OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! ARKISTO 1999 JA NYT 2016. LUE!

MAALISKUU 2016 - Keskiviikko 2016-03-02 - N:o 1862
Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - 109448 - mobi

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

MAALISKUU 2016. BEN ZYSKOWICZ, eduskuntaryhmän puheenkohtaja (kok) 1999: "Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat." (Helsingin Sanomat maanantaina 09.08.1999).
SANNI GRAHN-LAASONEN, opetus- ja kulttuuriministeri (kok) 2016: "Ajattelen kuitenkin, että nuorten sukupolvien kannalta aivan ratkaisevaa on, onnistummeko kääntämään Suomen suunnan ja pysäyttämään velaksi elämisen nuorten piikkiin." (Keskisuomalainen keskiviikkona 02.03.2016).



"Valtio ei saa velkaantua, mutta opiskelija kyllä". Aamulehti keskiviikkona 02.03.2016.
Kuva: Pertti Manninen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamon lehtiaulassa 02.03.2016 klo 13:59.

- Minusta on outoa, että toitotetaan Suomen valtion velanoton turmiollisuutta, mutta on ihan ok, että opiskelijat joutuvat ottamaam lisää velkaa, sosiaalityön opiskelija Vesa Hänninen keittää."
Aamulehti. Jutta Högmander keskiviikkona 02.03.2016."

Asiaan liittyviä kuvia Aamulehdestä, Kauppalehdestä, Keskisuomalaisesta ja Metrosta. Katso!


OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. KIRJOITUKSIA ARKISTOSTA 1999. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! - JATKUU!

1999 elokuu


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Selkänahka vaarassa!



Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!


kuva: pertti manninen

(kuvan henkilöt ovat sattumalta mukana kuvassa)

Lisää Leikkauksia tulossa?

"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."
Ben Zyskowicz, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja lue lisää leikkauksista

"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista." Helsingin Sanomien pääkirjoitus, (lehden vastaava päätoimittaja on Janne Virkkunen). lue lisää leikkauksista


Köyhät opiskelijat, painukaa helvettiin!
Ette maksa tarpeeksi pankinomistajien tukea!
 
alkuun   alkuun


"Kokoomuksen lähtökohtana on ollut tiukka budjettilinja."

...Kirjoittajat ovat kommenteissaan kuitenkin unohtaneet uudistuksen hyvät puolet. Ylivoimaisesti suurimmalla osalla eli opintotuen asumislisää nauttivilla 95 000 opiskelijalla tuki nousee keskimäärin 39 markalla kuukaudessa...

Lähtökohtana ei suinkaan ole ollut säästöjen kohdistaminen tiettyihin väestöryhmiin. Toisaalta valtiontalouden säästöt merkitsevät yleensä aina joidenkin kohdalla saavutettuihin etuuksiin puuttumista.

Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat.
alkuun

Ben Zyskowicz Helsingin
Sanomissa
maanantaina 09.08.99
"Uusi asumistuki lisää voittajia"

 

 

takaisin


"Yksilöön näin voimakkaasti kohdistuville leikkauksille saa totisesti etsiä vertailukohtia sosiaaliturvamme historiasta."

... Loppukeväästä alkoi kuulua huhuja, että esitys toteuttaisiin eräänlaisena kauhuvaihtoehtona: yhteisöasujilta sekä opiskelevilta avo- ja aviopareilta vietäisiin kesäajan tuet sekä alennettaisiin heidän korvausprosenttiaan, mutta yhdenkään opiskelijan edut eivät paranisi. Monesta hallitusneuvotteluja käyneestä suusta kuitenkin vakuutettiin, ettei tällaista voi tehdä.

Budjettiriihessä hieman lievennettiin valtiovarainministeriön kaavailuja, millä säästetään 130 miljoonaa. Yksittäisten opiskelijan ja opiskelijaperheiden kohdalla leikkaus koettelee toimeentuloa todella rankasti, eikä ainakaan ole omiaan "vahvistamaan turvallisuutta ja hyvinvointia".

Jos leikkaus toteutetaan, menettää opiskelijaperhe pahimmillaan yli 7000 markaa vuodessa, keskimäärinkin pitkälti yli 4000 markkaa.
alkuun

Vertti Kiukas
Ilta-Sanomissa
maanantaina
09.08.99
"Hallitus petti ohjelmansa"

 

 

 

takaisin


"Pienetkin leikkaukset tuntuvat opiskelijan kukkarossa pahalta, mutta kaikki on suhteellista."

...Yksinäisen korkeakouluopiskelijan opintotuki ja asumislisä voivat nousta nykyisin 21 546 markkaan yhdeksässä kuukaudessa ja 28 728 markkaan vuodessa. Summat eivät ole pieniä.

Kalenterivuoden maksimituki ei poikkea paljon siitä, mitä keskituloinen maksaa veroina vuodessa palkastaan. Mitä sitä sanotaankaan? Ilmaista lounasta ei ole.

Helsingin Sanomien pääkirjoittaja
keskiviikkona 04.08.99
"Opiskelijoiden tukien leikkaukset"

takaisin

Maksimissaan (johon vain harvat opiskelijat yltävät) alle 2400 markkaa kuukaudessa elämiseen: asumiseen, ruokaan ja kaikkeen muuhun! Kannattaa kyllä olla kateellinen kohta siellä uudessa norsunluu- eiku lasitornissa! takaisin

nettisanomat.com 12.08.99. pm


http://www.nettisanomat.com/1999/08/12/netti1208.htm

OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. KIRJOITUKSIA ARKISTOSTA 1999. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! - JATKUU!

1999 syyskuu

extra!
Köyhät tapelkoot keskenään!
Lipponen ja Niinistö haluavat lievittää opiskelijoiden asumistukileikkauksia muiden tukea saavien kustannuksella.

Zyskowicz peräytyy? Linden peräytyy?
Pitivätkö opiskelijat puoliaan riittävän näkyvästi?


Etusivun kysymys:

Riittävätkö rahasi huvituksiin?


kyllä
ei
Mielestäni...


Köyhät tapelkoot keskenään!

Lipponen ja Niinistö haluavat lievittää opiskelijoiden asumistukileikkauksia muiden tukea saavien kustannuksella

Sen verran närää on opiskelijaperheiden budjetissa ehdotettu asumistukien leikkaus herättänyt, että ministerienkin täytyy asiasta jotakin sanoa.

Pääministeri Paavo Lipponen Ja valtiovarainministeri Sauli Niinistö jatkavat omaa valitsemaansa yhteiskuntapoliittista linjaansa: Tapelkoot köyhät ja kurjat keskenään! Nyt he esittävät opiskelijoiden tukien leikkaamisen vähentämistä repimällä siihen varoja yleisestä asumistuesta.

Asumiseen tarkoitetut tuet ovat siksi olemassa, että jokainen voisi asua edes jonkinlaisessa lämpimässä majassa kovimmilla pakkasilla.

 

 

Zyskowisz peräytyy? Linden peräytyy?

Pitivätkö opiskelijat puoliaan riittävän näkyvästi?

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowisz on ilmoittanut, että eduskunta voi muuttaa ehdotettua opiskelijoiden asumistuen leikkauksia.

Opintotuesta vastaava kulttuuriministeri Suvi Linden kehottata eduskuntaa korottamaan opiskelijoiden asumislisää siitä, mitä päätettiin hallituksen budjettiriihessä.

Opiskelijoiden oikeuksiensa puolustaminen näyttää ainakin liikauttaneen päättäjiä. Kannattaa kuitenkin seurata näytelmä loppuun saakka ja muistaa, että esitetty leikkaussummma on 130 miljoonaa. Jos leikataankin vain puolet 65 miljoonaa, niin silti onnistuttiin leikkaamaan 65 miljoonaa!

Opiskelija ei ole tässä näytelmässä katsoja vaan pikemminkin näytelmän päähenkilö, jonka on vaadittava käsikirjoituksen muuttamista.

Peräti onnellinen loppu?

 

  http://www.nettisanomat.com/1999/09/16/n997koyhatasuvat.htm

http://www.nettisanomat.com/1999/09/16/n997zyskow.htm



1999 syyskuu


"Kun toimeentulo koostuu murusista, pienikin leikkaus tuntuu jokapäiväisessä elämässä."

Selväjärkinen selostus opintotuesta 1.
Ammattiin Opiskelevat-Sakki ry:n edunvalvontasihteeri Saana Siekkinen kertoo.

Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?
Opiskelija-asuntosäätiön maanvuokriin tulossa raju korotus?

Farssi 1. Opiskelijoiden asumistukileikkaus:

Ministeri Suvi Linden on sekä puolesta että vastaan!

Tämän numeron tekstit ja kuvat: Pertti Manninen
(ellei toisin mainittu)


 


Ammattiin Opiskelevat-Sakki ry:n edunvalvontasihteeri Saana Siekkinen: Opintotukea muillekin kuin korkeakoululaisille.

Selväjärkinen selostus opintotuesta 1.

"Kun toimeentulo koostuu murusista, pienikin leikkaus tuntuu jokapäiväisessä elämässä."


Helsingin Sanomat on onnistunut omissa kirjoituksissaan vääristämään ja hämärtämään kaikki opiskelijoita ja heidän toimeentuloaan koskevat asiat asenteellisilla kirjoituksillaan, joissa syyllistetään nuoret eteenpäin pyrkivät ihmiset. Onneksi lehti julkaisee sentään mielipidesivullaan selväjärkisiä ja myös selkokielisiä selostuksia.

Ammattiin opiskelevan Saana Siekkisen kirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa tiistaina 28. syyskuuta 1999:

"Opiskelijoiden opintotuki puhuttaa edelleen: Valtion ensi vuoden Budjettiin sisältyvä esitys opiskelijoiden asumisen tukemisen leikkaamisesta on herättänyt kiivasta keskustelua. Viimeksi valtionvarainministeriön kansliapäällikkö Raimo Sailas esitti opintojen lainapainotteisuuden lisäämistä opiskeluaikojen lyhentämiseksi."

"Julkinen keskustelu opiskelijoiden toimeentulosta näyttää ikävä kyllä keskittyvän lähinnä hyvin toimeentulevien korkeakouluopiskelijoiden elämäntilanteisiin."

"Tämän vuoden maaliskuussa yliopistossa opiskelevia opintotuen saajia oli 63 500 ja ammattikorkeakouluissa opiskelevia 41 000. Samaan aikaan ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevia opintotuen saajia oli peräti 105 000 eli saman verran kuin korkeakouluissa opintotuen saajia yhteensä. Tämä opintotuen saajien toinen puolisko unohtuu useimmiten, kun opiskelijoiden toimeentulosta keskustellaan."

"Toisen asteen koulutuksessa vanhempien luona asuva alle 20-vuotias opiskelija voi saada opintorahaa 130 mk/kk ja alle 18-vuotias itsenäisesti asuva 500 mk/kk. Isompiin rahoihin pääsee käsiksi täytettyään 18 vuotta ja vanhempien luota pois muuttamalla. Tällöin opintoraha on maksimissaan 1 270 mk/kk."

"Olennaista kuitenkin on, että toisen asteen koulutuksessa kaikilla alle 20-vuotiailla otetaan huomioon vanhempien tulot opintotukea myönnettäessä asuipa vanhempien luona tai itsenäisesti.
Tällaisia opiskelijoita on ammatillisissa oppilaitoksissa noin 40 000."

"Opiskelijan opintoraha alkaa pienentyä, kun vanhempien bruttotulot ylittävät kuukaudessa
6 750 markkaa eli vuodessa yhteensä 162 000 mk. Eikä opintotukeen ole lainkaan oikeutettu, kun vanhempien tulot ovat yli 10 100 markkaa kuukaudessa, vuodessa 242 000 mk. Opiskelijoiden vanhempien huollettavien määräkään ei lievennä opintotuen tuloharkintaa."

"Ammattiin opiskelevien keskimääräinen opintoraha oli maaliskuussa 989 markkaa ja alle 20-vuotiailla tätäkin alhaisempi.
Tosiasia on, ettei opintotuki riitä opiskelijoiden toimeentuloa turvaamaan. Ammattiin Opiskelevat- Sakki ry:n Suomen Gallupilla 1997 teettämässä tutkimuksessa ammattiin opiskelevat arvioivat tärkeimmäksi opintojen rahoituslähteeksi vanhempien kukkaron!"

"Toivottavasti tulevaisuudessa julkisessa keskustelussa huomioidaan, että puolet opintotukea saavista opiskelee toisella asteella, eivätkä he välttämättä saa suurinta mahdollista opintorahaa. Samalla olisi syytä huomioida, että opiskeluaika ammatillisessa koulutuksessa on kolme vuotta, eikä se lyhene vaikka opiskelijan toimeentuloa kiristettäisiinkin. Muistettava olisi myös, että ammattiin opiskelevien toimeentulo on korkeakouluopiskelijoita niukempi.

Kun toimeentulo koostuu murusista, pienikin leikkaus tuntuu jokapäiväisessä elämässä.
Kaikilla opiskelijoilla ei myöskään ole edessään korkeapalkkaista työtä, jonka kiilto silmissään he huolettomasti nostaisivat opintolainaa."

Ammattiin opiskelevan Saana Siekkisen kirjoitus julkaistiin Helsingin Sanomissa tiistaina 28. syyskuuta 1999.

(Nettisanomat 29.09.99 )

Anna olla!

Kirjeitä lukijoilta:


Nettimaailman todelliset kasvot - irkkailijat

Oikeutta eläimille -
EVR järjetöntä toimintaa!


Etusivun kysymys:

Riittävätkö rahasi vuokraan?


kyllä
ei
Mielestäni...




Viime viikon kysymys:
Riittävätkö rahasi ruokaan?

kyllä: 70 %

ei: 30 %

  


Jyväskylän kaupunki kiristämässä opiskelija-asumista?

Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettusesta lähtöisin oleva idea nostaa Keski-Suomen Opiskelija- asuntosäätiön omistamien talojen maanvuokraa rajusti herättää hämmennystä.

Eikö valtiovallan kuristamistoimet riitä? Tarvitaanko jo kunnatkin apuun opiskelijoiden kurjistamisessa.

Mistä tässä on oikein kysymys? Onko köyhempien perheiden lasten opiskelu erityisen vaarallista?

(Nettisanomat 29.09.99 11:52 pm)

Tämän numeron tekstit ja kuvat: Pertti Manninen
(ellei toisin mainittu)


Farssi 1.

Opiskelijoiden asumistukileikkaus.

Kaikki ovat vastaan ja silti leikkaus etenee! Kaikki kansanedustat kaikista puolueista, jotka käyttivät asiasta puheenvuoron eduskunnassa tuomitsevat asumistuen leikkauksen. Siitä huolimatta asia etenee luonnonlainkaltaisesti ja lopputulos saattaa olla hallituksen talousarvion mukainen, jonka kaikki hallituspuolueet ovat hyväksyneet.

Farssiksi asia muuttui, kun kokoomuslainen opetusministeri Suvi Linden ainoana puolusti hallituksen yksimielistä esitystä, mutta kuitenkin kertoi vastustavansa leikkauksia!

Yksityishenkilönäkö?


Tämän numeron tekstit ja kuvat: Pertti Manninen
(ellei toisin mainittu)
Etusivun kysymys:

Riittävätkö rahasi vuokraan?


kyllä
ei
Mielestäni...


  
http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999selvajark.htm

http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999jyvasopiskas.htm

http://www.nettisanomat.com/1999/09/30/n999farssi1opisk.htm
OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. KIRJOITUKSIA ARKISTOSTA 1999. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! - JATKUU!

MAALISKUU 2016. BEN ZYSKOWICZ, eduskuntaryhmän puheenkohtaja (kok) 1999: "Valtiontalouden tervehdyttäminen ja valtion velkaantumisen vähentäminen ovat pitkäjänteistä politiikkaa, josta hyötyvät eniten juuri tulevaisuuden veronmaksajat." (Helsingin Sanomat maanantaina 09.08.1999).
SANNI GRAHN-LAASONEN, opetus- ja kulttuuriministeri (kok) 2016: "Ajattelen kuitenkin, että nuorten sukupolvien kannalta aivan ratkaisevaa on, onnistummeko kääntämään Suomen suunnan ja pysäyttämään velaksi elämisen nuorten piikkiin." (Keskisuomalainen keskiviikkona 02.03.2016).





"Valtio ei saa velkaantua, mutta opiskelija kyllä". Aamulehti keskiviikkona 02.03.2016.
Kuva: Pertti Manninen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamon lehtiaulassa 02.03.2016 klo 13:59.

- Minusta on outoa, että toitotetaan Suomen valtion velanoton turmiollisuutta, mutta on ihan ok, että opiskelijat joutuvat ottamaam lisää velkaa, sosiaalityön opiskelija Vesa Hänninen keittää."
Aamulehti. Jutta Högmander keskiviikkona 02.03.2016."



Asiaan liittyviä kuvia Aamulehdestä, Kauppalehdestä, Keskisuomalaisesta ja Metrosta.
Kuvat: Pertti Manninen Jyväskylän ammattikorkeakoulun Dynamon lehtiaulassa 02.03.2016 ja kotona matkan jälkeen seuraavana päivänä.


Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi Ilmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -


 
Arkisto 1999. Milloin tehdään viimeinen painokone? Lue! - Ryhmäkanne, Lue! Saamelaisten ... Lue! Niinistö Kuvat!

Torstai 2016-02-18 - N:o 1861 - ISOT KUVAT - mobi
Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - 109448

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys

HELMIKUU 2016. PENKKARIAJELUT 3 AUTOLLA KIRKKONUMMEN MASALASSA KUNINKAANTIELLÄ TINANKUJA OHITTAEN.





HELMIKUU 2016. PENKKARIAJELUT 3 AUTOLLA KIRKKONUMMEN MASALASSA KUNINKAANTIELLÄ TINANKUJA OHITTAEN.
Kuvat: Pertti Manninen. Uusimaa. Kirkkonummi. Masala keskiviikkona 18.02.2016. ISONNA!


Arkisto 2012.

Yle saamelaisten kansallispäivänä: Apinatkin maininnanarvoisia, saamelaiset ei.

Ylen kuuluttaja illan päättyesssä: "... ja illan päättää Apinatasavalta." Apinatasavallan jälkeen lähetetystä saamenkielisestä uutislähetyksestä Oddasat ei sanaakaan. Ihan varma en tietenkään voi olla mainittiinko kansallispäivänä kertaakaan saamelaisista mitään missään ohjelmassa, mutta niissä parissa illan uutislähetyksessä, jotka näin, ei ainakaan.

Mobikameralla otin kuvia saamenkielisestä uutislähetyksestä. Kuvista noin viidennes ei onnistunut, joten seuraavassa on puutteita. Puuttuvat kuvat ja tekstit pitää sitten vain hyväksyä ja muistella mitä niissä oli, jos lähetyksen näki. Kokonaan näkemättömille ne kuitenkin tuovat edes hitusen siitä maailmasta, josta valtavirrassa ei juuri kerrota.

Nettisanomat. Pertti Manninen. Torstai 2012-02- 09. klo 09:52. Mobikuvat: Maanantai 2012-01-06 klo 00.41- 00.44 Pertti Manninen. Jatkuu!


Oddasat. Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä.

Maanantai 2012-01-06 klo 00.41- 00.44


Ohjelmaopas Yle TV1 06/02/2012. TV-uutiset - Kotikatsomo: Kahlekuningas - Elokuvan hetki: Vuosaari - 07/02 (Ti) 00.26-00.39 Apinatasavalta - 00.40-00.54 Oddasat.

Pääkirjoitus 06.02.2016, Saamelaisten kansallispäivänä.

Ylekin lopulta huomasi, että perustuslaissa määritelty kielen ja sivistyksen ylläpitäminen kuuluu saamelaisillekin.

Neljässä vuodessa onkin ehtinyt tapahtua senverran edistystä, että saamenkielinen uutislähetys on ihmisten aikaan ja aina samaan aikaan klo 20.45 viidentoista minuutin mittaisena arkisin.

Tähän lopulta päästiin kun kansalliskieli ruotsi hiukan tinki kanavastaan ja teki tilaa saamenkielisille uutisille.

Vaikkei niitä säännöllisesti seuraisikaan, niin kannattaa kyllä katsoa kun ne osuvat kohdalle. Niissä on päivittäisten tapahtumien lisäksi usein myös muiden maailman vähemmistöryhmien asioista. Niistä tietäminen antaa hyvää pohjaa nytkin käynnissä oleville väestömyllerryksille.

Pertti Manninen. Lauantai 2016-02-06.
PS. Luvatut osat 5 ja 6 jäivät arkistojen kätköihin. Sama.

  
Oddasat. Sinistä, keltaista, punaista ja vihreääkin. - En muista laulun nimeä. - Se on Gea mu gávttis. - Miksi olette niin hienoina tänään? - Nyt on saamelaisten syntymäpäivä.

Arkisto 2012: Yle saamelaisten kansallispäivänä: Oddasat. Osat 1, 2, 3, 4, 7 ja 8. Kuvat


Sauli Niinistö: "Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka ..."

Riikka, presidentin puhetta ... JATKUU

Yle TV1. Uutiset keskiviikkona 2016-02-03 20:30

Kuvat keskiviikkona 2016-02-03 uutislähetyksestä. Pertti Manninen. ISONNA!

 




Sauli Niinistö: "Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen. Sana tuottaa subjektiivisen oikeuden ylittää raja."

"Eniten kiitosta tuli perussuomalaisilta."



Sampo Terho: "Tämä oli todellinen valtiomiespuhe. Se osoitti avarakatseisuutta ja rohkeutta kohdata nykyiset haasteet."



Nasima Razmyar: Kun mennään kansainvälisiin sopimuksiin, jotka on tehty syystä, ollaan aika häilyvällä tiellä."

Kuvat keskiviikkona 2016-02-03 Yle 20:30 alkaneesta uutislähetyksestä.
Pertti Manninen.

Sipilä haukkui dosentit, Niinistö professorin ihan nimeltä: Martti Koskenniemi

helmikuu 5, 2016

Presidentti Sauli Niinistö puhui turvapaikanhakijoista niin epäselvästi valtiopäivien avajaispuheessaan, että epäselvyyksiä syntyi, ei kuitenkaan kaikille, kun perussuomalaisten Sampo Terho oli haljeta tämän historiallisen valtiomiespuheen jälkeen.

Tänään torstaina Runebergin päivänä 05.02.2016 Ylen aamussa professori Martti Koskenniemi piti jotenkin tylsänä ja arveluttavana puheen kohtaa, josta kävi jotenkin ilmi, että kansainvälisiä sopimuksia ei tarvitsisikaan noudattaa.

Yksikäsitteisen selvästi hän totesi, että niitä kuuluu noudattaa. Toinen juttu on sitten se, että sopimuksia voidaan muuttaa. Eivät ne ole pyhiä.

Laura Kolbe oli myös radiossa, mutta hän hyssytteli ja piti moneen kertaan hyvänä sitä, että Niinistö otti asian esille.

Nyt illansuussa sitten radiossa uutisissa Dan Ekholm kysyi suoraan mitä mieltä presidentti Niinistö on professori Koskenniemen lausunnosta.

Ilmeisen ärtynyt Niinistö ryhtyi arvolleen sopimattomaan käytökseen. Hän sanoi, että Koskenniemelle on syötetty tällainen käsitys.

Siis syötetty! Asian syvällisesti tuntevalle ja osaavalle kansainvälisesti arvostelulle professorille.

Millä sivistystasolla presidentti oikein on? Pahemmin ei voisi sanoa ja sen toki presidenttiin tietää! Silti sanoo, on aika ilkeä mies.

Viikkosanomat. Pertti Manninen, Torstai 05.02.2016 18:39

http://viikkosanomat.fi/2016/02/05/sipila-haukkui-dosentit-niinisto-professorin-ihan-nimelta-martti-koskenniemi/

Arkisto 2005:


20.09.2005.
Tiistaina 20. syyskuuta 2005. klo 14:36. Kuva. "Paras imago" Ilta-Sanomat tiistaina 20.09.2005.

"Markkinointiväen mielestä Sauli Niinistö selättää Tarja Halosen julkisuuskuvallaan".
Kuvateksti: "Presidenttiehdokas Niinistö kiri julkisuuskuvatutkimuksessa Tarja Halosen ohi."

Tekstissä "tutkimuksesta " kerrotaan seuraavasti: " Tuoreen kyselyn mukaan markkinointiviestinnän päättäjät arvioivat Niinistön julkisen kuvan parhaaksi presidenttiehdokkaista. Yhteensä 71,4 prosenttia piti Niinistön julkisuuskuvaa hyvänä tai eritäin hyvänä. Presidentti Tarja Halosen vastaava luku oli 64,5 prosenttia Kampanja-lehden kyselyssä. 9.-11. syyskuuta toteutettuun kyselyyn vastasi 4 099 markkinaviestinnän päättäjää ja ammattilaista. - Se on ammattikunta, joka työssään muun muassa seuraa kampanjoinnin ulkonäön kehittymistä."

Viimeinen lause on jutussa haastatellun Kampanjalehden päätoimittaja Petri Nevalaisen. Kuva: Pertti Manninen. Otsikkokuva!


Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi

Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

Valkohäntäpeura lumessa lauantaina 23.01.2016.






Kuvat lauantaina 2016-01-23 klo 10:36 Kirkkonummen Lapinkylässä. Pertti Manninen.
Kuviin talletettu päivämäärä on yhdellä päivällä vanha. PM

 

Never ending story – kunnianloukkauskirjoitus vuodelta 2004 yhä oikeuskäsittelyssä.

Nettisanomat julkaisi vuonna 2004 kirjoituksen, joka vuosia myöhemmin rupesi loukkaamaan asianajajan kunniaa.

Keski-Suomen käräjäoikeus tutki tammikuussa 2012 asian ja tuomitsi Nettisanomien päätoimittajan kunnianloukkausrikoksesta rangaistukseen ja korvauksiin. Sen jälkeen Vaasan hovioikeus ei ottanut asiaa käsiteltäväkseen.

Korkein oikeus pysytti itse tuomion voimassa, mutta palautti asian käsittelyn kirjoitusten poistamisen osalta takaisin hovioikeuteen.

Käräjäoikeuden poistamismääräys koski kaikkea mahdollista tekstiä, jossa asianajajan nimi tai toimiston nimi on mainittu, riippumatta siitä missä yhteydessä nimi on esiintynyt.

Hovioikeus sitten joulukuussa 2015 antoi tuomion,jonka mukaan nyt kunniaa loukkaavat ilmaisut pitää poistaa, taas ilman sitä selvitystä missä yhteydessä asiaa on käsitelty kirjoituksissa tai oikeudenkäyntipöytäkirjoissa tai muissa viranomaisten lähettämissä papereissa.

Poistamismääräys on Nettisanomien mielestä edelleen liian laaja, loukkaavuutta ei ole todettu kuin oikeudessa esitetyissä teksteissä.

Lisäksi hovioikeus määräsi poistettaviksi hakutulokset. Vaatimus on aivan absurdi, eihän loukkaavuutta voi todeta vasta kuin lukemalla itse tekstiä, johon hakukone viittaa.

Lisäksi Nettisanomien päätoimittaja pyytää korkeinta oikeutta selvittämään onko hovioikeudessa ollut tarpeellista tutkia netin sisältöä 30 tuntia tapauksessa, jossa arvioitiin vielä vailla lainvoimaa olevia poistoja, joita pankin edustajan asianajaja suoritti antaumuksella.

Mikäli korkein oikeus ottaa jutun käsiteltäväkseen päätös tullee ehkä vuonna 2017, joten kirjoitusta koskeva oikeudenkäynti päättyy 13 vuotta jutun julkaisemisen jälkeen.

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

Viikkosanomat. Pertti Manninen. Maanantai 2016-01-18 10:08.

Painovirheet korjattu ja asiasanat lisätty torstaina 2016-91-21 19:11.

http://www.maanantai.fi/ 2009/05/01/
DSCI0022D20081112lapsetkadulla900sh.jpg

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
, , , , ,
, ,

http://viikkosanomat.fi/2016/01/18/never-ending-story-kunnianloukkauskirjoituskirjoitus-vuodelta-2004-yha-oikeuskasittelyssa/

KUNNIANLOUKKAUS.
Hovioikeudessa 01.12.2015 Lue!
Hovioikeuden tuomio 19.11.2015 Lue!
Valituslupapyyntö korkeimmalle oikeudelle Lue!
 


ARKISTO 2005 VAINOTTUJEN PÄIVÄ 27.01
ARKISTO 2008 VAINOTTUJEN PÄIVÄ 30.12

Keskiviikko 2016-01-27 - N:o 1855
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

 

Etsi Nettisanomista!






(16) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012. 
Helmikuu. Muutos

Mikään ei ole muuttunut paitsi asenteeni. Kaikki on siis muuttunut.
Anthony De Mello

Kungfutse on sanonut: Jos minun pitäisi kolmesta sadasta laulusta valita yksi säe, joka kattaa kaikki opetukseni, valitsisin sen, jossa sanotaan: Puhdista ajatuksesi kaikesta pahasta."
Keskustelut 2:2

Tänään tiedän, että voin valita. Tänään minulla on kaikki tarvitsemani halu, kaikki energia ja ohjaus jatkaa valitsemallani ilon, rauhan ja rakkauden tiellä.
Ruth Fishel

Rakastan sitä henkilöä, joksi olen muuttunut.
Diane Crosby





ARKISTO SYYSKUU 2014.
PAASIKIVEN PATSAALLA.


PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie.

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa. Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 


"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!

 

Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.

http://www.nettisanomat.com/
2001/05/17/hymy.htm

 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogi


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/
2003/07/31/viikonkuva.htm

 

SANOMASAMPO - 2016/03/02 - OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! ARKISTO 1999 JA NYT 2016 - PENKKARIAJELUT 3 AUTOLLA KIRKKONUMMEN MASALASSA KUNINKAANTIELLÄ TINANKUJA OHITTAEN. - - Saamelaisten kansallispäivänä. Ylekin lopulta huomasi - Kuvasarja. "Jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka ..." Katkelmia Presidentti Niinistön turvapaikkapuheesta - Sipilä haukkui dosentit, Niinistö professorin ihan nimeltä: Martti Koskenniemi - Paras imago. Kuva 2005. - Never ending story - kunnianloukkauskirjoitus vuodelta 2004 yhä oikeuskäsittelyssä. - Valkohäntäpeura lumessa - Muutos. Kokoelmasta Rakasta. - PATSAALLA - KUVAT. KAMPISSA. - Vuosisadan kuva - Kuva: Työtä. Vappuna 1994 - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - keskiviikko 02.03.2016 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

Arkisto, 1999, OPISKELIJAT, KURITTAMINEN, opintotuki, SAMA, HOKEMA, VUODESTA TOISEEN,

N:o 1862 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2016-03-02 ja 2016-03-03, nettiin 2016-03-03 22:10, linkkejä 2016-03-03.

Arkisto joulukuu 1999

Milloin tehdään viimeinen painokone?

nettisanomat.com 1999/20


Joka torstai 1999/20.

Minä ja media (Ajatuksen valinta).


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
torstaina joulukuun 16. päivänä 1999.

Presidenttimielipidekyselyt: jatkuva todellinen tilanne!

HALUTAAN VUOKRATA! Keskustakaksio Jyväskylästä vuoden-
vaihteessa. Soita 040 Kaisa tai 050 Marika.

OIKAISU:Bergerac oikaisee: Hannes Kulvik operoi Jerseyn saarilla, ei Cayman-saarilla. Lue ainutlaatuinen kirje!

linkit:

Ahtisaari politikoi 2:

Rahakätkijöiden "asiamies" Hannes Kulvik kutsuttiin Linnan juhliin!

Paviljongin johtaja


sai potkut

Kaupunginjohtaja
Kettunen -

uupumaton ideanikkari

Yliopiston
rehtori Sallinen

Harjua nirhomassa

Mäki-Matin


perhepuisto ja demokratia

Kenen Keskisuomalainen?


Tarkastelussa Helsinki ja Jyväskylä
.
Jääkö matkustajien etu aina toiseksi liikennekeskusten rakentamisessa?


lukijoilta

urheilu
tv ja radio
kulttuuri musiikki

netti

asunto
ruoka

raha

pääkirjoitus

kirjoita!

ilmoita ilmaiseksi: osta&myy

tapaamiset

säälinkki

lahjoita ruokaa

hakemisto ja aiemmat lehdet

kuvat

tietolinkit

info


Laukaan maaseudun elinvoimaa

Kyselyn tulokset 1

Milloin tehdään viimeinen painokone?



Kuvannut Pertti Manninen Jyväskylän graafisilla messuilla kesällä 1999.




Kaksois-
murhan taustalla raju huoltajuus-
kiista.


(ILTA-SANOMAT tiistaina 14. joulukuuta 1999)
.







Jutut ja artikkelit kirjroitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen kesällä ja syksyllä 1999 Laukaassa ja Jyväskylässä.



Milloin tehdään viimeinen painokone?

En tiedä muuta kuin, että tällaiselle ihmislajille tehdään uusia ja uusia jatkuvasti.

Kokonaan ilman painettua tekstiä selviytyvä sukupolvi on jo lähellä ellei jo kasvamassa. Onko se sitten rajoittunut ja surkea, on tietenkin toinen juttu. Mehän sitä emme voi sanella.



Jos joku selviää hengissä ilman painettua sanaa, niin hyvä on. Jos joku selviää hengissä ilman elektroniikkaa, niin sekin on hyvä juttu.

Olennaista on kuitenkin se, että yhä useampi tulee toimeen (tulevaisuudessa) ilman painettua sanaa. Olennaista on myös se, että vapaa, riippumaton ja avoin tiedonvälitys tulee mahdolliseksi.


Kysymys muuttuukin uudeksi: Missä meitä voidaan tulevaisuudessa manipuloida ja miten. Kenties huomaamattamme?

Tämä tulevaisuuden kuva on tietenkin lähempänä vaurasta teollisuusmaailmaa ja viidakkorummutkin ovat vielä pitkään käytössä siellä, missä muuta ei ole tai ehkä ei edes tarvita.
Milloin tehdään viimeinen painokone?

En tiedä muuta kuin, että nykyiselle ihmislajille tehdään uusia ja uusia jatkuvasti.

Nettisanomat.com 17. joulukuuta 1999 Pertti Manninen

Kuvannut Pertti Manninen Jyväskylän graafisilla messuilla kesällä 1999.


Viikon kuvakysymys:

Mikä liikaa?




Vasemmalta:
Jyväskylä Paviljonki, Tanssisali Lutakko, Työttömien yhdistyksen talo.

Kuvannut Pertti Manninen kesällä 1999.


OIKAISU: Bergerac oikaisee: Hannes Kulvik operoi Jerseyn saarilla, ei Cayman-saarilla.

Lue ainutlaatuinen kirje!




TAUSTAA:
Hannes Kulvikin uraputki:
Käräjäsalista Linnan juhliin.


Katkelma kirjoituksesta Taloussanomissa 11.12.1999.





Tare on poissa.




Eikö kukaan uskalla kertoa Helsingin Sanomille sen jääviydestä kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoituksesta?

Lue räikeä esimerkki joulukuun 16. päivän lehdestä!


Milloin ihminen vapautuu rattaiden syövereistä?



Kuva Chaplinin elokuvasta NYKYAIKA.



NYKYAIKA
CHARLES CHAPLIN
1936

Nykyaika nyt!


Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!
Versio 1.0 on nyt valmis.


 




Kirjoita mielipiteesi suoraan lomakkeelle!

 

TOIMITUS

päätoimittaja vauhdissa!

Kuva: Mika Hänninen Helsingissä syyskuussa 1999.

yhteydenotto: suoraan lomakkeella tai
[email protected]

Sivut valmisti Pertti Manninen 16.12.1999
(20.12.99)
copyright
nettisanomat.com 99/20
 

Arkisto joulukuu 1999

http://www.nettisanomat.com/1999/12/16/n9920viimeinenpainokone.htm

 


Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. 2015

 

syys 2015 loka
2015
marras 2015 joulu 2015
nettisanomat.com
18879 20450 19344 22346
viikkosanomat.fi
13663 16045 14791 14666
12.fi
10796 12390 12232 16219
sanomanetti.fi
6784 8086 7774 8390
hs27.com
(elokuussa 3897)
3897 3897 3897 4094
sanomapark.fi
3457 3709 3143 3790
sanomatori.fi
2728 2991 2721 3941
viikko.fi
2511 2467 2056 2482
helkinginsanomat.com
2390 2825 3533 4664
sanomaa.com
1898 1718 1368 1729
nettimobi.com
1930 2399 2948 3469
hs24.mobi
1796 1699 1566 1775
wincapita.fi
1533 1477 1859 1589
nettilehti.com
1495 1625 1724 2406
fy.fi
920 1079 1063 1310
shit.fi
745  896 964 1219
kuvaviikko.fi
630 666 616 648
sanomasampo.fi
1094 1218 809 742
vuosisanomat.fi
775  842 845 781
vuosi.fi
691 695 633 583
hesansanomat.fi
780 777 491 472
nettimobi.fi
478 651 629 737
venus.fi
434 453 501 496
keskiviikko.fi
429 430 423 421
maanantai.fi
372 341 313 361
n1.fi
494 507 466 509
infoinfo.fi
401 375 360 449
elama.fi
404 428 441 425
sanomaviikko.fi
780 782 527 480
kuvala.fi
435 453 421 490
let.fi
398 435 467 608
sanala.fi
446 390 421 454
sanat.fi
387 359 398 441
sanonet.fi
456 445 492 493
tiistai.fi
347 343 338 406
helsinki-areena.fi
644 569 361 396
raw.fi
362 337 334 514
gagarin.fi
288 271 264 256
12tori.fi
380 425 435 463
iske.fi
402 377 360 435
eduskuntatalo.fi
285 282 260 255
per.fi
(lokakuun luku)
212 254 254 254
week.fi
(marraskuun luku)
284 281 457 457
iltaset.fi
407 347 366 358
suomisanomat.fi
351 392 364 375
sanomo.fi
277 349 295 300
pappa.fi
334 370 311 377
mummi.fi
351 346 361 296
kansalaistori.fi
364 327 361 316
mobisanomat.fi 261 368 287 311
2016-01-25       109448
Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät. VUOSI 2014 .

Sivun alkuun!


Tämä sivusto on nettisanomat.com-sivuston rinnakkaissivusto sivustoa hs27.com-muokaten. Kuvat haetaan nettisanomat-sivustolta. Sivut 22.01.2016 - 05.03.2016 nettiin sunnuntaina 13.03.2016..