POISTOT (HO 19.11.2015)2014-03-14 nettiin

Mobi - TOP 50 - Kävijät: 111 598 - Mainosnauha 10 000:lla sivulla!


Edellinen - Seuraava - Maanantai 2014-02-03 - N:o 1711 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Yhteys
Etsi Nettisanomista!


1999- 2002 täältä!
Korruptio, Valtiontalo, Jyväskylä, SRV Lue! - Wincapita Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhanen, Brax ja Hautala: Lautamiehet Lue! -




Huputettu Valtiontalo tiistaina 14.01.2014.




Valtiontalolla yllätysten päivä. Vielma voitti kiistan Valtiontalosta. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014. Kissa: Rasmus.


Amerikan raha saattaa pelastaa valtiontalon. Kaupunki häviää harvoin oikeudessa. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.




"Sanoin jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa." Ahti Vielma. - "Meille oli täysin yllättävää, että päätös oli tällainen". Jyväskylän kiinteistöjohtaja Esko Eriksson. Keskisuomalainen perjantaina 24.01.2014.


"Komissaarin mitat täyttävä henkilö". "Henna Virkkunen tähyää Eurooppaan. Hän julkisti ehdokkuutensa yhdessä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa." Keskisuomalainen lauantaina 25.1.2014.




Jyväskylä: Kaupunginteatteri (Kauppalopo). Kirkkopuisto (suunnitellun parkkihallin sisäänajoaukko, rakentamatta) Valtiontalo (huputettu) ja tyhjä tontti (parkkialue) ja Soneran toimistotalo (lohkaistu alkuan konserttitalolle suunnitellusta tontista). Maanantaina 27.01.2014.




Jyväskylän ohjelmistoa: "Kauppa-Lopo". Maanantaina 27.01.2014.



SRV Keski-Suomen aluejohtaja Timo Kauppi. Ylen Keski-Suomen uutiset torstaina 23.01.2014. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Helmikuu 2014. Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä.

Sopimus kaupasta tehtiin vuonna 2007 kovin alhaisella hinnalla. Käytännössä kaupunki antoi keskustan arvokkaimman tontin ja sen vieressä olevan Valtiontalon, Aallon varhaistyön, ”ilmaiseksi” Ilpo Kokkilan omistamalle SRV rakennusyhtiölle. Kauppahinta oli 207 091 euroa.

Tähän aikaan vaalirahoitus oli vielä alkuvaiheissa, sen tutkiminen, ja niinpä Jyväskylästä löytyi kokoomuksen ja Sdp:n muodostama enemmistö, joka siunasi tämän nyt törkeydeksi Korkeimman hallinto-oikeudenkin mielestä osoittautuneen kaupan.

Eläkkeellä oleva apulaiskaupunginjohtaja Ahti Vielma teki valituksen, joka harvinaista kyllä johti kaupunkilaisten kannalta suotuisaan lopputulokseen. ”lahjoitus” kumottiin.

Historiaa hiukan: Aikoinaan silloinen eroraha-kaupunginjohtaja Pekka Kettunen oli junailemassa tonttia joko SRV:lle tai jollekin toiselle rakennusliikkeelle ja tietenkin näitä hyötyjä sitten em. valtapuolueille. Kettunen onnistui hyväksyttämään funkkishuoltoaseman (Reimarin) purkamisen vuonna 2000 ja siinä tontti on yhä rakentamatta aivan kuin Helsingin Kalliossa pikkupoikana meillä oli naapurissa muutama tyhjä tontti sodan tuhojen (palojen) jäljiltä. Mehän käytimme niitä pelikenttinä. Tämä nykyinen pelikenttä on kohta 14 vuotta ollut rakentamattomana: autojen parkkipaikkana.

Tähän historiaan kuuluu, että jotta funkkishuoltoasema saatiin purettua, niin sille oli vakaa tarkoitus rakentaa konserttitalo.

Nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson piti Ylen Keski-Suomen uutisissa pokkansa ja totesi vain, että kotiläksyt (sic!) pitää tehdä tulevaisuudessa paremmin.

Tilapalvelun johtaja Esko Eriksson tuntui olevan lehden kertomuksen mukaan hyvin hämmästynyt päätöksestä. Välillä tuntuu siltä, että Erikssonin pitäisi saada osa palkastaan rakennusliikkeiltä, niin innokkaasti hän on junaillut koulujen ja päiväkotien hävittämistä ihan keskustassa ja reuna-alueillakin mm. Säynätsalossa, joihin sitten on rakennettu tai ainakin suunniteltu rakentamista eri rakennusliikkeille vuorotellen.

Uusin suoritus on 100 vuotiaan Jyväskylän lyseon lihoiksi laitto eli lahtaus. Erilaisten koulujärjestelyjen jälkeen lyseo ja sen TONTTI on palautunut kaupungille ilman koululaisia, jotka nyt ovat väliaikaisissa parakeissa vuosikausia!

Ahti Vielma ilmaisi hämmästyksensä sekä Keskisuomalainen-lehdessä että Suur-Jyväskylän lehdessä, jota Keskisuomalainen konserni julkaisee.

Keskisuomalaisessa: ”Vielma kertoo työskennelleensä vuosikymmeniä apulaiskaupunginjohtajana juuri tonttien myynnin parissa ja tuntevansa Valtiontalon kulmauksen kuin omat taskunsa.
- Sanoin heti jo vuonna 2007, kun näin kauppahinnan, että ei missään tapauksessa.
Vielman mukaan KHO:n päätös on kullanarvoinen Jyväskylän kaupungille, jonka päättäjät eivät ymmärtäneet kaupungin etua, vaan olivat lahjoittamassa arvotonttiaan pörssiyhtiölle.” (Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014).

Suur-Jyväskylän lehdessä: ”Ahti Vielma kertoo olleensa jo etukäteen varma korkeimman oikeuden ratkaisusta, Hän kuvailee Valtiontalon kauppaa järjettömimmäksi päätökseksi, jonka hän on tässä kaupungissa nähnyt.
- Sanoin jo esisopimusvaiheessa, että tämä on ihan järjetön juttu. Silloin minua ei kuunneltu. Nyt on mennyt yli kuusi vuotta ja tässä ollaan. Kauppahinta oli täysin käsittämätön. Toivoisin, että asianosaiset henkilöt kertoisivat avoimesti motiivit, miksi näin päätettiin tehdä, Vielma lataa.” (Suur-Jyväskylän Lehti 25.1.2014).

Turha toive. Keskisuomalainen ei halua asiaa selvittää, onhan se osa tätä liike-elämän ja poliittisten päättäjien korruptiota. Pääkirjoituksessaan se haluaa, että asia unohdetaan: ”Mutta nyt on KHO:n päätöksen myötä aika kääntää uusi lehti Valtiontalo-saagassa ja suunnata katseet eteenpäin.” Keskisuomalaisen päätoimittaja on Pekka Mervola.

Seuraavana päivänä oli sitten koko sivun levyinen juttu Jyväskylän kultalusikka Henna Virkkusesta, joka on "komissaariainesta". Olisihan sitä voinut kertoa, että Henna Virkkunen on ollut kokoomuksessa johtavassa asemassa päättämässä tästä Valtiontalonkin ”kaupasta” Ilpo Kokkilan SRV:lle.

Ylen Keski-Suomen uutiset täytti journalistisen tehtävänsä hyvin, Esitteli asian ja haastatteli molempia osapuolia, kaupunginjohtaja Markku Anderssonia ja SRV:n aluejohtaja Timo Kauppia.

JA sitten tärkein: Ylen toimittaja toteaa, että tällä päätöksellä tulee olemaan suuri merkitys myös Lyseon tontin myymisessä, jotenkin näin. Tallennus on tallennettu talteen.

Nettisanomat. Pertti Manninen maanantaina 2014-02-02 klo 23:50.


Arkisto 2000

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Joka torstai.
torstaina 1. kesäkuuta 2000, lisäykset jatkuvasti.



kuva: pertti manninen kesällä 1999


Jyväskylän ydinkeskustassa oleva vanha funkkis-bensa-asema puretaan paikalle suunnitellun konserttitalon alta.

Mitään käsitystä ei ole siitä rakennetaanko konserttitaloa ikinä, rahoja siihen ei ole osoitettu.

Kaiken lisäksi Sonera on jo nirhaissut nurkan arkkitehtikilpailun voittaneesta ehdotuksesta, joten tontin kohtaloksi näyttää tulevan valuminen liike-elämän tarpeisiin kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla.

Luottamusnaiset ja -miehet ovat joko sokeita tai kyynikkoja. Rappeutumaan päässyttä rakennusta ei ole kehdattu purkaa suoraan bisnes-miehille.

nettisanomat.com, pertti manninen 01.06.00

harjun huminaa:

funkkis-bensa-asema puretaan


"Reimarin talon purkamista nousi vastustamaan kaupungin valtuustossa Kaija-Leena Kaijaluoto (vihr.), jonka mielestä taloa ei saa purkaa, ennen kuin sen paikalle suunnitellun musiikki- ja taidekeskuksen rakentamisesta tehdään sitovat päätökset."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


Arkisto 2000

viikon kettunen

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Purkutuomio vahvistettiin silloin, kun musiikki- ja taidekeskuksen arkkitehtikilpailu ratkaistiin."

"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia." 

keskisuomalainen perjantaina 19. toukokuuta 2000.

(juttua ei löytynyt keskisuomalaisen arkistosta)


"Voittajaehdotus Rhodorendron edellyttää tyhjää tonttia."

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/funkis.htm

http://www.nettisanomat.com/2000/06/01/
viikonkettunen.htm


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

phuket.fi
patong.fi

thailand.fi
flyingfinn.info

midnightsun
restaurant.info


Patong
Ravintola


Patong
Sauna ja kabinetti


Patong
Mopot ja auto


Flying Finn
Vene-Kalastus


VuokrataanThalangissa Talo-Huvila

Midnight Sun Restaurant Facebookissa!


2013 Helmikuu. LYSEO LIHOIKSI!

Jyväskylän kaupunginhallitus päätti eilen maanantaina 2013-02-04 äänestyksen jälkeen, 7-6, lopettaa Suomen vanhimman suomenkielisen oppikoulun lyseorakennuksessa ja siirtää toiminnan parinsadan metrin päähän Harjun kouluun, johon muodostetaan 1200 oppilaan mammuttikoulu.

Päätöstä on nyt jahkailtu vuosikausia ja päätöstä on lähtenyt ajat sitten karkuun mm. kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok), joka tarmokkaasti aikanaan kannatti koulutoiminnan lakkauttamista tässä rakennuksessa. Nyt hänen ei sitä siis tarvinnut tehdä, kun asiaa ei tarvitse tuoda enää valtuuston käsiteltäväksi ja päätettäväksi. Päätösvalta on siirretty kuntien koulutusyhtymälle tai jollekin sellaiselle.

Kaupunginjohtaja Markku Andersonin vilpitön ehdotus oli se, että kaupunki kunnostaa rakennuksen ja vuokraa sen sitten koulukäyttöön tälle kuntayhtymälle.

Hylkäämisen taakse löytyi sitten tämä niukka enemmistö, joka oli sitä mieltä, että kaupungin pahassa, todella pahassa, taloustilanteessa ei voida ruveta rakennusta kunnostamaan. Kustannusarvioksi oli saatu 20 miljoonaa euroa. Nyt kaupunki lunastaa rakennuksen itselleen tasearvolla , 1 miljoonalla eurolla.

Tulevaisuus sitten näyttää lahjoittaako kaupunki rakennuksen ja tontin ilmaiseksi, 1 eurolla, jollekin rakennusliikkeelle. Tällaisesta on kokemusta Valtiontalon ja vanhan funkishuoltoaseman, ns. Reimarin tontin lahjoittamisesta SRV-yhtiölle. Asia on KHO:ssa ratkaistavana.

Nyt tehty ratkaisu on sillä tavalla perusteltu, että säästetään 20 miljoonaan euroa, tosin rakennus menetetään ja mahdollinen imago, mutta sitähän ei voida mitata rahassa silloin kun ei haluta mitata.

Bisnesmiehet nauravat partaansa sillä hyväntekijöitä hekään eivät ole. Ehkä parinsadan asunnon, lukumäärä arvioitu, tuotoilla jo jotain kunnostaakin, Onhan sillä tontilla 100 metriä Harjulle avautuvaa pihaa ja ehkä 50 metriä toiselle kadulle Kauppahallin yli torille avautuvaa rakentamismahdollisuutta lukion lisärakennuksen tultua puretuksi. Eiköhän siellä kulmassa oleva temppelikin lähde alta pois, kun tilalle saadaan kaava 6-9 -kerroksiselle asuinrakennukselle.

Eikä tämä ole ensimmäinen kerta kun kouluja puretaan keskustasta asuinrakennusten tieltä ja uusiakin suunnitelmia on vaikka kuinka paljon varastossa!

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Tiistaina 2013-02-05 23:40.

Kuva: Lyseo Asemakadun yläpäässä Yliopiston kadulla kuvattuna vauhdissa Vapaudenkadulla kulkevan bussin ikkunasta tätä kirjoitusta varten tänään tiistaina 2013-02-05 16:15. Pertti Manninen.

Arkisto 2012
http://www.nettisanomat.com/2012/04/09/etusivu.htm


"Sateen jälkeen."

Keski-Suomi. Jyväskylä. Asemakatu. Torstai 2012-04-05 17:10. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Jyväskylän lyseo tulee säilyttää

VETOOMUS JYVÄSKYLÄN PÄÄTTÄJILLE JYVÄSKYLÄN LYSEON LUKION SÄILYTTÄMISEKSI

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä kaavailee Jyväskylän Lyseon lukion lakkauttamista joko kokonaan tai toiminnan siirtämistä toiseen kiinteistöön. Säästöjä haetaan keskittämällä opetusta valtaviin yksiköihin pohtimatta lainkaan sitä, mitä vaikutuksia tällä on opetustyöhön, oppimistuloksiin tai opiskelijoiden ja opetushenkilöstön hyvinvointiin.

Jyväskylän Lyseo on maailman vanhin suomenkielinen oppikoulu ja merkittävä osa Suomen sivistys- ja kulttuurihistoriaa. Lyseo on kasvattanut runsaan 150-vuotisen historiansa aikana lukuisia suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajia. Lyseo on ollut aina tunnettu poikkeuksellisen voimakkaasta yhteishengestä, kannustavasta, innostavasta ja yksilöä kunnioittavasta ilmapiiristään. Tätä menneiden sukupolvien luomaa arvokasta perintöä ei saa heittää hukkaan. Lyseossa on tehty laadukasta työtä: ylioppilaskirjoitusten tuloksissa Jyväskylän Lyseo on ollut jatkuvasti maan lukioiden kärjessä.

Lyseon henki elää vanhassa Lyseo-talossa. Vanha koulurakennus on olennainen osa suomalaista kulttuuriperintöä ja muodostaa opiskelijoiden kanssa erottamattoman kokonaisuuden. Vanha koulurakennus tulee peruskorjata ja sen tulee säilyä opetuskäytössä myös remontin jälkeen.

Me allekirjoittaneet vetoamme päättäjiin Jyväskylän Lyseon lukion säilyttämiseksi ja opetuksen jatkamiseksi nykyisellä paikalla.

http://www.adressit.com/jyvaskylan_lyseo_tulee_sailyttaa
- 2012-04-09: Allekirjoitukset (2 964) - Kommentit (172).

Arkisto 2012
http://www.nettisanomat.com/2012/04/09/etusivu.htm



"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!


Joulukuu 2013. Harrastakaa!

"Harrastakaa!". Rengasvoimistelija matkalla treeneihin Vaajakosken urheilutalolle nuorempien koulutyttöjen palatessa koteihinsa joulukuun lumien jo hiukan valaistessa hämärtyvää iltapäivää. Kuva: Pertti Manninen torstaina 2013-12-12 klo 14:52.


Tammikuun kimallus.

"Tammikuun kimallus". Tiistaina 2014-01-14 klo 12:41 Jyväskylän Vaajakosken Wellamo-uimahallissa. Kuva: Pertti Manninen.


Joulukuu 2013. Bandyliiga. JPS - HIFK 4-3. Lauantaina 2013-12-21 klo 16:20.

Jyväskylän Palloseuran pelaaja yrittää riistäytyä irti kahden HIFK.n pelaajan puristuksesta. JPS voitti jännitttävän ottelun oltuaan ensimmäisellä jaksolla jo hetken 0-2 tappiolla. Puoliajalle mentiin tilanteessa 1-2 ja kotijoukkue tasoittikin ensin pelin ja siirtyi 4-2 johtoonkin, mutta vierasjoukkueen takaa-ajo riitti vielä yhteen maaliin lopputulokseksi 4-3. Viitaniemen kenttä Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen.




Hirvaskankaan hirvet kierrossa. Keski-Suomi. Äänekoski. Hirvaskangas, 4-tieltä erkanevan 69-tien alussa. Tarkistamatta voi sanoa, että taiteilijan nimi on Kari Alonen. Katso " Poro matkakeskuksen edessä Kari Alosen rautailemana" sarjassa "Vararikosta vararikkoon". Kuva http://www.nettisanomat.com/2012/01/16/etusivu.htm
Kuva: Pertti Manninen. Tiistai 2013-05-28 12:51. Laajenna!

Nettisanomat-perhe. 2014. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Tammikuu 2014.

TOP 50


tammikuu 2014
nettisanomat.com 36128
viikkosanomat.fi* 17366
12.fi 15916
sanomanetti.fi* 10776
sanomatori.fi* 6249
sanomapark.fi* 6069
helkinginsanomat.com 3338
viikko.fi 3244
hs27.com 3051
nettimobi.com 1892
hs24.mobi 834
fy.fi 689
sanomaa.com 492
wincapita.fi* 465
nettilehti.com* 402
shit.fi 345
vuosisanomat.fi 333
kuvaviikko.fi 318
sanomasampo.fi 271
venus.fi 249
helsinkiareena.fi
224
laukaansanomat.fi 187
vuosi.fi 163
let.fi 157
nettimobi.fi 152
hesansanomat.fi
139
elama.fi 125
infoinfo.fi 119
kuvala.fi 115
n1.fi 106
kuvasanomat.fi 93
sanala.fi 91
sanomamaailma.fi 91
aikala
90
sanat.fi 90
nettifoto.fi 89
jyv.fi 88
sanomakuva.fi 88
sanomo.fi
84
keskiviikko.fi 83
oppila.fi
81
helsinki-areena.fi
73
kauppasanomat.fi 66
maanantai.fi 66
sanomavideo.fi 60
raw.fi 59
12tori.fi 58
mummi.fi 57
tiistai.fi 55
sanomaviikko.fi 54
iske.fi 50
pukeva.fi 46
gagarin.fi 44
tietosanomat.fi 28
2014-02-08
* loppuvuonna 2013

111 598



Tiistai 2014-01-28 - N:o 1710 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan saannos: Lautamiehet poissa Lue! - Valokuvaajia lyötiin Sivukuvat Kauppi: Lainakaton vaikutus Lue!



Tammikuu 2014. Video 33 sek.
"Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää?"

Tiistaina 28.01.2014. Wincapita. Keski-Suomi. Rikoshyötykäräjät

Puolustusasianajajat marssivat käräsaliin loppupuheenvuoroja pitämään vartijan ja YLE:n kuvaajan seistessä oven pielessä.

Nettisanomat. Pertti Manninen.
http://youtu.be/6x4bDUGVvG8

Raportti maanantain (27.01.2014) ja tiistain (28.01.2014) oikeudenkäynnin tapahtumista tulossa!

Jumala, anna meille tyyneyttä hyväksyä se, mitä emme voi muuttaa. Anna meille rohkeutta muuttaa se, mitä emme voi hyväksyä. Ja anna meille viisautta erottaa nuo kaksi toisistaan.
Reinhold Niebuhr

Eilen kun olin nokkela, pyrin muuttamaan maailmaa. Tänään kun olen viisas, pyrin muuttamaan itseäni.
Sri Chimnoy

Kyky ajatella tänään eri lailla kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä.
John Steinbeck

Minun sukupolveni suurin keksintö on se, että ihminen pystyy muuttamaan ajatteluaan.
William Jones

Jos haluaisit asioiden muuttuvan, sinun kannattaisi ehkä muuttua itse.
Norman Vincent Peale 

(12) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve





Asiat eivät muutu, vaan me.
Henry David Thoreau

Kypsyys, jota meidän on pyrittävä tavoittelemaan, on siinä, että väsymättä ponnistelemme tullaksemme yhä luonnollisemmiksi, yhä rehellisemmiksi, yhä oikeamielisemmiksi, yhä rauhallisemmiksi, yhä lempeämmiksi, yhä ystävällisemmiksi, yhä säälivämmiksi.
Albert Schweitzer

Kun tulet umpikujaan, muutu - muuttuneena pääset läpi.
I Ching 

(13) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve





Jokaiselta vaikeuksien alueelta loistaa toivon säde, ja muuttumattomasti varmaa on, ettei mikään ole varmaa ja muuttumatonta.
John F. Kennedy

Ihmisluonteeseen kuuluu vanhemmiten muutosten vastustaminen, etenkin parempaan tähtäävien muutosten.
John Steinbeck

Viisikymppinen, joka ei ole muuttanut mielipiteitään kolmeen kymmeneen vuoteen, omaa edelleen kaksikymppisen ajatusmaailman. Tapa sekin pysyä ikuisesti nuorena.
Tuntematon 

(14) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve





Virheet kannattaa tunnustaa ja myöntää olleensa väärässä. Sehän merkitsee ainoastaan sitä, että on oppinut jotain ja on tänään viisaampi kuin eilen.
Kv. ajatus

Jos todistaisin olevani oikeassa, myöntäisin, että voin olla väärässä.
Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais

Muuttaa ei voi kukaan itseään, parantaa voi jokainen.
Ernst von Feuchtersleben 

(15) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve






Perjantai 2014-01-24 - N:o 1709 Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys
Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa Lue! - WinCapita- käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Sivukuvat Kauppi: Lainakaton vaikutus Lue!



Tammikuu 2014.


"Ainutkertaiset, ainakin minulle". Auringon pitää paistaa tammikuussa, pitää osua kohdalle oikealla tunnilla ja kiireessä havaita nämä varjot bussille kiiruhtaeessaan karvalakki tiukasti päässä uinnin jälkeen parinkymmenen asteen pakkasessa, joka on aika siedettävää kun ei tuyule yhtään. Keski.Suomi. Jyväskylä. Vaajakoski. Urjeiluhalli. Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:21. Isonna!


Tammikuu 2014. Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - Isonna!

Oikeustalo.

Juttuluettelo.

Istunto jatkuu 14.50.

Syyttäjä vastaan ...

Oikeuden mobile oven vieressä.

Syyttäjä vastaan ...

Tammikuu 2014. Isonna! - Wincapita-rikoshyötykäräjät. Keski-Suomi 21.1.2014 - 29.1.2014.
Kuvat Pertti Manninen torstaina 2014-01-23 klo 14:45- 15:04 Jyväskylän Vapaudenkadulla sijaitsevan Oikeustalon pihalla ja aulassa. Isonna!



Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannoskin esillä: Lautamiehet poissa.

1. Lautamiesinstituution kuristaminen:

Lainaan tähän eläkkeellä olevan professorin oikeusblogisti Jyrki Virolaisen kirjoituksista jotakin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2009

6. Niin tai näin, seurauksena joka tapauksena on, että lautamiesjärjestelmä menettää osan merkityksestään, kun pelkästään virka- eli ammattituomareista koostuva hovioikeus voi kumota tai muuttaa lautamiesten myötävaikutuksella - olipa kyseessä äänestysratkaisu tai ei - syntyneen tuomion. Kuten olen ehdottanut, tämän epäkohdan poistamiseksi myös hovioikeuden kokoonpanoon tulisi kuulua lautamiehiä sellaisissa jutuissa, lautamiehet ovat osallistuneet myös käräjäoikeuden päätöksentekoon.

7. Tähän epäjohdonmukaisuuteen ei kuitenkaan puututtu tämän vuoden alussa voimaan tulleen lautamiesuudistuksen yhteydessä, kuten olen jo aiemmin todennut, eikä siitä lausuttu lakiesityksessä itse asiassa mitään! Näin ollen tilanne on se, että myös pääministeri Matti Vanhasta koskevassa jutussa Helsingin hovioikeuden juttua käsittelevään jaostoon kuuluu ainoastaan kolme lainoppinutta tuomaria sekä lainoppinut esittelijä. Tästä voidaan arvioida olevan etua nimenomaan Vanhaselle, koska heti käräjäoikeuden tuomion jälkeen kuului aika paljon kritiikkiä ja jopa vähättelyjä siitä, että käräjäoikeuden tuomiossa on kyse vain maallikoiden vastoin lainoppineen puheenjohtajan kantaa tekemästä päätöksestä.

Pääministeri Vanhanen toi itsekin käräjäoikeuden kokoonpanon esiin kommentoidessaan tuomiota ja sanoessaan, että hän on tyytyväinen siitä, että oikeuden ammattituomari ja syyttäjä näkivät asian samoin kuin hän. Jotkut kommentaattorit puolestaan pitivät käräjäoikeuden tuomiota "terveen (lautamies)järjen" voittona. Menetetäänkö terve järki nyt sen johdosta, että maallikot eivät osallistu hovioikeudessa päätöksentekoon?”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2009/01/hovioikeus-ptti-salata-pministeri.html


Toisessa blogissa hän kertoo sitten järjestelmän muuttamisesta näin:

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2008:

” 21. Uutuutta merkitsee se, että rikosasioita voidaan käsitellä myös kolmen virkatuomarin kokoonpanossa, siis ilman lautamiehiä (OK 2:1.2). Tähän asti sanotussa kokoonpanossa on voitu käsitellä ainoastaan riita-asioita. Jostakin syystä, ilmeisestikin kustannusten säästötarkoituksessa, oikeusministeriö, hallitus ja eduskunta ovat halunneet rajata kolmen tuomarin kokoonpanon käytön niin, että se tulee kysymyksen vain silloin, kun sitä asian laadun tai muun erityisen syyn vuoksi on pidettävä perusteltuna.

Muotoilu on väljä ja antaa laajan harkintavallan käräjäoikeudelle. Tarkoituksena on ollut, että kolmen tuomarin kokoonpanossa ratkaistaisiin lain soveltamisen kannalta vaikeimpia rikosjuttuja. Jotkut tuomarit ovat sanoneet, että edellä mainittu laajennettu tai vahvistettu lautamieskokoonpano (2+4) ajaisi saman asian kuin malli 3+0, mutta itse suosittelisin kyllä jälkimmäisen kokoonpanovaihtoehdon käyttöä todella laajoissa ja vaikeissa rikosasioissa.

Uudistuksen kritiikkiä

22. Omasta puolestani en ole täysin tyytyväinen käräjäoikeuksien ratkaisukokoonpanoja koskevaan uudistukseen. Olen tuonut kantani esille puheena olevan lainsäädäntöhankkeen eri vaiheissa eli oikeusministeriölle ja eduskunnan lakivaliokunnalle antamissani lausunnoissa, mutta tuloksetta. Itse asiassa, vaikka lainsäädäntöprosessin aikana pyydettiin lausuntoja monilta käräjäoikeuksilta, kaikilta hovioikeusilta, asianajajaliitolta ja monilta muilta tahoilta ja vaikka näissä lausunnoissa esitettiin lukuisia eri muutoksia oikeusministeriön työryhmän pari vuotta sitten jättämään mietintöön, niin mikään ei lainsäädäntöprosessin kuluessa muuttunut.

Jollen ole erehtynyt, niin nähdäkseni ministeriön työryhmän mietintö tuli laiksi pilkunkaan siitä muuttumatta! Oikeusministeriö lakiehdotus valtioneuvostolle ja hallituksen esitys eduskunnalle noudattivat prikulleen työryhmän mietintöä, ja suuri yllätys oli se, ettei lakiesitykseen tehty eduskunnassakaan mitään muutoksia. Oikeusministeri Tuija Brax seisoo tunnetusti yleensä aina tiukasti virkamiestensä esitysten takana ja niin kävi nytkin, ja eduskunnan lakivaliokuntaa, jossa uudistus käsiteltiin, puolestaan "vahtii" puheenjohtajana Braxin puoluetoveri Heidi Hautala (vihr).

23. Oma ehdotukseni oli sellainen, että lautamieskokoonpanon toimivallan ei olisi tullut määräytyä yksinomaan rikoksen rangaistusmaksimiin perustuen, vaan laissa olisi pitänyt luetella rikosnimikkeittäin ne rikokset, joiden käsittelyyn lautamiehet saavat osallistua (esim. henkirikokset, törkeä pahoinpitely, törkeä ryöstö, raiskausrikokset jne.).

Ehkä vielä parempi vaihtoehto olisi ollut luetella laissa ne yleensä juridisesti vaikeat ja hankalat rikosasiat, joiden käsittelyyn lautamieskokoonpano ei sovellu. Tällaisia rikoksia olisivat esimerkiksi aineettomien oikeuksien loukkaamista koskevat rikokset (RL 49 luku), arvopaperimarkkinarikokset (RL 51 luku), velallisen rikokset (RL 49 luku), rikokset julkista taloutta vastaan (RL 29 luku) ja ympäristörikokset (RL 48 luku). Minusta on paradoksaalista, että lautamiehet voivat edelleen osallistua mm. edellä lueteltujen juridisesti vaikeiden rikosjuttujen käsittelyyn.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2008/12/
lautamiehet.html


Ja lopuksi vielä selostus, miten lautamiesten määrä on dramaattisesta vähentynyt,

LAINAUS JYRKI VIROLAISEN BLOGISTA 2013:

” 4. HS:n juttu on ajankohtainen, sillä uudet kunnanvaltuustot valitsevat piakkoin käräjäoikeuksiin uudet lautamiehet. Jutussa on graafinen esitys lautamiesten lukumäärässä 2000-luvulla tapahtuneesta tuntuvasta vähenemisestä. Kun lautamiehiä oli vielä vuonna 2005 koko maassa noin 3 700, laski heidän lukumääränsä viime kaudella (2009-2012) 2 200:aan. Tämä aleneva trendi jatkuu, sillä oikeusministeriö on päättänyt viime joulukuussa, että lautamiehiä valitaan kaudelle 2013-2016 enää 1 738. Jokaisesta kunnasta valitaan vähintään kaksi lautamiestä, Helsingissä kaupunginvaltuusto valitsee 300 lautamiestä. Katso OM:n tiedote 7.1.2013.

5. HS:n jutussa ei, yllättävää kyllä, kerrota minkäänlaista syytä lautamiesten määrän vähenemiseen. Syy on tietenkin siinä, että lautamiehet osallistuvat entistä harvemmissa jutuissa käräjäoikeuden kokoonpanoon. Mutta miksi tähän on päädytty? No, siitä yksinkertaisesta syystä, että lautamiesjärjestelmän on katsottu tulevan valtiolle liian kalliiksi, jos lautamiehiä valittaisiin edelleen lähes 4 000. Lautamiehille maksetaan kultakin istuntopäivältä korvaus ansion menetyksestä, päiväraha sekä matkakulujen korvaus.

Minkäänlaisia oikeuspoliittisia perusteita tai linjamuutosta maallikkojäsenten osallistumisen kaventamiseksi ei ole esitetty tai pohdittu.”

LAINAUS LOPPUU

http://jyrkivirolainen.blogspot.fi/2013/01/685-
lautamiehet-oikeusturvan-tuki-vai.html


2.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Tilanne tammikuun 2014 puolivälissä:

Kailajärvi on saanut valitusluvan rahankeräysrikoksen osalta Korkeimmasta oikeudesta. Hovioikeuden tuomio ei siis ole vielä lainvoimainen:

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013:

WinCapitan Kailajärvi sai osittaisen valitusluvan korkeimpaan oikeuteen
3.7.2013 9:48
WinCapitan perustaja Hannu Kailajärvi ja hänen entinen naisystävänsä ovat saaneet osittaisen valitusluvan korkeimmalta oikeudelta (KKO).  KKO myönsi keskiviikkona valitusluvan koskien kysymystä, ovatko he syyllistyneet rahankeräysrikokseen. Sen sijaan hovioikeuden tuomio, jolla Kailajärvi tuomittiin törkeästä petoksesta  ja naisystävä avunannosta,  jää voimaan.

Helsingin hovioikeus tuomitsi viime helmikuussa Kailajärven törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta viideksi vuodeksi vankeuteen. Hänen entinen naisystävänsä tuomittiin avunannosta vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Hovioikeuden mukaan oli selvää, ettei WinCapita todellisuudessa harjoittanut voitollista vedonlyöntiä tai voitollista valuuttakauppaa omilla tai jäsenten varoilla. Toiminnasta annettiin valheellinen kuva tuhansille jäsenille klubin internetsivuilla ja jäsenistölle toimitetuissa sähköpostiviesteissä. Hovioikeus katsoi myös, että WinCapita oli laiton pyramidipeli ja että sen toiminta täytti rahankeräysrikoksen tunnusmerkit.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/a1372814895968


Ensimmäinen rikoshyötyöikeudenkäyntikin on edennyt hovioikeusvaiheeseen. Tuomio oli vapauttava.

LAINAUS HELSINGIN SANOMISTA 2013

”Hovioikeus: WinCapitassa voittoja saaneiden ei tarvitse maksaa valtiolle
26.9.2013 9:53  Päivitetty 26.9.2013 10:18  11 
STT
KUOPIO. Itä-Suomen hovioikeuden mukaan WinCapitassa voittoja saaneiden sijoittajien ei tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle. Hovioikeus on äänestyspäätöksellä hylännyt Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden tuomion.  Kyseessä on viisi klubilaista, jotka käräjäoikeus oli tuominnut maksamaan rikoshyötyä yhteensä runsaat 330 000 euroa.

Hovioikeus katsoo, että vastaajat ovat toimineet vilpittömässä mielessä eivätkä ole vastuussa klubin toiminnasta tai sen kirjanpidosta. Kyseessä on ensimmäinen hovioikeustasoinen ratkaisu asiassa. Päätös syntyi äänin 2-1, sillä yksi hovioikeudenneuvos olisi pitänyt käräjäoikeuden tuomiot ennallaan. Pohjois-Karjalan rikoshyötyhaarassa oli useampia tuomittuja, mutta kaikki eivät valittaneet hovioikeuteen.

Vireillä on runsaasti samanlaisia juttuja käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Syyttäjät katsovat, että vastaajat ovat hyötyneet klubin perustajan Hannu Kailajärven tekemästä rikoksesta. Kailajärvi kärsii vankeustuomiota, jonka Helsingin hovioikeus langetti hänelle törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta. Korkein oikeus on antanut hänelle valitusluvan vain rahankeräysrikoksen osalta.

LAINAUS LOPPUU

http://www.hs.fi/kotimaa/Hovioikeus+WinCapitassa+
voittoja+saaneiden+ei+tarvitse+maksaa+valtiolle/
a1380158994405

 

3. Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen  selostus kolmelta alkupäivältä:

LAINAUS KESKISUOMALAISESTA 2014

WinCapita-jutun Keski-Suomen haaraa puidaan Keski-Suomen käräjäoikeudessa Jyväskylässä.
21.1.2014 05:00

Keski-Suomen käräjäoikeudessa alkaa tänään tiistaina oikeudenkäynti, jossa seitsemältätoista keskisuomalaiselta WinCapitaan sijoittaneelta vaaditaan yhteensä yli miljoonan euron rikoshyötyä valtiolle. Sijoittajia ei syytetä rikoksista, vaan heidän katsotaan hyötyneen rahallisesti WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven petosrikoksesta.

Keski-Suomessa klubiin ovat sijoittaneet rahaa hyvin eri tyyppiset henkilöt. Suurimpiin nettoajiin kuuluu vuonna 1976 syntynyt jyväskyläläinen yrittäjä, jolta vaaditaan rikoksen tuottamana nettohyötynä valtiolle yli 342 000 euroa. Vastaajat eivät pidä varoja rikoshyötynä – he ainakin vaativat summien kohtuullistamista.

WinCapita-vyyhdessä on vireillä päälle puolensataa rikosjuttua käräjäoikeuksissa eri puolilla maata. Valtaosin klubilaisilta vaaditaan rikoshyötyä valtiolle, yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. Eräät keskeiset jäsenet ovat saamassa myös petossyytteen.

Ensimmäinen hovioikeusratkaisu kääntyi puolustuksen voitoksi viime syyskuussa. Itä-Suomen hovioikeus päätti tuolloin äänestyksen jälkeen, ettei voittoja saaneiden sijoittajien tarvitse maksaa rikoshyötyä valtiolle.”

LAINAUS LOPPUU

http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/wincapita-karajat-alkavat-jyvaskylassa/1755063


Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:

Otsikko ”Toimimme vilpittömin mielin”


LAINAUS
”Sijoitusklubi WinCapitan voittoja saaneet keskisuomalaiset sijoittajat vakuuttavat toimineensa vilpittömin mielin. He kiistävät hyötyneensä törkeästä petoksesta ja rahankeräysrikoksesta tuomitun WinCapitan perustajan Hannu Kailajärven rötöksistä. Sijoittajat eivät näe myöskään mitään syytä luopua saamistaan tuotoista.
...
Vaatimuksia ajavan Pohjanmaan syyttäjän kihlakunnan syyttäjän Lilja Limingojan mukaan WinCapita toimi vuosina 2003-2008, Se käytti alkuaikoina nimiä Gliclub ja Winclub. Klubi harjoitti alkuvuosina urheiluvedonlyöntiä. WinCapita väitti tekevänsä valuuttakauppaa, mutta poliisitutkinnan mukaan sitä ei todellisuudessa käyty.
- Kaikkiaan klubi keräsi toimintansa aikana noin 99 miljoonaa euroa. Summasta palautettiin jäsenille noin 94 miljoonaa euroa, Limingoja laski.

Näinollen WinCapitaa pyörittänyt Hannu Kailajärvi olisi hyötynyt toiminnasta viitisen miljoonaa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan Kailajärveä oli tarkoitus kuulla Keski-Suomen käräjäoikeudessa tänään keskiviikkona. Puolustus kuitenkin luopui kuulemispyynnöstä, joten häntä ei Jyväskylässä nähdä.

Syyttäjän näkemyksen mukaan ”voittoina” maksettiin ainoastaan jäsenten sijoittamia varoja. Puolustus ei kuitenkaan tätä hyväksy vaan väittää, että tuottoja kertyi muun muassa lisenssipörssin kaupoista.

Puheenvuorossaan syyttäjä korosti rikoshyötynä saatujen rahojen palauttamisen yhteiskunnallisesta merkityksestä. Hän muistutti, että ei voi olla oikein, että osa sijoittajista saa voittoina  muiden klubin jäsenten  sijoituksia ja osa menettää rahansa.”

LAINAUS LOPPUU

Toisena päivänä käsiteltiin sitten ihmeelliseltä ja sotkuiselta, ensi lukemalta, tuntuvaa ”lisenssipörssiä”. Keskisuomalainen otsikoi juttunsa: ”Oliko lisenssipörssi aito?”

Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014

LAINAUS

”WinCapita: Käräjillä kiisteltiin, syntyikö klubissa oikeata tuottoa.”
...
”Puolustuksen mielestä lisenssipörssi oli taas luonteeltaan samanlaista kuin osakekauppa arvopaperipörssissä. WinCapitassa lisenssipörssi oli jäsenten keskinäinen kauppapaikka. Kauppoja käytiin A-, B-, C- ja X-lisensseillä.. Keski-Suomen käräjäoikeus joutuukin pohtimaan, oliko lisenssipörssin tuotto aitoa ja irrallaan rikollisesta toiminnasta, niin kuin puolustus väittää.”

”Puolustus kiisti perusteen ja painotti, että pörssiosakkeiden kaupassakin arvo määräytyy pitkälti kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan. Esimerkiksi Nokian pörssikurssi oli vuonna 2003 vahvasti yliarvostettu, eikä se perustunut mihinkään todelliseen. Yhtiön johtoa ei ole kuitenkaan vaadittu siitä vastuuseen, vaikka kysymyksessä oli pelkkä kupla.”

”(Itä-Suomen) hovioikeus katsoi, ettei kaikki klubin toiminta ollut rikollista: sillä oli oikeus periä jäseniltä korvausta valuuttakaupan signaalijärjestelmästä ja kotisivujen ylläpidosta. Näistä kertyi varoja, joilla ainakin osin maksettiin jäsenille tuottoja. Keskeisessä asemassa olivat myös lisenssipörssissä saadut voitot.”

”Puolustus esitti muun muassa seuraavan laskelman: kun 12 000 klubin jäsentä maksoi laillisia maksuja kukin 3000 euroa, niin siitä kertyy yhteensä 36 miljoonaa euroa. Ainakaan kyseistä summaa ei siis puolustuksen mukaan voi pitää rikoshyötynä.”

”Käräjäoikeudessa puhuttiin myös syyttäjän kyvykkyydestä arvioida lausuntoja, jotka professorit Aulis Aarnio ja Jussi Tapani olivat antaneet WinCapita-jutusta. Yksi puolustuksen asianajaja väitti, että syyttäjällä ei ole kompetenssia arvostella tunnettujen professorien näkemyksiä. Oikeuden puheenjohtaja hieman toppuutteli asianajajaa.

- Syyttäjällä on oikeustieteellinen koulutus, jonka pohjalta hän esittelee näkemyksiään. Loppujen lopuksi oikeus ratkaisee, mikä painoarvo professorien näkemyksille annetaan.”

LAINAUS LOPPUU.

Kolmantena päivänä ainakin Keskisuomalaisen otsikon mukaan kiisteltiin siitä oliko WinCapita pyramidihuijaus. Jos oikein olen tulkinnut, niin asiahan on jo käsitelty Kailajärvi-casen yhteydessä: Kailajärvelle hovioikeus on langettanut tuomion rahankeräysrikoksesta ja siinä kaiketi jo kerran todettiin, että kysymyksessä oli pyramidihuijaus, Jos näin oli, niin viidessäkymmenessä oikeudenkäynnissä tätäkin sitten Suomessa käsitellään. Mutta rahankeräysrikoksen osalta Kailajärven tuomio ei ole lainvoimainen, koska Korkein oikeus sen käsittelee.

Keskisuomalaisen otsikko perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus” (Lainausmerkit otsikossa, juttu oli jo kutistunut kahdelle palstalle).

LAINAUS

”Signaalijärjestelmää kehuttiin nerokkaaksi keksinnöksi,
Useampi WinCapitan pitkäaikainen jäsen vakuutti torstaina oikeudelle, että heidän käsityksensä mukaan kyseessä ei voinut olla pyramidihuijaus. Sijoittajat uskoivat, että klubin toimintaa ei rahoitettu jäseniltä perityiltä rahoilla vaan voittoja tehtiin muun muassa nerokkaan signaalijärjestelmän avulla.

- Signaalijärjestelmä oli sensaatiomainen keksintö. Se oli miljardien eurojen arvoinen tuote, jonka esimerkiksi Nordea olisi voinut kiinnostua, hehkutti 73-vuotias oululainen mies.
...
Signaalijärjestelmä antoi suosituksia milloin kannatti myydä euroja ja ostaa dollareita ja päinvastoin. Itse en käynyt sillä suoraan kauppaa, mutta seurasin järjestelmää aktiivisesti.
Kuultavan mukaan uusille jäsenille kerrottiin klubin nettisivuilla selvästi, että kyseessä oli riskisijoitus eikä mitään varmaa tuottoa luvattu.

- Sivuilla päinvastoin varoitettiin, että sijoittaja voi menettää kaikki panoksensa.”

”WinCapitan toiminnan loppuminen maaliskuussa 2008 ja poliisitutkinnan alkaminen tiesi oululaiselle sijoitusklubin rivijäsenelle ikäviä aikoja
- Jouduimme avopuolisoni kanssa putkaan, minä seitsemäksi ja hän kolmeksi viikoksi. Todellinen syy pidätykseen ei ole vieläkään selvinnyt.”

"Käräjillä kerrattiin myös lisenssipörssin toimintaa. Pörssissä jäsenet ostivat ja myivät keskenään A-, B- ja C-lisenssejä. Niiden nimellisarvo oli yksi euro, mutta parhaimmillaan hinta nousi jopa 25 euroon. Kauppoja tehtiin reaaliaikaisesti WinCapitan nettisivuille rakennetun kaupankäyntijärjestelmän avulla.

Ostot ja myynnit näkyivät jäsenten henkilökohtaisilla sijoitustileillä. Siellä olevat rahat saattoi kotiuttaa Moneybookersin kautta, joka on internetissä toimiva rahanvälittäjä. Käytännössä kotiutukset toteutti WinCapitan perustaja, sittemmin törkeästä petoksesta tuomittu Hannu Kailajärvi.”

”. Minäkin nostin sieltä lisenssikaupoista tienaamaani rahaa talon rakentamista varten. Aluksi meinasin ottaa lainaa pankista, mutta sitten päätinkin myydä lisenssejä, muisteli 45-vuotias punkaharjulainen mies, joka oli myös kuultavana puolustuksen pyynnöstä.
...
Klubin toiminnan loppuminen oli miehelle katastrofi.
- Sen jälkeen elämäni on ollut yhtä helvettiä.”

”WinCapitan Keski-Suomen haaran puinti jatkuu Keski-Suomen käräjäoikeudessa vielä maanantaina ja tiistaina.”

LAINAUS LOPPUU


4.
Wincapita-rikoshyötykäräjät:  Välihuomautus.

Mitäpä näihin lisäämään. Sen verran kuitenkin voisi todeta, että ehkä korkea-arvoisin WinCapita-jäsen kenraali Gustaf Hägglund olisi kannattanut kutsua todistajaksi vahvistamaan jo Itä-Suomen vapauttavan tuomion perustetta:  ”Toimin vilpittömällä mielellä.”

Aloitin tämä jutun  ihmettelyllä, että lautamiehet on sivuutettu tuomaristossa. Mielestäni vilpitöntä mieltä sopisivat maallikkojäsenet arvioimaan yhtä hyvin kuin lainopillisen koulutuksen saaneet.

Lisäksi kiinnittäisin huomiota siihen, että syyttäjäkin on nostanut esille yhteiskunnallisen aspektin. Eikö juuri tämäkin olisi puoltanut lautamiesten mukana oloa.

Alussa siteerasin emeritus-professorin blogi-kirjoituksia lautamiesten vähenemisestä ja käytöstä käräjäoikeudessa. Jyrki Virolainenhan haluaisi lautamiehet myös hovioikeuksiin.

Siinä olen samaa ja eri mieltä Jyrki Virolaisen kanssa, minkälaisissa asioissa lautamiehiä käytettäisiin.

Tässä rikoshyötyoikeudenkäynnissä tarvittaisiin lautamiesjärkeä, vaikka varsinainen Kailajärven rikos on ollutkin sitten monimutkainen talousrikos, jos on ollut.

Lisäksi mitä ihmettä sekin sitten merkitsisi, jos korkein oikeus toteaisikin, ettei mitään rahankeräysrikosta ole tapahtunutkaan. Aikaisemmin esille tulleiden tietojen mukaan Itä-Suomen käräjäoikeuden rikoshyötytuomiot ovat joidenkin osalta lainvoimaisia. Puretaanko ne sitten vai mitä?

Nettisanomat. Pertti Manninen. Perjantai 2014-01-24 klo 21:11.

 




KESKISUOMEN KÄRÄJÄOIKEUS

JUTTULUETTELO

21.1.2014
22.1.2014
23.1.2014

Istuntosali 1

Oikeuden puheenjohtaja
Hannu Kilpelä
Käräjätuomari

Lainoppineet jäsenet
Päivi Kylmälahti
Ma. käräjätuomari

Kaisa Korhonen
Ma. käräjätuomari

Syyttäjä
Lilja Limingoja
Kihlakunnansyyttäjä

Tauko ilmoitettaessa


Tammikuu 2014.
Wincapita-rikoshyötykäräjät Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Keskisuomalaisen toimittaja Ilkka Hartion otsikot kolmena alkupäivänä keskiviikkona, torstaina ja perjantaina 22-24.01.2014 edellispäivän istunnoissa käsitellyistä asioista. Kuva: Pertti Manninen.

Keskisuomalainen keskiviikkona 22.1.2014:”Toimimme vilpittömin mielin”
Keskisuomalainen torstaina 23.1.2014: Oliko lisenssipörssi aito?
Keskisuomalainen perjantaina 24.1.2014: ”WinCapita ei ollut pyramidihuijaus”


Jumala, anna meille tyyneyttä hyväksyä se, mitä emme voi muuttaa. Anna meille rohkeutta muuttaa se, mitä emme voi hyväksyä. Ja anna meille viisautta erottaa nuo kaksi toisistaan.
Reinhold Niebuhr

Eilen kun olin nokkela, pyrin muuttamaan maailmaa. Tänään kun olen viisas, pyrin muuttamaan itseäni.
Sri Chimnoy

Kyky ajatella tänään eri lailla kuin eilen erottaa viisaan itsepäisestä.
John Steinbeck

Minun sukupolveni suurin keksintö on se, että ihminen pystyy muuttamaan ajatteluaan.
William Jones

Jos haluaisit asioiden muuttuvan, sinun kannattaisi ehkä muuttua itse.
Norman Vincent Peale 

(12) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve





Asiat eivät muutu, vaan me.
Henry David Thoreau

Kypsyys, jota meidän on pyrittävä tavoittelemaan, on siinä, että väsymättä ponnistelemme tullaksemme yhä luonnollisemmiksi, yhä rehellisemmiksi, yhä oikeamielisemmiksi, yhä rauhallisemmiksi, yhä lempeämmiksi, yhä ystävällisemmiksi, yhä säälivämmiksi.
Albert Schweitzer

Kun tulet umpikujaan, muutu - muuttuneena pääset läpi.
I Ching 

(13) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve





Jokaiselta vaikeuksien alueelta loistaa toivon säde, ja muuttumattomasti varmaa on, ettei mikään ole varmaa ja muuttumatonta.
John F. Kennedy

Ihmisluonteeseen kuuluu vanhemmiten muutosten vastustaminen, etenkin parempaan tähtäävien muutosten.
John Steinbeck

Viisikymppinen, joka ei ole muuttanut mielipiteitään kolmeen kymmeneen vuoteen, omaa edelleen kaksikymppisen ajatusmaailman. Tapa sekin pysyä ikuisesti nuorena.
Tuntematon 

(14) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Tammikuu. Muutoksen tarve







Keskiviikko 2014-01-22 - N:o 1708 Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

Viidellätoista sivustolla: WinCapita- käräjät: Valokuvaajia uhkailtiin ja lyötiin Keski-Suomen käräjillä Jyväskylässä. Sivukuvat Talvipyöräilyä Kuva - Anteeksianto Lue! Kauppi: Lainakaton vaikutus Lue! - 2002 Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa Lue!



Vastaava päätoimittaja
Pertti Manninen -
Yhteys: nettisanomat @hotmail.com

Kaiken keskellä aina läsnä! -
Viikkosanomat-
blogi


Ilmoita ilmaiseksi sivu!
101 ilmoitusta.
Jokaiselle etusivulle!

 





Perjantai 2014-01-17 - N:o 1707 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

Talvipyöräilyä Kuva - Kauppi: Lainakatolla ei olis vaikutusta nykytilanteeseen Lue! - 2002 Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa Lue! - 2002 Huutokauppaa hädällä Lue! - Tunne itsesi Lue! - Vuosisadan kuva Kuva - Kukka ja Lahja Pipa Kuva - Vanhanen sai oikeutta Lue!




Keskiviikko 2014-01-15 - N:o 1706 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

Kukka ja Lahja Pipa Kuva Ex-pääministeri Vanhanen: Sain oikeutta Lue! Aftonbladet 2007. "Statsministern svältfödd på sex" Lue! "Törkeä tyyppi" Kuva Rakasta Lue! Kimallus Kuva Peppukuva Kuva Kuntauudistus Sdp ja Backman Lue! Puttonen puhuu paskaa Lue!



Tv-nytt 2014-01-14.

"Statsministerns fästmö ...". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:34 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Törkeä tyyppi.

"No comments". Tiistaina 2014-01-14 klo 19:35 TV-nytt-lähetyksestä. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!



Tiistai 2014-01-14 - N:o 1705 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

Muokatusta peppukuvasta kohu Lue! Perääntyminen pakkoliitoksista, Sdp ja Jouni Backman Lue! - Vesa Puttonen puhuu paskaa Lue! - PUSI Kuva - Veikkaus kertoo voittajat Lue! - Rakasta Lue! - Jääkiekkoliiga - urheilun irvikuva Lue!



Tammikuu 2014.

Kim Kardashian - Vesa Puttonen - Harry Harkimo - Kalervo Kummola - Sauli Niinistö - Jaakko Pehkonen - Lola Odusoga - Jonna - Jennifer - Tony Blair - Tanja Karpela - Ilkka Kanerva - Jari Sarasvuo - Jutta Urpilainen - Rakel Liekki - Jyrki Katainen - Jan Vapaavuori - Pekka Himanen - Paavo Lipponen - Paavo Arhinmäki - Eero Heinäluoma - Lauri Ihalainen - Minna Canth - Sedu Koskinen - Björn Wahlroos - CHARLIE CHAPLIN - JOHN TURNER - GEOFFREY PARSONS

shit.fi - maanantai 2014-01-13.

Iltalehti.fi maanantaina 2014-01-13 etusivulla.

Muokatusta peppukuvasta kohu Kim julkaisi uuden ilman käsittelyä

Kim Kardashianin aikaisemmin ottama peppukuva paljastui suurennokseksi, mutta tällä kertaa Kardashian paljasti takalistonsa luonnollisessa koossaan. Lue lisää...

Ohoh, Kim - Photoshop-moka kurvien kohdalla

Jäikö Kurvi-Kim kiinni muotojensa kuvakäsittelystä? Lue lisää...

http://www.iltalehti.fi/iltvviihde/
20140107035246001_a2.shtml

Kim Kardashian - Vesa Puttonen - Harry Harkimo - Kalervo Kummola - Sauli Niinistö - Jaakko Pehkonen - Lola Odusoga - Jonna - Jennifer - Tony Blair - Tanja Karpela - Ilkka Kanerva - Jari Sarasvuo - Jutta Urpilainen - Rakel Liekki - Jyrki Katainen - Jan Vapaavuori - Pekka Himanen - Paavo Lipponen - Paavo Arhinmäki - Eero Heinäluoma - Lauri Ihalainen - Minna Canth - Sedu Koskinen - Björn Wahlroos - CHARLIE CHAPLIN - JOHN TURNER - GEOFFREY PARSONS

http://www.shit.fi/2014/01/13/etusivu.htm - Isompi kuva!

« 

Kuntauudistus. Perääntyminen pakkoliitoksista vain pelkkää sumutusta? Sdp ja Jouni Backman.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman kertoi pari päivää sitten HS:ssä, että ehdoton edellytys on demokratian toteutumiseksi se, että pakkoliitos tapahtuu vain kansalaisten, siis asukkaiden, tahdosta. Hän ei nähnyt siinä mitään ongelmaa, että äänet lasketaan yhteisesti ja isomman kunnan asukkaiden puoltavat äänet voisi nujertaa pienemmän kunnan vastustavatkin äänet, vaikka ne olisivat enemmistönä omalla alueellaan.

Backmanhan on oikea äänispesialisti. Kun hän joissakin vaaleissa putosi eduskunnasta, hän sai asiantuntijanpaikan, kovapalkkaisen. Tieto oy:ssä sitten ja ryhtyi innokkaasti, tosin vailla ammattitaitoa, vastaamaan sähköisestä äänestyksestä kunnallisvaaleissa. Fiaskohan siitä tuli ja vaalit jouduttiin uusimaan useissa kunnissa, muistaakseni viidessä.

Syyllisiksi joutuivat aivan ansaitusti silloinen oikeusministeri Tuija Brax ja vaalipääiläkkö Arto Jääskeläinen, joka ei saanut potkuja ja jatkoi jonkun aikaa piiloitettuna touhujaan. Nythän apulaisoikeusasiamies on antanut moitteet siitä, että oikeusministeriön ohjeet viime kunnallisvaaleissa olivat lainvastaiset, siis lainvastaiset, ja tästäkin Jääskeläinen selvisi ilman potkuja!

Sähköisen äänestyksen fiaskossa Backman oli hiljaa kuin kusi sukassa ja mediakaan ei selvittänyt sitten, kuka siellä Tieto oy:ssä  oli vastuussa sähläyksestä. Siinä muuten jäi selvittämättä Braxin vastuu siitä, että niin sanotulla vaaliavaimella päästiin tutkimaan kuka mitenkä oli äänestänyt. Siis aivan selvästi törkeä vaalisalaisuuden rikkominen! Oliko siinä niin että tarvittiin kolme yhtaikaista avainta. Ei siinä paljon painanut oliko nämä virkamiehiä tai jopa yksityisen firman edustajia. Järjestelmä oli täysin mahdoton vaalisalaisuuden kannalta!

Asiaa ei tutkittu, vaikka Cert, tai jotenkin niin, kertoi tästä hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus jätti asian tutkimatta, siis tämän asian. Asiaa ei selvittänyt edes oikeuskansleri, vaikka hän tiesi asiasta! Näin ministeri Tuija Brax välttyi valtakunnanoikeudelta ja jatkaa poliitista uraasa.

Toivottavasti jollakin äänestyskokeiluista tutkivalle löytyy aikaa ja resursseja paneutua tähän soppaan ja tuoda se esille kaikessa kaameudessaan demokratian toteutumisesta ja lakien noudattamisesta demokratiana itseään pitävässä valtiossa.

Backmannin mielestä nyt tässä kuntien pakkoliitoksissa demokratia toteutuu, kun joku keinotekoinen enemmistö äänestää sen puolesta. Ei siis ole rohkeutta sanoa, että isot työssäkäyntialueet ovat hyväksi Suomelle ja ne tahdomme sitten ja säädämme lain ilman näitä pelleäänestyksiä.

Ei ihme, että sdp:n kannatus on alamaissa kun tällaisella moraalilla mennään ja elellään.
Nyt on lopetettava, kun tämä rupee pyörimään samaa kehää.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Tiistai 2014-01-14 klo 13:16
Painovirheet korjaan myöhemmin.

Tags: ,

http://viikkosanomat.fi/2014/01/14/kuntauudistus-peraantyminen-pakkoliitoksista-vain-pelkkaa-sumutusta-sdp-ja-jouni-backman/



Perjantai 2014-01-03 - N:o 1704 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

PUSI Kuva - Veikkaus kertoo voittajat Lue! - Vuosikatsaus 2013 Tammihelmi - Rakasta Lue! - Uuden vuoden alkaessa Kuva - Valoja Kuvat - Unelma Kuva - Hyvä ja paha Lue!




Keskiviikko 2014-01-01 - N:o 1703 - Joka etusivulle! - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. - Päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

PUSI Kuva - Veikkaus kertoo voittajat Lue! - Vuosikatsaus 2013 Tammihelmi - Rakasta Lue! - Uuden vuoden alkaessa Kuva - Valoja Kuvat - Unelma Kuva - Hyvä ja paha Lue!



Tammikuu 2014.

UUDEN VUODEN TERVEHDYS 2014!

"PUSI" lumisohjoon piirrettynä uudenvuoden aattona 2014.
Keski-Suomi. Laukaa. Keskustie. Tiistai 2013-12-31 klo 16:49 Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

Veikkaus: Voittohan on iloinen asia, älypuhelimien yleistyessä tulemme kertomaan voittajien asuinpaikan koordinaatit, aluksi kilometrin tarkkuudella.

Pidämme tätä nykyistä kolmen tuhannen asukkaan rajaa aivan liian suurena. Kyllä voittto on niin iloinen asia, että yhä useampi voi iloita voitosta, vaikkei se itselle olisi tullutkaan. Koordinaattipaikannus on siitä hyvä, että samannimiset paikkakunnat ovat usein sekoittuneet keskenään ja aiheuttaneet turhaa harmia asukkaille. Koordinaatit ovat yksikäsitteisiä ja tarpeeksi tarkasti ilmoitettuna sekaannukset vähenevät.

Nyt aluksi mielestämme yhden kilometrin raja on sopiva, mutta tarkastelemme tilannetta, josko sitä pitäisi vielä pienentää, Tämä kilometrin raja on voimassa alustavasti tämän vuoden, mutta juhannuksen tienoilla voi tulla yllätys  jos rajaa lasketaan jo silloin.

Ensimmäisenä voittojen julkaisemisen tarkentamisesta kertoi Turun Sanomat: Veikkaus kertoo voittajan paikkakunnan entistä tarkemmin
http://ts.fi/uutiset/kotimaa/578537/
Veikkaus+kertoo+voittajan+paikkakunnan+entista+tarkemmin

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2013-12-30 21:41

Tags: 
,

http://viikkosanomat.fi/2013/12/30/veikkaus-voittohan-on-...


Vuosikatsaus 2013. Tammikuussa, mm.

Vuosikatsaus 2013. Helmikuussa, mm.

Joulukuu 2013. Jääpallokuva 1950-luvun lopulta.

"Arkistot avautuvat"

Tänään törmäsin lopulta laatikkoon, jonka olemassaolon muistin ja löysin sieltä aikoinani kuvaamiani 50-luvun tapahtumia.

Aivan pintapuolisesti selailin kuvia ja kuinka ollakaan niiden joukosta löytyi myös muutama urheilukuva. Ajoittaisin tämän kuvan vuoteen 1958, koska joukossa oli paljon myös koulukuvia.

Tämä jääpallo-ottelu käytiin Helsingissä Velodromilla, jonka kaarteet olivat täynnä yleisöä koko kentän ympäri. Muistan hyvin kuinka hiukan myöhästyin ja ilmalentoa ei tullut kuvaan.

Pelaajan päällä oleva kuvaaja on Suomen Sosialidemokraatin Kalevi Keski-Korhonen.

Viikkosanomat julkaisi kuvan pienikokoisena ja päätoimittaja lähetti kirjeen ja kai siitä jonkunlainen pieni palkkiokin irtosi.

Lauantaina 2013-12-21 Pertti Manninen.



Perjantai 2013-12-20
Jakopalvelu Kuva - Ministeri Merja Kyllönen hurahtui urkintajärjestelmään Lue! Jääkiekkoliiga – urheilun irvikuva. Kummola asialla? Taas keksittiin uusi tapa pitää liiga suljettuna Lue! - Fortum Lue!

Joulukuu 2013. "Jakopalvelu".

"Jakopalvelu" jäisellä kadulla keskipäivällä klo 12:00 torstaina 2013-12-12 Jyväskylässä Väinönkadulla toistaiseksi vain vapaaehtoisen seurantajärjestelmän palvelemana. Kuva: Pertti Manninen. isonna! - www.jakopalvelu.com

Joulukuu 2013. Viikkosanomat-blogi.

Jo on aikoihin eletty: Vasemmiston ministeri hurahtui urkintajärjestelmään.
Merja Kyllönen.

joulukuu 18, 2013

Vasemmiston liikenneministeri Merja Kyllönen on ihastunut autojen seurantajärjestelmään. Hän ei siis suoralta kädeltä tyrmännyt edeltäjänsä asettaman työryhmän esitystä vaan hurahti siiihen innokkaasti.

Nokian x-pääjohtaja Jorma Ollila joka sattuu olemaan myös Shellin hallituksen verinen puheenjohtaja, höynäytti Kyllöstä tosi pahasti.

Sitä se tekee kun pääsee herrojen kanssa marjaan.

Omituiselta tuntuu, että vasemmiston ministerillä ei ole mitään historian tajua, eikä paljon muutakaan tajua maailmanmenosta.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Keskiviikko 2013-12-18 klo 17:24 sydämen aikaan.

http://viikkosanomat.fi/2013/12/18/jo-on-aikoihin-eletty-vasemmiston-ministeri-hurahtui-urkintajarjestelmaan-merja-kyllonen/


Arkisto. "Työtä". 01.05.1994.

Arkisto 2006. "Työtä kaikille". Kuva työnpäivänä 01.05.1994, kaksitoista vuotta sitten Jyväskylässä. Kuva: Pertti Manninen. Sarjasta "Vuodet vierivät - olot kurjistuvat, toisten." Tulossa!
http://www.nettisanomat.com/2006/05/01/etusivu.htm

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07.

Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!



Arkisto 2001.

 
SMILE
from MODERN TIMES
 
Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS
 
Music by
CHARLIE CHAPLIN
 
Moderately, with great warmth
 
 
SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.

 


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth
AIN' - HYMY
suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01
 

modern times - nykyaika. kuvitelma.
 

http://www.nettisanomat.com/2001/05/17/hymy.htm



 

Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/2007/04/04/etusivu.html



Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi



"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm

 

 


SANOMASAMPO - 2014/02/03 - Suomalainen korruptio koki kolauksen. Kokkilan kulman kauppa kariutui Keski-Suomessa. KHO kumosi SRV:n ostaman tontin ja korjausta vaativan Valtiontalon kaupan Jyväskylän ytimessä. - Ahti Vielma, Ilpo Kokkila, Markku Andersson, Esko Eriksson, Jyväskylän kaupunki, Ilpo Kokkila. Timo Paju, SRV, Keskisuomalainen, Pekka Mervola, Yle, Lyseo lihoiksi - Wincapita. Video: "Ken tästä käy, saa kaiken toivon heittää?" - Puolustusasianajajat marssivat käräsaliin - Wincapita-rikoshyötykäräjät: Kuvat - Puunvarjot Kuvat - Vanhasen, Braxin ja Hautalan aikaansaannos: Lautamiehet poissa - Ex-pääministeri Vanhanen . "Törkeä tyyppi" - Kimallus Kuva - Muokatusta peppukuvasta kohu - Perääntyminen pakkoliitoksista, Sdp ja Jouni Backman - PUSI Kuva - Veikkaus kertoo voittajat - Veikkaus: Voittohan on iloinen asia - "Bandy JPS-HIFK Kuva - Jääpalloa 50-luvun lopulta Kuva - Jakopalvelu Kuva - Ministeri Merja Kyllönen hurahtui urkintajärjestelmään - Harrastakaa! Kuva - Vuosisadan kuva - Kuva. Hirvaskankaan hirvet kierrossa - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - Tiistai 28.01.2014 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori  - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi - Valtiontalo, Jyväskylä, funkis.huotoasema, Reimari, purku, Pekka Kettunen, Kaija Kaijaluoto - Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen.

N:o 1711 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2014-02-03, nettiin 2014-02-04 02:46 linkkejä 2014-02-04.
Kävijätilasto ja sen linkit 2014-02-08.


 

Sivun alkuun!

Nettisanomat-perhe. Top 30. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. Joulukuu 2013*

nettisanomat.com
37 049
viikkosanomat.fi
17 467
12.fi
13 360
sanomanetti.fi
10 815
sanomapark.fi
5 166
sanomatori.fi
5 132
hs27.com
4 252
viikko.fi
2 846
helkinginsanomat.com
2 636
nettimobi.com
1 157
hs24.mobi
1 087
fy.fi
712
sanomaa.com
470
wincapita.fi
465
nettilehti.com
402
venus.fi
350
shit.fi
314
vuosisanomat.fi
312
kuvaviikko.fi
222
let.fi
205



Nettisanomat-sivuston aineistoa (03.04.2014 - 19.07.2014) nettiin tiistaina 2014-07-22.