopettaa Suomen vanhimman suomenkielisen oppikoulun lyseorakennuksessa ja siirtää toiminnan parinsadan metrin päähän Harjun kouluun, johon muodostetaan 1200 oppilaan mammuttikoulu.

Päätöstä on nyt jahkailtu vuosikausia ja päätöstä on lähtenyt ajat sitten karkuun mm. kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok), joka tarmokkaasti aikanaan kannatti koulutoiminnan lakkauttamista tässä rakennuksessa. Nyt hänen ei sitä siis tarvinnut tehdä, kun asiaa ei tarvitse tuoda enää valtuuston käsiteltäväksi ja päätettäväksi.

Päätösvalta on siirretty kuntien koulutusyhtymälle tai jollekin sellaiselle. Kaupunginjohtaja Markku Andersonin vilpitön ehdotus oli se, että kaupunki kunnostaa rakennuksen ja vuokraa sen sitten koulukäyttöön tälle kuntayhtymälle. >>>

>>> Hylkäämisen taakse löytyi sitten tämä niukka enemmistö, joka oli sitä mieltä, että kaupungin pahassa, todella pahassa, taloustilanteessa ei voida ruveta rakennusta kunnostamaan. Kustannusarvioksi oli saatu 20 miljoonaa euroa. Nyt kaupunki lunastaa rakennuksen itselleen tasearvolla , 1 miljoonalla eurolla.

Tulevaisuus sitten näyttää lahjoittaako kaupunki rakennuksen ja tontin ilmaiseksi, 1 eurolla, jollekin rakennusliikkeelle. Tällaisesta on kokemusta Valtiontalon ja vanhan funkishuoltoaseman, ns. Reimarin tontin lahjoittamisesta SRV-yhtiölle. Asia on KHO:ssa ratkaistavana.

Nyt tehty ratkaisu on sillä tavalla perusteltu, että säästetään 20 miljoonaan euroa, tosin rakennus menetetään ja mahdollinen imago, mutta sitähän ei voida mitata rahassa silloin kun ei haluta mitata.

Bisnesmiehet nauravat partaansa sillä hyväntekijöitä hekään eivät ole. Ehkä parinsadan asunnon, lukumäärä arvioitu, tuotoilla jo jotain kunnostaakin, Onhan sillä tontilla 100 metriä Harjulle avautuvaa pihaa ja ehkä 50 metriä toiselle kadulle Kauppahallin yli torille avautuvaa rakentamismahdollisuutta lukion lisärakennuksen tultua puretuksi. Eiköhän siellä kulmassa oleva temppelikin lähde alta pois, kun tilalle saadaan kaava 6-9 -kerroksiselle asuinrakennukselle.

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun kouluja puretaan keskustasta asuinrakennusten tieltä ja uusiakin suunnitelmia on vaikka kuinka paljon varastossa!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Tiistaina 2013-02-05 23:40.

Kuva: Lyseo Asemakadun yläpäässä Yliopiston kadulla kuvattuna vauhdissa Vapaudenkadulla kulkevan bussin ikkunasta tätä kirjoitusta varten tänään tiistaina 2013-02-05 16:15. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2013/02/05/etusivu.html


ARKISTO. Jyväskylä. Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014. Kuva: Pertti Manninen.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa.

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan.

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin.

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä.

Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin. >>>


>>> Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen.

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.

Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).

Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).

Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtaja Timo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.

http://www.nettisanomat.com/2014/02/03/etusivu.html



Joka etusivulle! - 147555

Maanantai 2015-02-02 - N:o 1816 - HELMIKUU 2015. ONNELLISTA ... UUSI VIIKKO-ARKISTO: JYVÄSKYLÄ 2004

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Mainosnauha 10 000:lla sivulla!

phuket.fi - patong.fi - thailand.fi - flyingfinn.info - midnightsunrestaurant.info

Patong Ravintola - Sauna ja kabinetti - Mopot ja auto - Flying Finn Vene-Kalastus - VuokrataanThalangissa Talo-Huvila - Midnight Sun Restaurant

Wallinheimo
Pekkarinen ja tutkimus
Vapaavuori


TV2 ESITTÄÄ TÄNÄÄN MAANANTAINA 02.02.2015 KLO 22.00 PAHAT POJAT! -
ARKISTO 2003. ANU MUSTONEN: VÄKIVALLAN KATSOMINEN SYÖ TUNTEITA.

Nettisanomat torstaina 24.04.2003.
Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Paths of Glory.

Elokuvat voivat toimia rikoksen tekijöiden esikuvina, sanoo mediatutkija.
Väkivallan katsominen syö tunteita.
Suur-Jyväskylän lehti 23.04.2003. Katriina Tuomisto.
...

Television ja tietokonepelien väkivalta vaikuttaa pahiten niihin, jotka ovat suojaamattomia ja elävät pienissä ympyröissä viihteen keskellä. Pelien vuorovaikutteisuus tekevät niistä vielä televisioviihdettäkin vomakkaamman vaikuttajan.
Mustonen korostaa ystävien ja harrastusten merkitystä lasten ja nuorten suojana. Vuorovaikutus muiden kanssa pitää kiinni reaalimaailmassa.
Suurin vastuu on kasvattajilla. Lapsia pitää toisaalta suojata väkivaltaviihteeltä, toisaalta heitä pitää opettaa suhtautumaan kriittisesti mediaan.
...
Kuvateksti: Mediatutkijan mielestä nuoret voivat saada kielteisiä vaikutteita todellisuuteen pohjautuvasta viihteestä. Mallia halutaan ottaa elokuvan "sankareista".

"Viihteen tuottama tunnetulva turruttaa suuriin tunteisiin ja sitä kautta myötäelämisen kyky vähenee."
Anu Mustonen, psykologian tohtori ja mediatutkija Jyväskylän yliopistosta.


Paths of Glory.

http://www.nettisanomat.com/2003/04/24/vakivaltamustonen.htm


Tammikuu 2015. KANSANEDUSTAJA SINUHE WALLINHEIMO TYÖNTEKO KANTAA KESKI-SUOMEA SW

Kansanedustaja SW

Suojan puolella tarkeni mielellään lähteä kauppareissulle ja poiketa siinä ohella "Sinkun" tarjoamille vaalikahveille. Keskustelun aiheet olivat politiikkaa ja jääkiekkoa ja tietenkin ihan yleistä maailmanmenoa. Nuoremmat vain moikkasivat, vanhemmat puhelivat. Asioita ja henkilöitä käsiteltiin laidasta laitaan, oli hallituspalkkioita ja presidentin valtaoikeuksia, oli Rätyä, Peltosta ja Pekkarista, Nurmista ja jo 80-kymppinen kertoi Kekkosesta ja Sotamaasta juttujaan. SW oli sovitteleva ja myötäili rauhallisesti. "En minä kenenkään kanssa tappele, en Pekkarisenkaan, vaikka välillä tässä kirjoittelimmekin aika tiukasti lehdessä." Jotenkin näin se meni. Vanhempi mies ihmetteli miksi Peurungan uimahallista on viety Kekkosen lausahdus "Kaikki syyt jotka estävät meitä harrastamasta liikuntaa, ovat tekosyitä". Se on siellä jossakin rullalla, mutta paikkaa ei ole löytynyt. Sitten oli kiiruhdettava Muurameen ja avustaja oli jo käärimässä kokovartalokuvaa rullalle, kun onnistuin saamaan kansanedustajan kuvansa viereen potrettiin. Muut kuvathan ovat melkein aitoja. Linkki: http://www.sinuhewallinheimo.fi

Kuvat: Aamukuulumiset - Yhdistetty kauppa- ja lapsen sekä koiran ulkoiluttamisreissu - Laukaan Herkkukondis-kahvila jo odottaa - Kansanedustaja ja ensimmäinen vieras (hiukan potretti) - Välillä naurattaa - Tulossa ja menossa - Punatakkinen nainen kiiruhtaa linja-autolle - SW-potretti - Avustaja rullaa Wallinheimon - Peurunka-Rallin tauolla kuljettaja käy Ale-Makasiinissa - Koirien kohtaamimen. Kuvat: Pertti Manninen. Keski-Suomi. Laukaa Keskusta. Lauantai 2015-01-31 09:54 - 11:41. ISONNA!


Kuvat: Pertti Manninen. ISONNA!

Keskisuomalainen lauantaina 31.01.2015 etusivu ja yksi sisäsivu. Kokoomuksen, Keskustan, SDP:n ja Perussuomalaisten vaalimainoksia.

Arveluita. Kokoomuksella on täysi työ säilyttää kaksi paikkaa. Sinuhe Wallinheimo on vahvoilla ja Henna Virkkusen jättämät äänet voivat hajota naisten kesken nii, että varasijalta eduskuntaan noussut Mika Palola yllättää.

SDP:ssä käyvät tiukkaa kisaa ministeri Susanna Huovinen ja Jyväskylän kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riitta Mäkinen. Voi olla, että työministeri Lauri Ihalainenkin yllättää. Kansanedustaja Tuula Peltonen on ollut vastatuulessa, mutta luovien siinäkin perille pääsee. Kaksi tai kolme paikkaa on tulossa.

Keskusta on perinteisesti vahva ja Mauri Pekkarinen on varma nimi. Sitten on Neittaanmäkeä ja kyvykkäitä naisia.

Perussuomalaisilla lienee vaikeuksia saada kahta paikkaa, kun nykyinen kansanedustaja Kauko Tuupainen ei enää asettunut ehdolle. Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen lienee vahvin ehdokas, vaikka media ja erityisesti Keskisuomalainen on häntä lyönyt hyvän maun ylittäen, monta kertaa. Toinen on sitten professori Mauno Vanhala, joka voi jopa sivuuttaa Hakkaraisen.

Vasemmisto saa yhden paikan. Vihreiden Touko Aalto lienee vahvimmalla, jos paikka vihreille tulisi. Kristillidemokraatit jäänevät ilman paikkaa. Arvelut loppuu ja varmaa on tietenkin se, että kolmetoista paikkaa tässä pienessä vaalipiirissä jaetaan ihan rehellisissä vaaleissa.

Mauri Pekkarisen vaalimainoksessa on sitten kummia.
"Tieteellisen tutkimuksen tulos: "Mauri Pekkarinen arvioitiin viimevuosikymmenien Suomen vahvimmaksi ministeriksi!" KSML 12.1.2015" Ihan huutomerkin kanssa!

Hankin kyseisen artikkelin käsiini ja olihan siellä jopa Suomen Akatemian rahoittama "tutkimus", tekijänään dosentti, valtiolta palkkaa nauttiva virkamies, Eero Murto. Kyseinen kehite, on täyttä soopaa, vaikka tulos voisikin olla oikea, sitähän me emme voi tietää tämän tutkimuksen perusteella.

Pahin ongelma on tietenkin siinä, että ainakaan Keskisuomalaisen koko sivun selostuksesta ei käy ilmi , kuinka luotettava ja edustava vastanneiden haastateltavien joukko on. Asiasta kerrotaan seuraavaa:
"Tutkimus menetelmät
Kysely, haastattelut ja havainnointi
...
Murto pyysi merkittäviä poliitikkoja, heidän avustajiaan, toimittajia, virkamiehiä ja elinkeinoelämän johtohenkilöitä nimeämään viime vuosikymmeniltä vahvoja mistereitä ja kansliapäälliköitä. Kyselyyn tuli 437 vastausta. Lisäksi Murto on tehnyt yli 100 erillishaastattelua.

Siviiliammatiltaan valtiotieteen tohtori Eero Murto on budjettineuvos työ- ja elinkeinoministeriössä. Yhtenä tutkimuskeinona oli osallistuva havainnointi, jonka hänen työnsä on mahdollistanut.
... "

Tekstissä käy sitten ilmi. että "pääministerit oli rajattu tutkimuksen ulkopuolelle".
Lehti kertoo myös tutkittavan tutkijan kommenteista:
"Pekkarinen kommentoi itse kärkisijaansa vaatimattomasti.
- Tällaisissa asioissa ei ole objektiivista totuutta, mutta kun tulokset ovat tuollaisia niin sitten ovat.
Tutkija Murto on pitkälti samaa mieltä siitä, että tulokset eivät välttämättä anna täysin objektiivista kuvaa ministereiden todellisesta vahvuudesta.
- Tuloksista välittyy varmasti kuitenkin riittävät suuntaviivat siitä, ketkä ovat olleet oliitikko-asiantuntijoita, eivätkä ole olleet virkamiestensä vietävissä."

Keskisuomalainen. Kotimaa. Ilkka Hartio, Tiistaina 13.1.2015.
"Pekkarinen vahvin ministeri. Politiikka: Suomen Akatemian tutkimuksessa listattiin vahvimmat ministerit ja kansliapäälliköt viime vuosikymmeniltä".

Kommentti: Otoksen edustavuus on kyseenalaisen epämääräinen, eikä vastausprosentistakaan kerrota mitään. Otaksun, että se on 20 tai korkeintaan 50 prosenttia. Haastatteluja on yli sata, ei kerrota miten haastateltavat valittiin ja kuinka moni haastateltavaksi aiottu kieltäytyi haastattelusta. "Tutkimus" on julkaistu kirjana ja jos sielläkään ei ole tarkemmin selostettu otoksen perusteita, niin kyllä ihmetyttää, että tällaista tutkimuksen nimellä julkaistaan. Ehkä jonkinlainen selvitys-nimi olisi parempi ja sitten joka mutkassa kerrottaisiin, että vastaukset edustavat vastanneiden mielipiteitä ja kerrottaisiin vastausprosentti ja haastatteluista kieltäytyneiden prosentti ja se miten haastateltavat ja haastateltaviksi aiotut on valittu.

Näin vaalien läheisyydessä Mauri Pekkarinen sitten surutta kertoo Keskisuomalaisen otsikon muka tieteellisenä tutkimuksena. Eihän tämä tutkimus ole tietenkään Pekkarisen vika. "Mutta kun tulokset ovat tuollaisia niin sitten ovat."

Nettisanomat. Pertti Manninen. Lauantai 205-01-31 20:05


Aikaisempia 0-tutkimuksia:
2002

Vuoden limbo.
Tohtori Lasse Lehtinen: Aatosta jaloa ja alhaista mieltä.

Aatosta jaloa ja alhaista mieltä -niminen Lasse Lehtisen väitöskirja on hyväksytty. Tohtorit Juhani Suomi ja Lasse Kangas teilasivat sen tutkimusmetodin. Kaikkien alojen erikoistaitaja pääministeri Paavo Lipponen haukkui teilaajat maanrakoon. Kaikkien aikojen ja alojen erikoistoimittaja Aarno Laitinen kolumnissaan Iltalehdessä yhtyi pääministeriin.

Aarno Laitinen todisti tutkimusmetodin hyväksi ja päätti kirjoituksensa suunnilleen näin: Historia tulee osoittamaan presidentin vaalissa vuonna 1956 hävinneen K.A.Fagerholmin arvon, jos hän olisi ollut presidentti.

Mahtoi olla hauskaa saadessaan edellämainitun lauseen lehteen vakavalla naamalla.

Niin siitä metodista. Lehtitietojen mukaan tohtori Lasse Lehtinen on tarkastellut Suomen historiaa olettaen, että Kekkonen ei olisi ollut Suomen presidentti ja miten paljon asiat olisivatkaan olleet tällöin paremmin. Jokainen itse voi arvioida metodin tieteellistä pätevyyttä.

Tohtorit Suomi ja Kangas kritisoivat juuri sitä, ettei perinteinen historian tutkimus tunne tällaista metodia. Heiltä jäi huomaamatta, että tohtori Lehtinen on juuri luonut uuden tutkimusmetodin. Tällainenhan ei synny sentään jokaiselta arkiston nyhjääjältä. Ja onhan hänellä siihen pääministerin vankkumaton tuki.

26.12.2002 Pertti Manninen, nettisanomat.com.

http://www.nettisanomat.com/2003/01/02/vuodenlimbo.htm


2005
Nettisanomat tiistaina 17. toukokuuta 2005.
Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista. Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi. 
Erään tutkimuksen anatomia: Jaana Kurjenoja: "Veropolitiikka ja verotuotot." Veronmaksajat.

Vaihe 1.
Kurjenojan tutkimus. Maanantaina 16.05.2005 Pertti Manninen.

Perjantaina 13.05.2005 Ylen uutisissa tulee selostusta tutkimuksesta, joka on ilmeisen virheellinen. Siinä oli väitetty veronalennusten maksavan valtiolle vain kymmenesosan alennusmäärästä. Jotenkin näin. Asiaa oli jo käsitelty illan aikaisemmissa lähetyksissä ja niinpä nauhoitin varmuuden vuoksi tämän osan uutisista.

Siinä kaiken touhun keskellä mieleeni jäi professori Markus Jäntin huoli siitä, että väärä tieto on levinnyt päättäjille ja he toimivat sitten sen mukaisesti. Tutkimuksen tehnyt Veronmaksajien keskusliiton tutkimuspäällikkö Jaana Kurjenoja jotenkin vältteli virhettä ja toimittajan suoraan kysymykseen, jossa kysyttiin mikä olisi oikea tulos ja paljonko se sitten maksoi, Kurjenoja vastasi että tällä hänen tutkimusmenetelmällään siihen ei saada vastausta.

Lauantaina 14.05 sain työotsikon valmiiksi. “Väärää tietoa verotuksen kustannuksista ja vaikutuksista. Oikaisu ja anteeksipyyntö viipyi.”

Otsikon ajattelin siitä valtiovarainministeriön ylijohtaja Anne Brunilan Helsingin Sanomissa julkaistusta haastattelusta ”Työllisyyden hoidosta Tanskan malliin”, jossa hänen keskeisin väitteensä otsikoita myöten olikin väärä, ja jota Työministeriön kansliapäällikkö Markku Wallin sitten yritti oikaista, ja jonka oikaisun Helsingin Sanomat julkaisi niin huomaamattomasti, ettei sitä promillekaan alkuperäisen kahteen kertaan (pääuutissivulla ja sitten ehkä Kotimaa- tai Taloussivulla) juttua lukenut nähnyt. Kirjoitin silloin jotain siitä, kuinka väärä tieto leviää kuin rutto ja kuinka tätä väärää tietoa käytetään sitten työttömien lyömisessä. Linkki jollekin sivulle tästä! http://www.nettisanomat,com/2004/08/31/annebrunila3.htm

Sunnuntaina 15.05 palasin aiheeseen ja löysin hakukoneella (google) jotakin. “Kurjenoja“- nimi oli jäänyt mieleen (muistiin).

Kaikki 15 vaihetta! Lue!

http://www.nettisanomat.com/2005/05/17/kurjenoja.htm


TAMMIKUU 2015.

Lauantai 2015-01-31
N:o 1815

Wallinheimo

Vapaavuori

Prisman kierto

KANSANEDUSTAJA SINUHE WALLINHEIMO TYÖNTEKO KANTAA KESKI-SUOMEA KUVAT
Mauri Pekkarisen vaalimainoksessa on sitten kummia. Lue!


TAMMIKUU 2015.

 

Matkalla
Holocaust

Lindberg

Matkalla Suomessa keskiviikkona 28.01.2015.
Keski-Suomesta Pirkanmaalle Kuvat Prisman kierto Tampereen Kalevassa Kuvat


TAMMIKUU 2015. FILOSOFI HIMASEN OPPIPOIKA MINISTERI VAPAAVUORI LÄHTEE EUROOPPAAN, SAMOIHIN HOMMIIN KUIN AIKOINAAN PRESIDENTTI NIINISTÖ. Merkityksellistä elämää ja "hyvän kehä" jo lokakuussa 2013. Iltalehden juttua lainaten tulevaa käyttöä varten.

edellinen - - seuraava

shit.fi - keskiviikko 2013-10-30.

Iltalehti.fi keskiviikkona 2013-10-30 etusivulla.

Näin Himasen jälki näkyy
Merkityksellistä elämää ja "hyvän kehä"


Shit.fi.
Tilauksen tilannut pääministeri Jyrki Katainen ja hänen avustajansa kauppaministeri Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa, jossa he kehuvat Himasen tutkimusta kertoen, että he ovat omassa elämässään noudattaneet näitä Himasen oppeja ja viettäneet "merlkityksellistä elämää" ja kokeneet, ettå heitä ympäröi "hyvän kehä"-
Shit.fi. Pertti Manninen, shitin päätoimittaja. Keskiviikko 2013-10-30-
http://www.shit.fi/2013/10/30/etusivu.htm


TAMMIKUU 2015.



Holocaust

Haglund
Niinistö
Stubb

HS2005

PUOLUSTUSMINISTERI CARL HAGLUND:
"MEILLE YRITETTIIN VIRITTÄÄ ANSAA".
"LUOJAN KIITOS SIINÄ OLI HYVÄ PELISILMÄ EIKÄ LÄHDETTY".
"KELLOT ALKOIVAT SOIDA".
LUE!

TAMMIKUU 2015. PUOLUSTUSMINISTERI CARL HAGLUND: "MEILLE YRITETTIIN VIRITTÄÄ ANSAA".
"LUOJAN KIITOS SIINÄ OLI HYVÄ PELISILMÄ EIKÄ LÄHDETTY". "KELLOT ALKOIVAT SOIDA".


TAMMIKUU 2015. PUOLUSTUSMINISTERI CARL HAGLUND: "MEILLE YRITETTIIN VIRITTÄÄ ANSAA". "LUOJAN KIITOS SIINÄ OLI HYVÄ PELISILMÄ EIKÄ LÄHDETTY". "KELLOT ALKOIVAT SOIDA". ILTA-SANOMAT. UUTISET. LAUANTAI 20.12.2014. Kuvat: Pertti Manninen.


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

TAMMIKUU 2015.
Viikkosanomat-blogista loppiaisaaton 2015 iltana kuun katselun jälkeen.

Lipponen muistaa väärin väittäessään, että hän kannatti ruotsinkielen pakollisuuden poistamista ylioppilaskirjoituksissa!

Entinen suurmies Paavo Lipponen on useissa haastatteluissa antanut ymmärtää, että hän olisi kannattanut vaalien 2003 edellä ylioppilaskirjoitusten ruotsinkielen kokeen pakollisuuden poistamista.

Mitä ihmettä? Mitä satuja saamme vielä hänen muisteloistaan kuulla? Lue!

http://viikkosanomat.fi/2015/01/05/lipponen-muistaa-vaarin-vaittaessaan-etta-han-kannatti-ruotsinkielen-pakollisuuden-poistamista-ylioppilaskirjoituksissa/

Kuva439150d20120116cafelipponen400ksh


27.10.1999
Pakkoruotsi – vähemmistön enemmistön terroria

Kysymyksiä presidenttiehdokkaille.

Oletteko tietoinen siitä, että suurelle osalle ikäluokkaa kahden muun kuin äidinkielen opettaminen on kidutusta ja turhuutta? Lue!

Linkki:
http://www.nettisanomat.com/
1999/10/28/n9913prespeli.htm#pakkoruotsi




"Tapaninluistelut Puistokoulun kentällä"
Kuva: Pertti Manninen. Perjantaina 26.12.2014 klo 12:58 Jyväskylässä ohikiitävänä hetkenä auringon yrittäessä pilkistää pilvien takaa luomaan kontrastia tähän keskipäivän hämäryyteen. Laajenna!




"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 

PAASIKIVEN PATSAALLA.

PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN - PYÖRÄILIJÄT - TURVALLINEN OTE - NOSTALGINEN BIO REX.
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie. Kuvasarja.


KAISLIKOSSA SUHISEE.

KAISLIKOSSA SUHISEE.

Pohjois-Savo. Nilakka. Torstai 2014-09-04 klo 09:49. Kuva: Pertti Manninen.




Laitumella. Laukaa. Maanantaina 28.07.2014 klo 09:07.

Sarjasta "Ohi kiitäviä hetkiä". Kuvan mahdollisti linja-auton pysäkille pysähtyminen Kantolan tiellä hiukan ennen Puustellin työkylää. Kuva: Perttti Manninen

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.
 
Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm



"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!



Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva
http://www.nettisanomat.com/
2012/01/16/etusivu.htm

Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.


Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/
2006/05/01/etusivu.htm

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 


SANOMASAMPO - 2015/02/22 - KULKIJAN KUVIA. 5 MINUUTTIA GESTERBYNPOLULLA KIRKKONUMMELLA. 15 KUVAA. - Viikkosanomat-blogista: Pääministeri Stubb olisi halunnut mukaan Naton ydinasekokoukseen. Kaikkiin pöytiin. - Markus Selin. ”Kyllä tähän maahan kaksi Juice-elokuvaa mahtuu.” Niinkuin Mannerheim elokuviakin. Solar-filmillä on paljon kokemusta. - HS kertoo kiusallisen epätarkasti Ahtisaaren eroaikeista, jos kansa olisi äänestänyt EU-liittymistä vastaan. - KUVAT. ABIEN JUHLAA JA ABIEN JUHLAA 2. LUKIJAN KUVAT VAPAUDENKADULTA JYVÄSKYLÄSTÄ. KUVAT LÄHETTI ERIKA MANNINEN REAALIAJASSA. ADIOS! STILL ALIVE! - ARKISTO. JYVÄSKYLÄ. 2013 Helmikuu. LYSEO LIHOIKSI! - ARKISTO. Jyväskylä. Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä - PAHAT POJAT! - ARKISTO 2003. ANU MUSTONEN: VÄKIVALLAN KATSOMINEN SYÖ TUNTEITA. - TV2 ESITTÄÄ TÄNÄÄN MAANANTAINA 02.02.2015 KLO 22.00 PAHAT POJAT! - Kuvat. Vaalit. KANSANEDUSTAJA SINUHE WALLINHEIMO TYÖNTEKO KANTAA KESKI-SUOMEA SW - FILOSOFI HIMASEN OPPIPOIKA MINISTERI VAPAAVUORI LÄHTEE EUROOPPAAN, - PUOLUSTUSMINISTERI CARL HAGLUND: "MEILLE YRITETTIIN VIRITTÄÄ ANSAA". - NATO. STUBB - Lipponen muistaa väärin - Pakkoruotsi - Rakasta itseäsi. Mietelmiä ja aforismeja - Kuvat. Tapaninluistelut Puistokoulun kentällä - PATSAALLA - KUVAT. KAMPISSA. - KUVA. KAISLIKOSSA SUHISEE - Hevoset laitumella Kuva - Kuvat. - Ravikuninkaan eläkepäivien vihreät niityt. Kuvat: Pertti Manninen. Jyväskylä - Laukaa. - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - sunnuntai 22.02.2015 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

2015, KULKIJA, KUVAT, GESTERBYNPOLULLA, KIRKKONUMMI, GESTERBY, 15 KUVAA,

N:o 1818 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2015-02-22, nettiin 2015-02-22 16:37, linkkejä 2015-02-22.


HELMIKUU 2015. ABIEN JUHLAA JA ABIEN JUHLAA 2. LUKIJAN KUVAT VAPAUDENKADULTA JYVÄSKYLÄSTÄ. KUVAT LÄHETTI ERIKA MANNINEN REAALIAJASSA. ADIOS! STILL ALIVE!



HELMIKUU 2015. ABIEN JUHLAA JA ABIEN JUHLAA 2. LUKIJAN KUVAT VAPAUDENKADULTA JYVÄSKYLÄSTÄ TORSTAINA 12.02.2015 11:46. KUVAT LÄHETTI ERIKA MANNINEN REAALIAJASSA. ADIOS! STILL ALIVE!


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Toukokuu 2014 - joulukuu 2014

TOP 50


touko
2014

kesä
2014

heinä 2014

elo 2014

syys 2014 loka 2014 marras 2014 joulu 2014 tammi 2015
nettisanomat.com

39459

40582

32031

30799

33733 31550 36111 30414 26505
viikkosanomat.fi

18955

18980

19554

22858

24536 24849 22912 21407 18561
12.fi

16966

15585

15719

23575

21480 16208 18459 20035 15050
sanomanetti.fi

12312

11725

14038

14812

16304 12008 20066 16875 10998
hs27.com

5705*

8187

8874

11329

9804 6969 8898 8552 6701
sanomapark.fi

5298

5547

7004

9320

9594 6873 11371 10237 5936
nettimobi.com

3563

4596

4740

5330

5379 5008 5547 4917 2347
helkinginsanomat.com

3233

3903

3779

6486

5386 3985 3453 2928 2787
viikko.fi

2678

3701

3340

5948

4648 3679 3423 3405 3716
sanomatori.fi

2493

3377

3715

4381

4172 3511 4986 3686 4618
sanomaa.com

2019

1851

2637

4848

3849 2777 6648 5781 2733
helsinki-areena.fi

1146

842

842**

585

555 401 261 218 276
vuosisanomat.fi

1144

1000

887

848

869 860 804 677 667
wincapita.fi

1093

1068

1405

1358

1810 2175 2058 2211 1654
fy.fi

1013

1013**

1013**

1013*

1274 1274* 1274* 1122 1021
nettilehti.com

969**

1328

1675

1745

1950 1900 2271 2120 1560
sanomasampo.fi

962

806

727

1089

1169 909 636 583 676
kuvaviikko.fi

933

796

679

886

1156 1006 744 713 771
hs24.mobi

922

1048

1629

1489

1795 1932 1704 2108 1805
shit.fi

786

574

641

710

792 894 937 976 966
vuosi.fi

723

600

584

991

1025 871 564 550 637
nettimobi.fi

489

530

575

511

471 428 510 490 470
venus.fi

435

457

453

411

499 438 500 455 457
hesansanomat.fi

427

366

368

810

741 564 381 401 483
let.fi

397

376

427

365

374 343 392 365 346
n1.fi

381

339

375

399

421 425 390 375 416
infoinfo.fi

348

391

342

443

402 320 394 416 411
kuvala.fi

314

278

354

341

362 317 385 360 364
keskiviikko.fi

306

297

323

351

364 387 419 439 428
iske.fi

303

258

237

284

283 207 250 239 237
sanala.fi

293

305

341

409

406 297 350 369 345
maanantai.fi

292

299

322

278

323 350 356 370 417
sanat.fi

285

270

319

296

309 263 293 311 297
elama.fi

277

274

289

346

304 329 428 394 410
raw.fi

269

251

341

246

232 262 278 247 269
12tori.fi

239

213

262

209

184 198 191 252 249
tiistai.fi

224

232

270

247

280 252 325 322 289
hooes.fi

217

185

219

220

220 205 176 179 179
sanomo.fi

208

212

235

257

234 131 110 123 140
gagarin.fi

197

190

212

213

206 247 278 260 267
eduskuntatalo.fi

189

163

217

204

297 232 197 219 216
pappa.fi

163

101

113

125

94 110 107 106 125
mummi.fi

160

85

105

119

94 98 120 103 118
sanomaviikko.fi

154

125

199

231

340 388 245 289 390
per.fi

99

105

115

136

137 155 157 139 191
week.fi

83

88

111

141

101 127 135 164 160
iltaset.fi

58

43

50

63

71 79 132 127 141
kansalaistori.fi

54

44

95

190

81 71 99 88 99
suomisanomat.fi

23

86

641

62

53 70 95 142 141
sanonet.fi

 

52

243

283

310 291 279 296 297

2014-06-25
**huhtikuun luku

129256

 

 

 

         

2014-07-17

 

 

 

 

         

2014-08-06
**ed. kuukauden luku

 

133724

 

 

         

2014-08-24

   

133666

 

         

2014-09-12

     

158590

         
2014-10-29         159473        
2014-11-04           137223      
2014-12-18             161099    
2015-01-07               147555  
2015-02-03                 118337


Sivun alkuun!

Sanomanetti-sivuston rinnakkaissivustona nettiin maanantaina 2015-04-06.


Kapea mobi-versio muutettu laajaksi sunnuntaina 13.03.2016