mobi

Asuuko sinussakin jouluhullu? LUE!

Tiistai 2016-12-20 JOULUKUU 2016 N:o 1893
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Päätoimittaja Pertti Manninen YHTEYS
Edellinen - Seuraava - Joka etusivulle! - Kuukausikävijät 152975
Unelma valkeasta joulusta. "... rakensivat juuri sataneesta lumesta hienon lumimuumin" KUVA -
JUHA SIPILÄ: "En ole ikinä lukenut tätä raporttia. LUE! - PARI KOMMENTTIA LUE! - BLOGI: "VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA" LUE! - SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY (Pääkirjoitus 07.12.2016) LUE!



RAW VIEW

JOULUKUU 2016. "Unelma valkeasta joulusta".



Perjantai-iltapäivänä äiti ja lapset rakensivat juuri sataneesta lumesta hienon lumimuumin.

Yö oli lämmin ja niinpä seuraavana aamuna muumi oli sortunut ja unelma valkeasta joulusta murentunut tai ainakin murenemassa.

Keski-Suomi. Laukaa. Perjantaina 2013-12-20 klo 13:33 ja seuraavana aamuna lauantaina klo 07:58. Kuvat: Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2013/12/23/
etusivu.html#maanantai20131223kuva

JOULUKUU 2016. Asuuko sinussakin jouluhullu?

Se on joulu jälleen kerran - eihän tuota muuten mistään huomaisi, mutta sää alkaa muistuttaa kaunista kevätpäivää ja televisionkin mainokset suoltavat joulurenkutusta vähän väliä. Eli kyllä, joulu siellä nurkan takana jo kurkkii. Samoihin aikoihin alkaa se tietynlainen jouluhulluus vallata mielen. Vai pitäisikö sanoa, että joulumieli valtaa hulluuden.

Hulluuttahan on montaa sorttia, mutta jouluhulluus pitäisi luokitella aivan omaksi mielentilakseen. Se on sellainen, että siitä kärsivät kaikki aina taaperosta vaariin ja siihen voi sairastua milloin tahansa. Sairastumista edistävät lelukuvastojen selaaminen, kauppojen karkkihyllyjen lähistöllä seisoskelu ja piparin syöminen. Kohta sitä jo on vetämässä tonttulakkia päähän, sulattamassa ensimmäistä kinkkua ja laulussa kulkuset kilvan helkkäilee, vaikka itse jouluun olisi vielä kuukausi aikaa.

Mielenkiintoista on sikäli, että vaikka jouluhulluudesta kärsivät antavat ymmärtää rakastavansa joulussa kaikkien hyvää mieltä ja antamisen iloa, niin totuus on kuitenkin toinen. Jouluhullu on ensimmäisenä tyhjentämässä kaupan kinkkuvarastoa ja suojelee kokoelmaansa muilta asiakkailta muristen. Jouluhullu kaasuttaa päin punaisia, koska on kiire kotiin paistamaan joulutorttuja. Jouluhullu pistää koko perheensä puunaamaan talon lattiasta kattoon ja kopioi ideoita sisustukseen Martha Stewartin kotisivuilta.

Jouluhullu huomaa myös pian, että täydellisen joulun luominen ei tule ilmaiseksi ja ne barbit ja legot ovat varsin hintavia - tuskastunut jouluhullu muistaa joka välissä mainita, kuinka seuraavana jouluna pitäisi ryöstää pankki tai ostaa EuroJackpot arvonta lipuke, että rahat riittävät kaikkeen.

Jouluhulluus ei mene hetkessä ohi, vaan se voi jatkua vielä pitkälle tammikuuhun. Muille kuin jouluhulluille toivomme jaksamista. Seuraavaksi on tulossa pääsiäinen.

Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen - Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Jokaiselle etusivulle!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat-blogiIlmoita ilmaiseksi sivu! - 101 ilmoitusta -


Lauantai 2016-12-10
JUHA SIPILÄ YLEN YKKÖSAAMUSSA TÄNÄÄN: "En ole ikinä lukenut tätä raporttia. Minulla on muuta tekemistä" LUE! - PARI KOMMENTTIA LUE! - BLOGI: "VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA" LUE! - ILTA-SANOMAT: ”rahasto-osuuksia, niin minullakin" LUE! - ILTALEHTI: "osakeomistuksia ei ole piilotettuna" LUE! - SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY (Pääkirjoitus 07.12.2016) LUE!


RAW VIEW

Raw View -lehden päätoimittaja, valokuvaaja Hannamari Shakya palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla. LUE!

JOULUKUU 2016. Lauantai 10.12.2016

Ykkösaamu la 10.12.2016 Vieraana on pääministeri Juha Sipilä. Juontajana on Seija Rautio.

Linkit ja artikkelit

http://areena.yle.fi/1-3062582 ________________________________________

Tuntia aikaisemmin: Ensimmäinen kommentti Uudessa Suomessa tänään 10.12.2016 09:08 julkaistuun artikkeliin Juha Sipilä avaa omistuksiaan: ”Mitään osakeomistusta ei ole piilotettuna mihinkään”

Mika Peltokorpi
10.12.2016 09:44
Ei kai rahastoissa olekaan suoria osakesäästöjä. Siksihän ne ovat rahastoja. Jos Sipilän vakuutuskuorissa omaisuus on sidottu parin yrityksen osakkeisiin, voi jääviys silti syntyä. Rahaston arvo kasvaa kyllä osingon laukeamisen verran ajallaan. Etenkin, jos Sipilällä on joustava mahdollisuus vaihtaa säästökoriin sisältyviä rahastoja ja/tai osakkeita.

Oletetaanpa vaikka, että Sipilän kaikista sijoituksista 50% olisi tällä hetkellä sidottu Venäjä- ja kaasu-rahastoihin. Voisiko tällainen seikka silloin selittää Sipilän yhtäkkistä innostusta edistää Barentsin meren kaapelia ja Nord Stream II:a?

Esitetty asetelma on toki hypoteettinen, koska Sipilä ei vakuutuskuorensa sisältöä ole avannut. Mutta kysymys on aiheellinen vaikka salkun sisältö olisi muunlainen: vaikuttavatko Sipilän sijoitukset hänen toimintaansa pääministerinä?

12 tuntia myöhemmin: Viimeinen (yhdeksäs) kommentti:

Markus Vuorivirta
10.12.2016 23:00
Minua nyt kiinnosta pisaraakaan hänen osakekuorensa sun muut ketkuilut. Mutta mielenkiintoinen ajankohta. Onkin nuo kuntavaalit lähestymässä. Yhtäkkiä tuli ministereillekin ainakin hetken ajaksi jonkin sortin omatunto. Alkaa kaikenmaailman selittelyt. Nyt on tämä "katumis"-rooli. "Myönnetään" miten ollaan heikko ihminen ja ei "mulla" ole mitään salattavaa koskaan ollut.

Höpöhöpö. Läpinäkyvää pakastimenkylmältä koijarilta. Sääli vain, että kunnallisvaalien jälkeen on vielä pari vuotta aikaa ruoskia maan köyhimpiä. Muita ruoskittavia kun ei nykykykyhallituksella tunnu olevan. Sellaiset talkoot mihin "kaikki" (paitsi hyvät veljet) osallistuu.

Hallitus, mikä pitää tahallaan yllä työttömiä kohtaan vihapuheen lietsontaa, samaan aikaan kun suitsitaan maahantulijoita kohtaan vihapuhetta. Viedään köyhiltä lääkkeet, että säästetään viisi miljoonaa, samaan aikaan kun lapioidaan maahan tunkeutuville tulokkaille miljardi tuosta vain mitään kyseenalaistamatta. Katos kun ollaan allekirjoitettu jotain ihmisoikeusjuttuja (eikö ne allekirjoitukset suomalaisia koske?).

Oikea jing ja jang-hallitus. Saisi ottaa sen tunkkinsa ja painua mäkeen...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/210016-juha-sipila-avaa-omistuksiaan-mitaan-osakeomistusta-ei-ole-piilotettuna-mihinkaan

JOULUKUU 2016. Lauantai 10.12.2016

JUHA SIPILÄ YLEN YKKÖSAAMUSSA TÄNÄÄN: "En ole ikinä lukenut tätä raporttia. Minulla on muuta tekemistä".

Kahden minuutin katkelma Ylen radiouutisista 10.12.2016 klo 12:

Uutisten lukija
Sipilä myönsi, että hänen mielessään on käynyt ajatus myös siitä, että hinta pääministerin asemasta on ollut liian kova

Sipilä
Kyllä mä sitäkin olen miettinyt moneen kertaan, että ellei tässä tehtävässä olis niinku suurempi näky isompi visio siitä että minkä vuoksi tätä tekee niin varmaan olisin jo sanonut että pitäkää tunkkinne

Rautio

Ette kuitenkaan sanonut

Sipilä
En koska se iso visio ohjaa se että ett haluan että hyvinvointiyheiskunta Suomessa pelastuu ja eriarvoisuuskehitys saadaan pysäytettyä ja tiedän että meillä on nyt siihen oikeat lääkkeet olemassa ja haluan olla viemässä tämän projektin maaliin saakkka

Uutisten lukija
Sipilä sanoi että hän on turhautunut myös siihen että on useasti joutunut avaamaan tietoja sijoituksistaan
Sipilän mukaan hän ei voi enää avoimempi asiassa olla Sipilältä kysyttiin muun muassa Nordeaan tehdystä rahastosijoituksesta

Sipilä
En pysty sitä tarkemmin kuvaamaan sen sisältö vaihtuu kuukausittain ja ja siitä päättävät ne jotka sitä rahastoa hallinnoivat ja siitä tulee joka kuukausi raportti ja sen raportin voi toimittaja ja kuka tahansa lukea ja olen laittanut sinne sivuilleni myöskin linkin siihen helpottaakseni tätä ja ollakseni täysin avoin siinä avoimempi en oikeastaan voi olla

Rautio
Eli miten te seuraatte mitä näissä sijoitustuotteissa instumenteissa tapahtuu

Sipilä
En mitenkään

Rautio
Edes tämän raportin välityksellä

Sipilä
En ole ikinä lukenut tätä raporttia

Rautio
Miksi ette

Sipilä
Minulla on muuta tekemistä

Uutisten lukija
Näin päämisteri Juha Sipilä Seija Raution haastattelussa
Ruotsin työmarkkinajärjestöt eivät halua antaa Suomelle suoria neuvoja Suomen palkkamallin luomiseen.

Kahden minuutin äänivideo:
Nettisanomat 20161210 sipilä omistus yle uutiset
Katkelma ylen radiouutisista, jossa kerrotaan pääministeri Juha Sipilän Ykkösaamun haastattelusta. Sipilä ei kertomansa mukaan seuraa ollenkaan omaisuutensa hoitoa Nordeassa. Hänellä ei ole aikaa lukea mitään raportteja. Haastattelijana. Seija Rautio.

https://youtu.be/QEY6wzq8cIo

JUHA SIPILÄ YLEN YKKÖSAAMUSSA TÄNÄÄN: "En ole ikinä lukenut tätä raporttia. Minulla on muuta tekemistä".


ARKISTO SYKSYLTÄ 2015. "TOISENLAINEN SIPILÄ".
SYYSKUU 2015. KOKO SUOMI PYSÄHTYY - SIPILÄ OSAA OLLA KOVA. LAUANTAI 12.09.2015 KLO 11:59.



SYYSKUU 2015. KOKO SUOMI PYSÄHTYY - SIPILÄ OSAA OLLA KOVA. ILTALEHTI, ILTA-SANOMAT. LÖÖPIT.

Kuva: Pertti Manninen. Uusimaa. Espoo. Leppävaara. CELLO. LAUANTAI 12.09.2015 KLO 11:59.


mobi

 

 

Perjantai 2016-12-09 JOULUKUU 2016 N:o 1891
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999 - Päätoimittaja Pertti Manninen YHTEYS

JUHA SIPILÄN BLOGI: "VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA" LUE! - ILTA-SANOMAT: ”Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia, niin minullakin" LUE! - ILTALEHTI: "Mitään osakeomistuksia ei ole piilotettuna" LUE! - PÄÄMINISTERI SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY (Pääkirjoitus 07.12.2016) LUE!



RAW VIEW

Raw View -lehden päätoimittaja, valokuvaaja Hannamari Shakya palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla. LUE!

JOULUKUU 2016. Perjantai 09.12.2016

Juha Sipilä avasi jälleen omistuksiaan: ”Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia, niin minullakin”
Ilta-Sanomat. Julkaistu: 9.12. 22:00 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000005001380.html

JOULUKUU 2016. Perjantai 09.12.2016

"VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA"

http://www.juhasi.fi/ (09.12.2016)

http://www.juhasi.fi/blogi/2016/12/09/14461

 

VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA
Perjantai 9.12.2016 klo 21:03

Omistuksistani käydään jatkuvasti keskustelua. Keskustelussa on toistettu seuraavanlaisia väitteitä:

- Sipilä ei maksa osingoistaan veroja
- Sipilä ei ole ilmoittanut kaikkia tulojaan verottajalle
- Sipilä on kuitenkin piilottanut aiemmin omistamansa osakkeet vakuutuskuoriin.

Mikään näistä väitteistä ei pidä paikkaansa.

Minulla ei ole osinkotuloja, koska minulla ei ole suoria osakeomistuksia, ei suoraan eikä ”piilotettuna”. Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia. Niin minullakin. Rahasto-osuudet selviävät alla olevasta listauksesta.

Avaan vielä kerran sidonnaisuusilmoitukseni. Perustuslain 63 §:n mukaan ministerin on viipymättä ilmoitettava sidonnaisuutensa. Pykälä kuuluu seuraavasti:

”Ministerin sidonnaisuudet

Valtioneuvoston jäsen ei saa ministeriaikanaan hoitaa julkista virkaa eikä sellaista muuta tehtävää, joka voi haitata ministerin tehtävien hoitamista tai vaarantaa luottamusta hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä.

Ministerin on viivytyksettä nimitetyksi tultuaan annettava eduskuntaa varten selvitys elinkeinotoiminnastaan, omistuksistaan yrityksissä ja muusta merkittävästä varallisuudestaan sekä sellaisista ministerin virkatoimiin kuulumattomista tehtävistään ja muista sidonnaisuuksistaan, joilla voi olla merkitystä arvioitaessa hänen toimintaansa valtioneuvoston jäsenenä.”

Sidonnaisuusilmoitukseni:
________________________________________
VALTIONEUVOSTON JÄSENEN ILMOITUS (PL 63 §)

Ministeri: Sipilä Juha Petri

SIDONNAISUUDET KOTIMAASSA JA ULKOMAILLA:

Osakeomistukset ja muut omistukset yrityksissä:
-
Elinkeinon ja ammatin harjoittaminen - yrityksen nimi ja toimiala:
-
Muu merkittävä varallisuus kuten kiinteä omaisuus:
Yhteisomistuksessa vaimon kanssa seuraava varallisuus: Metsätilat Oulussa ja Muhoksella, yhteensä n. 180 ha. Omassa käytössämme olevia kiinteistöjä, joista merkittävin omakotitalo Sipoossa. Lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili.

MUUTOS: Kempeleen asunto vaihdettu pienempään.

Muut merkittävät tulolähteet:
Pääomatuloja rahoitusomaisuudesta ja metsätilasta. Vuoden 2014 veroilmoituksen mukaan verotettavaa pääomatuloa edellä mainituista varallisuudesta on yhteensä 74.950 euroa.

Velkojen ja muiden taloudellisten vastuiden suuruusluokka ja peruste - myös kolmannen
tahon puolesta annetut sitoumukset:
-
Luottamus- ja hallintotehtävät yrityksissä ja yhteisöissä:
-
Kuntien ja muiden julkisyhteisöjen luottamustehtävät:
Kempeleen kunnanvaltuuston jäsen.

Muut merkittävät sidonnaisuudet:
-
Pidättäydyn ministeriaikanani hoitamasta seuraavia tehtäviä:
-
Edellä ilmoittamiini tietoihin tulevat muutokset ministeriaikanani sitoudun ilmoittamaan valtioneuvoston kanslialle.

Helsingissä 30. päivänä maaliskuuta 2016
Juha Sipilä

___________________________________________

Myös tämän sidonnaisuusilmoituksen apulaisoikeuskansleri on ennen sen eduskunnalle antamista tarkistanut. Ilmoituksestani on myös tehty kanteluita. Kantelut ratkaissut apulaisoikeuskansleri on todennut sen lain vaatimukset täyttäväksi. Olen selittänyt sidonnaisuusilmoitukseni sisältöä useaan otteeseen eri tahoille. Tässä vielä kerran kootusti rahoitusomaisuuteni:

1. Nordea eläkesijoitus: Nordea eläkesijoitus koostuu kolmesta Nordean omasta rahastosta (Nordea Corporate Bond I Kasvu, Nordea Euro Obligaatio A kasvu, Nordea Pohjoismaat Kasvu). Kuten olen ilmoittanut: ei sisällä suoria osakesijoituksia enkä voi vaikuttaa em. rahastojen sisältöön.
2. Nordea säästöhenkivakuutus koostuu takuusäästöstä, ei sisällä siis osakerahastoja, on puhtaasti korkoperusteinen. Kuten olen ilmoittanut, ei sisällä suoria osakesijoituksia.
3. Nordea Capital Private (tuottokori). Tämän sisältö selviää julkisista lähteistä, mutta tässä vielä linkki kuukausikatsaukseen:
http://www.nordea.fi/Images/58-74674/hst200.pdf
Samoilta sivuilta löytyy myös rahaston säännöt. Asiakkaana en voi vaikuttaa tuottokorissa olevien rahastojen sisältöön.
4. OP kasvutuottotili on myös säästötili, jonka luonne selviää Osuuspankin sivuilta.

Kuten olen moneen kertaa todennut, en omista yritysten osakkeita. Suoria osakeomistuksia ei ole myöskään vakuutussäästöissäni, jotka tein alunperin jo noin 20 vuotta sitten. Niissä ei ole koskaan ollutkaan suoria osakesijoituksia. Myös eläkesäästämisen aloitin jo viime vuosituhannella. Mitään osakeomistusta ei siten ole myöskään ”piilotettuna” mihinkään. Kun en omista osakkeita, en saa osinkoja. Kun en saa osinkoja, en voi maksaa osinkoverojakaan. Kun en omista osakkeita, omistukseni eivät aiheuta esteellisyyttä yrityksiä koskevaan valtion päätöksentekoon.

Kun tulin politiikkaan vuonna 2011, minulle oli ehdottoman tärkeää varmistaa luottamus riippumattomuuteeni päättäjänä. Tämän vuoksi luovuin yritysten osakkeiden omistuksesta vuonna 2013 ja sittemmin myös viimeisistä yritysten hallitustehtävistä, jotta ne eivät aiheuttaisi minulle esteellisyyttä poliittisessa päätöksenteossa.

http://www.juhasi.fi/blogi/2016/12/09/14461


Juha Sipilä
juha.sipila(at)eduskunta.fi
P. 0400-284774

___________________________________________

Juha Sipilän blogissa 13.03.2016

Väärää tietoa liikkeellä

Sunnuntai 13.3.2016 klo 17:23

YLE:n MOT-ohjelma väitti viime maanantain (7.3.2016) ohjelmassaan, että jättäisin osinkoveroni maksamatta, ja että harrastaisin näin verosuunnittelua. Samaa vihjailua jatkoivat oppositio eduskunnassa viime torstain kyselytunnilla sekä useat lehdet.

Tämä ei ole totta, kuten jokainen olisi voinut todeta sidonnaisuusilmoituksestani. Minulla ei ole suoria osakeomistuksia eikä niitä ole myöskään sidonnaisuusilmoituksessa ilmoittamieni pitkäaikaisten säästöinstrumenttien sisällä. En saa osinkotuloja, joten ei niistä voi maksaa verojakaan.

Säilyttääkseni riippumattomuden työssäni, olen luopunut kaikista yrityksistäni ja osakkeistani. Minulle on ollut aina kunnia-asia, että maksan veroni Suomeen.

http://www.juhasi.fi/blogi/2016/03/13/8200


Juha Sipilä
juha.sipila(at)eduskunta.fi
P. 0400-284774

___________________________________________

LUE MYÖS!

Pääministeri Juha Sipilä ja maakuntauudistus ja valta itsensä kertomana Ylen ohjelmassa lokakuussa 2016.

"Ei kävisi mielen vieressäkään, että tällä olisi vallan kanssa tekemistä!"

LOKAKUU 2016 VIDEOJuha Sipilä: "Ei kävisi mielen vieressäkään, että tällä olisi vallan kanssa tekemistä!" Juontajina Johanna Vesikallio ja Jan Andersson. Puhe videolla hiukan pitempänä:
Andersson: Mitä kunnat jatkossa tekevät?
Vesikallio: Niin maakuntauudistus tuo siis meille kolmannen tason tähän hallintoon valtion ja kuntien lisäksi vuoden 19 alusta. Tämä oli se mitä etenkin Keskusta oli pitkään halunnut. Nyt se näyttää siis toteutuvan. Juha Sipilä, sementoiko tämä maakuntauudistus Keskustan vallan maakunnissa nyt ja ikuisesti.
Sipilä: Tällä ei ole mitään tekemistä vallan kanssa tällä asialla. Me halutaan nyt varmistaa se, että järjestäjien määrä esimerkiksi tässä sotessa vähenee yli 300:sta 18:aan. Me pystytään nyt järkevöittämään nyt toimintoja ja työnjakoa, Mitään tekemistä, siis ei kävisi ei mielen vieressäkään, että tällä olisi jotakin tekemistä vallan kanssa.
Vesikallio: Politiikassa ei ole vallasta kyse, selvä. Ville Niinistö, eikö tässä ole vallasta kyse?
(Sipilä mutisee jotakin).
Niinistö: Sujuvasti Sipilä leikkii naivia, kun Keskustan kenttä on häntä onnitellut että kun tämä yksi asia on saatu läpi eli väliportaan hallinto, minkä Keskusta on aina halunnut. Mä voin sanoa, että kannatetaan sitä, että maakuntatasolle tehdään demokraattinen hallinto siitä riippumatta, että Keskustakin kannattaa sitä eli musta on hyvä asia, että maakuntatasolle tulee vahvat vaaleilla valitut valtuustot, mutta niillä pitää olla myös sellainen toimintakyky, että ne pystyy itse hoitamamaan ne tehtävät. ...

Videon nimi: Nettisanomat 20161028 yle sipilä maakuntauudistus valta
Videon esittelyteksti: Pääministeri Juha Sipilä väittää, että maakuntauudistuksella ei ole mitään tekemistä vallan kanssa. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on toista mieltä ja hymyilee. Pääministerikin hetkeksi menettää pokkansa ja on aika totisen näköinen.
Videon osoite: https://www.youtube.com/watch?v=1MMS-mjS8Wg&feature=youtu.be

Kuvat perjantaina 2016-10-28. Teksti sunnuntaina 2015-10-30 16:19. Pertti Manninen.

http://www.nettisanomat.com/2016/10/30/etusivu.html

JOULUKUU 2016. Perjantai 09.12.2016



Sipilä pui jälleen omistuksiaan: "Mitään osakeomistuksia ei ole piilotettuna"
ILTALEHTI. Perjantai 9.12.2016 klo 22.34
http://www.iltalehti.fi/uutiset/
201612092200038639_uu.shtml

KOMMENTIT

10 kommenttia

Toni Manninen
Kaikki varmaan uskoo.

Taisto Luosujärvi
ei keskustalaiseen voi luottaa kohta se väittää että ei tiedä mitää terrafamesta tai ei sielä ole edes sukulaisi mukana missään yritystoiminnassa

Harri Tuovinen
· Harhaanjohtaja yrityksessä Jyväskylän Kaupunki
kertois viel kuka ne osakkeet sai ja hallituspaikat. ei varmaan kauas kadonneet.

Antsa Päiviö
· Työskentelee yrityksessä Eläkkeellä
Sipilä voisi vielä hiukan tarkentaa bloginsa tarinota :
1) Mitä hän tarkoittaa Nordean sijoitusinstrumenteilla?
2) Ovatko ne ns. verotuettuja sijoitusinstrumentteja?
3) Voiko hän halutessaan muuttaa sijoitusinstrumentteinsa
sisältöjä sijoitusaikana esim rahasto-osuuksista osakkeisiin?
4) Voiko hän vähentää vapaaehtoisen eläkesäästämisen
maksuja omassa verotuksessaan ja kuinka paljon?
5) Onko hän voinut vaikuttaa tai voiko hän vaikuttaa
haluamallaan tavalla sijoutsinstrumenttiensa sisältöön niiden voimassaoloaikana?
jne.
jne.
Uskommekohan me kaikki suomalaiset sellaisenaan, mitä Sipilä on blogissaan antanut ymmärtää? Onko Sipilä nyt aivan rehellinen? Antaako hän hyvän mahdollisuuden väärinymmärtämiselle?

Juha Räsänen
· Sähkömies yrityksessä Sähkötöissä
Mites ne vakuutuskuoret? Laillisia joo mut mikset näytä ite esimerkkiä kun vaadit muita maksamaan kiltisti veronsa.

Jukka Piepponen
· Savonlinna
...antakaa miehelle edes hetken työrauha...

Sirkka-Liisa Leimunen
Ei anneta. Mitä vähemmän tuolla insinöörinplantulla on työrauhaa, sitä vähemmän ehtii tehdä vahinkoa Suomelle.

Jorma Tiura
· Helsinki
Eipä tietenkään jos siirrät vastuut ja varallisuuden perheelle eli katsot miten sijoitukset tehdään antaen konsultaatiota, mitä tätä asiaa nyt kiertämämään kun sen nyt jokainen muu ymmärtää paitsi Sipilä.

Pertti Juhani Rautiainen
Selittely jatkuu, uskoo ken uskoo ;)

Sami Kosonen
Sipilän Juhalla iski paniikki jarrutuksen päälle , turhaa selittelet ei sua enää ihmiset usko , ainoo oikea ratkaisu on joko erota tai erotettaan ministerin tehtävistä :)
Koska oikeusasiamiehen ratkaisu tulee? Mut senhän tietää mikä se ratkaisu on OM väittää et Sipilä ei ole koskaan edes nähnyt veljeänsä ei tunne koko tyyppiä ;)

Merja Hellsten
Voiko Sipilän juttuihin kaiken jälkeen uskoa...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/
201612092200038639_uu.shtml

________________________________________

JOULUKUU 2016. PÄÄKIRJOITUS 07.12.2016.

PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ EI OIKEASTI HALUA KARISTAA JÄÄVIYSEPÄILYJÄ HARTEILTAAN.

Niin kauan kuin pääministeri Juha Sipilä haluaa salata omistuksensa VAKUUTUSKUORIIN, niin ei ole mahdollisuutta selvittää onko hän jäävi osallistuessaan päätöksiin valtion rahojen myöntämisessä erilaisille yrityksille. Tämä Terrafame-case oli joko vahinko tai sitten koepallo tuleville suunnitelmille ja toiminnoille.

Ohessa Kansan Uutisten kirjoitus "Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan" (KU Johan Alén 24.11.2016 10.30), josta jääviyskohu sai alkunsa ja jonka kohun Sipilä käänsi tarkoituksellisesti pois tästä ydinkysymyksestä kauhealla metelillä. Meteli näyttää uppoavan ainakin kannattajiin.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Itsenäisyyspäivän jälkeen joulukuun seitsemäntenä 2016.
________________________________________

Kansan Uutiset torstaina 24.11.2016.

Pääministeri Juha Sipilä vieraili Terrafamen kaivoksella 14. marraskuuta. Mainospiposta nousi pieni kohu.

Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan

Johan Alén 24.11.2016 10.30

Juha Sipilä kieltää tietävänsä nykyisin ”mitään” serkkujensa yritystoiminnasta, jossa hänen lapsilleen siirretty sijoitusyhtiö on osakkaana.

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on ollut läheiset yhteydet Talvivaaran kaivoksen käyttämään konepajaan. Kajaanilainen perheyritys osallistui vuonna 2012 kaivoksen metallitehtaan rakentamiseen. Yhtiö on nyt palaamassa muutaman vuoden tauon jälkeen kaivokselle valtionyhtiö Terrafamen urakoitsijana.

Sipilä osallistui Katera Steelin sukupolvenvaihdokseen vuonna 2011 ja ryhtyi tuolloisella sijoitusyhtiöllään Fortel Investillä vähemmistöosakkaaksi. Samana vuonna eduskuntaan nousseen Sipilän osuus oli tuolloin viisi prosenttia.

Katera Steel laskutti Talvivaaran kaivokselta seuraavana vuonna 3,4 prosenttia liikevaihdostaan ja vuotta myöhemmin 0,8 prosenttia. Tämän jälkeen myynti kaivokselle loppui, mutta yhtiö on nyt saanut Terrafamelta uuden tilauksen purkumalmiin liittyvistä kuljettimista.

”Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta.”

Talvivaarassa harjoittaa kaivostoimintaa nykyisin valtionyhtiö Terrafame. Se toimii pääministerin johtaman valtioneuvoston kanslian alaisuudessa.

Fortel Invest siirtyi vuonna 2014 Sipilän aikuisten lasten omistukseen, ja sen omistusosuus Katera Steelistä on edelleen viisi prosenttia.

– Sen jälkeen minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta, omistajarakenteesta tai asiakkaista, Juha Sipilä kommentoi sähköpostitse avustajansa välityksellä.

Katera Steelin pääomistajat ovat Talouselämä-lehden mukaan Juha Sipilän serkkuja.

Kuvateksti vaihdettu 24.11. klo 11.45. Uutisen yhteydessä oli aluksi kuvateksti, jossa väitettiin virheellisesti, että pääministeri ei olisi vastannut yhteydenottoon.

»  Pääministerin yhteydet päivän puheenaihe – Yle selvitti Sipilän serkkujen Terrafame-sopimuksen arvon
25.11.2016 17.01
»  Eduskunnan enemmistö pitää Sipilän sijoitukset piilossa 25.11.2016 12.30
»  Emme tiedä mihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin pääministerin varat sijoitetaan 24.11.2016 11.05

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634230-paaministerilla-laheiset-yhteydet-talvivaaran-urakoitsijaan

LUE MYÖS!

Kansan Uutiset torstaina 24.11.2016.

Pääministerin omaisuus lienee pääosin Nordeassa vakuutuskuorten suojassa. Helsingin OP Pankissa Sipilällä on tavallinen sijoituspankkitili.

Emme tiedä mihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin pääministerin varat sijoitetaan

Johan Alén 24.11.2016 11.05

Juha Sipilä vakuuttaa, että hän ei voi vaikuttaa varoillaan tehtäviin sijoituspäätöksiin. Olemme tämän vakuutuksen varassa.

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on mahdollisuus sijoittaa Helsingin pörssin yhtiöihin ilman että sidonnaisuus tulee julki. Sipilä tiedetään miljonääriksi, mutta hänen varoillaan tehtävät sijoitukset on piilotettu.

Valtioneuvoston kanslia vastaa pääministerin omistuksia koskevaan tiedusteluun lähettämällä linkin Sipilän antamaan sidonnaisuusilmoitukseen. Siitä selviää vain, että pääministerin tuntemattoman suuruiset varat on sijoitettu muun muassa niin sanottuihin vakuutuskuoriin. Salailun ongelmia on käsitelty julkisuudessa aiemminkin.

Jotain kuitenkin selviää, kun tietoihin perehtyy. Sipilän antaman sidonnaisuusilmoituksen mukaan hänen sidoksiaan ovat: ”Yhteisomistuksessa vaimon kanssa seuraava varallisuus: Metsätilat Oulussa ja Muhoksella, yhteensä n. 180 ha. Omassa käytössämme olevia kiinteistöjä, joista merkittävin omakotitalo Sipoossa. Lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili.”

Sidonnaisuusilmoituksesta selviää kaikki rahastojen kautta olevat omistukset, joiden sisältöön en voi vaikuttaa.

Nordeassa mahdollisuus osakesijoitukseen

Sipilän käyttämät Nordea-pankin sijoitustuotteet mahdollistavat sijoittamisen 14:ään Helsingin pörssissä noteerattuun yhtiöön. Nämä hyvin suuret yhtiöt ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä, ja niillä on mittavaa toimintaa ulkomailla:

Tietoliikenneyhtiö Elisa. Yksi Suomen merkittävistä matkapuhelinoperaattoreista.
Energiayhtiö Fortum. Toimintaa Pohjoismaissa, Venäjällä ja laajemmin Itämeren alueella.
Teollisuuskemikaalien valmistaja Kemira. Toimintaa 40 maassa.
Kaupan alan Kesko. Kolmanneksen markkinaosuus Suomessa, toimii Valko-Venäjällä asti. Ilmoitti lokakuussa myyvänsä Venäjän-kauppansa.
Hissivalmistaja Kone. Globaali yritys. EU:n komissio langetti kartellisakkoja vuonna 2006.
Prosessiteollisuuden laitevalmistaja Metso. Globaali yritys.
Öljy-yhtiö Neste. Omistaa esimerkiksi 45 prosenttia perusöljylaitoksesta Bahrainissa.
Tietoliikennealalla toimiva Nokia. Satatuhatta työntekijää ympäri maailman, toistuvasti osallisena globaaleissa yritysjärjestelyissä.
Rengasvalmistaja Nokian Renkaat. Tehtaita mm. Venäjällä.
Lääketeollisuusyhtiö Orion. Päämarkkina-alue Suomi mutta tuotteita myynnissä yli sadassa maassa.
Finanssikonserni Sampo. Merkittävä pohjoismainen pankki.
Metsäyhtiö Stora Enso. Suomalais-ruotsalainen maailman mittakaavassa suuri paperin valmistaja.
Metsäyhtiö UPM-Kymmene. Suuri yhtiö on rönsyillyt myös biopolttoaineen valmistukseen.
Konepaja Wärtsilä. Toimittaa moottoreita ja voimalaitoksia ympäri maailman.
Tarkennetaan vielä, että Suomen pääministerillä on mahdollisuus itse valikoida, että hän saa tuottoa näiden yhtiöiden jakamasta voitosta ja niiden osakkeiden arvonnoususta.

Myöhemmin tässä jutussa Sipilä kertoo, että hän ei käytä tätä mahdollisuutta. Kansalaiset eivät kuitenkaan voi varmuudella tietää sitä.

Toinen mahdollisuus aktiiviseen sijoittamiseen kuoren kätkössä olisi valikoida Nordean rahastovalikoimasta haluamansa. Sijoittaja voi vaihtaa rahastoja kulloistenkin tietojensa ja arvioidensa mukaan.

Nordean tuottokorista julkista tietoa

Pääministerin sidonnaisuusilmoituksessa mainittu ”tuottokori” viittaa Nordean luomaan rahaston kaltaiseen palveluun, jossa sijoittajat ovat mukana osuuksilla. Sen kehityksestä julkaistaan kuukausikatsaus osoitteessa www.nordea.fi/tuottokori.

Emme tiedä, mikä osuus tällä tuottokorilla on Sipilän sijoituksista.

Tuottokorin lokakuun kuukausikatsauksen mukaan siinä olevat varat ovat tuottaneet vuoden alusta 3,27 prosenttia. Kori painottuu tällä hetkellä korkosijoituksiin 58 prosentin osuudella sijoituksista. Eri osakerahastoihin on sijoitettu 22 prosenttia, suomalaisiin osakeyhtiömuotoisiin kiinteistöihin 13 prosenttia ja 7 prosenttia tavallista suurempaa tuottoa hakeviin rahastoihin.

Tuottokorissa on eri sijoittajien varoja kaikkiaan liki 3,9 miljardia euroa.

Olemme pääministerin vakuutuksen varassa

Sen jälkeen, kun valtioneuvoston kansliassa leikattiin ja liimattiin sähköpostiviestiin linkki sidonnaisuusilmoitukseen, pyysin pääministeriltä haastattelua. Hän vastasi kysymyksiini avustajansa välityksellä:

– Sidonnaisuusilmoitukseni pohjalta pystytte joka hetki näkemään sijoitukseni. Mitään muuta epäsuoraakaan yritysomistusta ei ole.

Pyysin vielä tarkennusta, ja pääministeriltä toimitettiin vastaus:

– Mitään muita yritysomistuksia ei ole. Sidonnaisuusilmoituksesta selviää kaikki rahastojen kautta olevat omistukset, joiden sisältöön en voi vaikuttaa. Sisällöt selviävät pankkien julkisilta sivuilta.

Pääministerin mukaan erilaiset varainhoitajat siis päättävät, mihin varat sijoitetaan. Sipilän varat ovat vakuutuskuorten kätkössä, ja me olemme hänen vakuutuksensa varassa.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634239-emme-tieda-mihin-yhteiskunnallisesti-merkittaviin-yhtioihin-paaministerin-varat-sijoitetaan

Lue myös!

Kansan Uutiset perjantaina 254.11.2016.

Pääministeri Juha Sipilän omaisuus saa olla kätkössä.

Eduskunnan enemmistö pitää Sipilän sijoitukset piilossa

Johan Alén 25.11.2016 12.30

Apulaisoikeuskanslerin päätösten mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) saa pitää omaisuutensa piilossa. Eduskunta voi päättää asiasta.

Kansan Uutiset kertoi torstaina pääministerin unohdetuista läheisistä yhteyksistä erääseen Talvivaaran kaivoksen urakoitsijoista sekä pääministerin käyttämistä sijoitustuotteista, joihin Sipilän mittavaksi tiedetty omaisuus on kätketty.

Pääministerin sidonnaisuusasiaa on käsitelty oikeuskanslerinvirastossa kahdessa kanteluratkaisussa. Niistä jälkimmäisessä apulaisoikeuskansleri toteaa, että ministerien sidonnaisuusilmoitusten sisällön riittävyyden arvioi viime kädessä eduskunta.

He määräävät itse, mitä heidän ministereistään tiedetään.

Ministerien sidonnaisuusilmoitukset ilmoitetaan valtioneuvoston kirjelmällä eduskunnalle, joka voi ”edellyttää ilmoitusten täydentämistä tai tarkentamista sekä osoittaa ministeriin kohdistuva luottamuksensa tai sen puute”, kuten apulaisoikeuskansleri toteaa ratkaisussaan.

Nykyisillä hallituspuolueilla keskustalla, kokoomuksella ja perussuomalaisilla on eduskunnassa enemmistö 123 kansanedustajallaan. He määräävät itse, mitä heidän ministereistään tiedetään.

Apulaisoikeuskanslerilla ei ollut huomautettavaa valtioneuvoston vuoden 2015 istunnosta, joka käsitteli eduskunnalle toimitettavat sidonnaisuusilmoitukset.

”Kun varallisuus yksinään ei yleensä luo sidonnaisuutta mihinkään tiettyyn tahoon nähden, ei ole perusteita tulkita lakia tältä osin laajentavasti. Lain vaatimusten voidaan siten katsoa täyttyvän, jos ministeri ilmoittaa merkittävän varallisuuden olemassaolosta ja lajista sekä tarvittaessa tarkentaa, että kyse ei ole elinkeinotoiminnasta tai omistuksista yrityksissä. Merkittävän sijoitusvarallisuuden kohdalla voidaan pitää riittävänä sijoituskohteen nimeämistä”, todetaan apulaisoikeuskanslerin kanteluratkaisussa OKV/1207/1/2015.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3635003-eduskunnan-enemmisto-pitaa-sipilan-sijoitukset-piilossa


Torstai 2016-12-08

JUNGNER - JÄÄSKELÄINEN - JOBS LUE! PÄÄMINISTERI SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY LUE! - BLACK FRIDAY LUE! - ARKISTO 2005: LENNON 08.12 LUE! - ARKISTO 1999: FINLANDIA LUE!


RAW VIEW

Raw View -lehden päätoimittaja, valokuvaaja Hannamari Shakya palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla. LUE!

JOULUKUU 2016.

Uusi Suomi: Nyt puhuu Ylen entinen johtaja: ”Kuin vaatisi Steve Jobsia ulos Applelta”

"Yleisradion entinen toimitusjohtaja Mikael Jungner (sd.) puolustaa kohun keskelle joutunutta Ylen vastaavaa päätoimittajaa Atte Jääskeläistä."

"Atte on Suomen selkeästi lahjakkain journalistisen strategian osaaja. Aten pois vaatiminen olisi kuin vaatisi Steve Jobsia ulos Applelta." Mikael Jungner
Uusi Suomi 2.12.2016 13:07

https://www.uusisuomi.fi/
kotimaa/209516-nyt-puhuu-ylen-entinen-johtaja-kuin-vaatisi-steve-jobsia-ulos-applelta



"Atte on Suomen selkeästi lahjakkain journalistisen strategian osaaja. Aten pois vaatiminen olisi kuin vaatisi Steve Jobsia ulos Applelta."
Mikael Jungner

"Saanen huomautta että Steve Jobs ei ole enää Applella. Hän on kuollut. Eli hän on ulkona."
Ingmar Forne 2.12.2016 16:41



Kuvat:Pertti Manninen

 

JOULUKUU 2016.

http://yle.fi/uutiset/3-9335559

Yle

Dokumentaarinen valokuvaus
http://yle.fi/uutiset/18-69058

Sarjakuva
http://yle.fi/uutiset/18-3360

Mediataide
http://yle.fi/uutiset/18-207180

Kuvataide
http://yle.fi/uutiset/18-212510

Taide
http://yle.fi/uutiset/18-212764

Kulttuuri
http://yle.fi/uutiset/18-208149

yle UUTISET

Dokumentaarisen valokuvan puolustajalle valtionpalkinto

Raw View -lehden päätoimittaja, valokuvaaja Hannamari Shakya palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla.

kulttuuri 0
Jonni Aromaa

Palkintoperustelujen mukaan Hannamari Shakya on edistänyt määrätietoisesti dokumentaarista valokuvaa sekä vaikuttanut sen kehitykseen.

Shakya perusti kymmenisen vuotta sitten alun perin Photo Raw -nimellä kulkeneen lehden, jota tehdään talkoovoimin kansainvälisten huippuvalokuvaajien kanssa.

Jury kiittää Shakyaa myös hänen kiistattomasta asemastaan asiantuntijana dokumentaarisen valokuvan kansainvälisillä foorumeilla.

Sarjakuva: Hanneriina Moisseinen palkittiin

Teoksestaan Isä tunnettu sarjakuvataitelija Hanneriina Moisseinen saa sarjakuvataiteen valtionpalkinnon. Sarjakuvakirja on julkaistu käännöksenä myös Ruotsissa ja se julkaistaan ensi vuonna lisäksi Ranskassa. Kirja kertoo taiteilijan isästä, joka katosi.

Moisseinen on juryn perustelujen mukaan kehittänyt uusia sarjakuvataiteen kerrontatapoja. Sen lisäksi hän kuvaa historiaa kiehtovan monikerroksisesti. Uusimmassa teoksessaan _Kannas _Moisseinen tarkastelee sodan arkea ja vaikutuksia poikkeuksellisen monipuolisista näkökulmista.

Mediataide: Palkinto Terike Haapojalle ja Laura Gustafssonille

Mediataiteen valtionpalkinnon saavat kuvataitelija Terike Haapoja ja kirjailija Laura Gustafsson Toisten historia -projektista. Se käynnistyi vuonna 2012. Projekti tutkii toisten lajien kokemus- ja kulttuurihistoriaa niiden omista näkökulmista.

Naudan Historian museo ja _Oikeusjuttu _olivat Toisten historian kaksi ensimmäistä osaa ja helsinkiläisellä Flow-festivaalilla toteutettu Embrace your Empathy johti Epäihmisyyden museoon. Se oli juryn mukaan vahva ja ajankohtainen yhteiskuntapoliittinen kannanotto.

Kuvataide: Pauliina Turakka Purhoselle palkinto

Omintakeista nykytaidetta kuvataiteen perinteisillä keinoilla rakentava Pauliina Turakka Purhonen saa kuvataiteen valtionpalkinnon.

Teoksista muodostuu juryn mukaan kertomuksia, jotka ovat samalla ajankohtaisia, ajattomia, henkilökohtaisia ja yleispäteviä.

Taiteilija on uskaltanut pureutua myös vaikeisiin aiheisiin.

Turakka Purhonen on ollut mukana myös feministisen teatteri- ja performanssiryhmän Blaue Fraun tuotannoissa.

Kukin palkinto on suuruudeltaan 13 500 euroa.

http://yle.fi/uutiset/3-9335559

 

Arkisto: Joulukuun 8. päivänä 2005.

John Lennon   Double Fantasy   Yoko Ono.
08.12.2005 joulukuun torstaina klo 21.47. "Double Fantasy". Kuva ja rajaus Pertti Manninen SVT4:n kuvasta. 

 

Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu. Nro 438.


Sydänverinen muistelo. Tuulessa. Teppo Kulmala: John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. 
Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.15. Pertti Manninen. Sarjasta "Imagine",  tulossa!  Alempana: 2.kuva.  Edellinen: 1.kuva. 

"TUULESSA. Teppo Kulmala.
John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen

Double Fantasy: Sama pimeä vuodenaika 25 vuotta sitten. Ikkunaa vasten suudelmassa, hetken välkehtivän auringon kohteessa John Lennon ja Yoko Ono uuden mustavalkean levykannen kuvassa, Double Fantasy!Tavallinen tiistai, yksi päivä, jota ilmestynyt, yksiön ikkunalle asetettu kansio nopeasti kurkistavassa auringossa ja tähtien odotuksessa valaisee. Vieläkin, jopa mustan muiston kehyksin se on rakkausalbumeista valkoisin ja vapauttavin.Päivällä tuona tiistaina kai kirjoitin jotain, en tiedä, kirjoitinko jotakin ja mitä se olisi ollut. Uutisointia? Hetkessä siitä oli tuleva yhdentekevää.Kosmisella planeetalla vallitsivat silloinkin rankat ajat. Silti välkehti enemmän kuin nyt myös valoisa tähdenodotus, yhteisyyden mahdollisuus. Silloin oli mielestämme suhteellisen lukuisa joukko rauhan ystäviä, unienkeleitä, oikeudenmukaisuuden luottamus, unenlahjat ja mannerten välisen yhteyden tunnustelevan idealistinen vesimiesmieli. Kunnes.Pirstaleet:
...
Toivo:
...
Rakkaus:
...
Idolit ja muut:
...
Hiljaisuus:
...
Mitä John tahtoisi meidän paljon tekevän?En tiedä sanoa, tunnen sen, tämä on ajatuksen musiikkia, tämä ei ole uutinen. Tämä on ajan ja ajattomuuden vihkimysehdotus.Sellainen, että muistaisi ihmisen alkuperäisen osan, johon kuuluvat myös vihan tunne ja vihaa purkavan pelon tunne. Mutta tuon tunnekasautuman oikeutus on sellainen, että myös vihatessamme tuntisimme ja hyväksyisimme toisemme, me, ihmisinä ja luotuina persoonalliset, mutta pohjimmiltamme samanlaiset. Ei se oikeutus ole sitä varten, jotta loukkaisimme, kivittäisimme ja surmaisimme. Yokon ja Johnin vetoomus yhdistää luomaan pahoistakin tunteista hyvää kantavan voiman.Kun yksin muistaa, että meitä on paljon, on meitä yhdessä paljon samanlaisia, ihonväristä, rodusta, varallisuudesta, iästä, lahjakkuudesta, virheistä riippumatta, ja rakkaus jää ja leviää.Minä olen sinä, sinä olet minä, sanovat itämaiset lähimmäisenrakkautta hiljaa meditoivat, ja käytännössä osoittavat viisaat ja lapsekkaat.

Imagine: En taida tätä sanoa, pikemminkin elää vain, vellovissa tunteissa ja jäsentymättömässä itkussa. Tämä osuuteni sanomalehteen on kuin nenä, joka haistamatta kunnon uutista antaa itkun puron valua suuren virran vesiin.John toivoi ihmisarvoisen kokemuksen; tunnetuimman laulunsa mukaan jokaiselle Imaginen, yhteisen rauhan ja rakkauden ajan, joka vielä kerran on valona tuleva.Voi meitä lapsia! Tehkäämme se!John Lennonia kaivaten 8.12.2005, 25 vuotta myöhemmin."
[email protected]¤ Kirjoittaja on FT, kirjailija ja kulttuuritoimittaja.

Katkelma, alku ja loppu, noin kolmasosa, Teppo Kulmalan kirjoituksesta John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. Keskisuomalainen. Kulttuuri. Torstaina 8.12.2005. Kuvateksti: "John ja Yoko. New York. 22.8.1980. Runsas kolme kuukautta ennen aikakausien leikkauskohdaksi kiteytynyttä katastrofia 1980."

Kuva. Sydänverinen muistelo. Tuulessa. Teppo Kulmala: John ja Yoko, 8.12. - 25 vuotta jälkeen. 
Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.15. Pertti Manninen.Sarjasta "Imagine",  tulossa!  Alempana: 2.kuva.  Edellinen: 1.kuva.  



Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu
. Toinen kuva. "5 vuotta sitten".

20 vuotta sitten, 8. joulukuuta 1980, hyvästi
IMAGINE

Imagine there's no heaven,
its's easy if you try.
No hell below us,
above us only sky.
Imagine all the people
living for today, ah.

No hell below us,
above us only sky.
Imagine all the people
living for today, ah.

UNEKSI

Uneksi! Ei taivasta,
helppoa, eikö niin?
Ei helvettiä,
yllämm' vain avaruus.
Uneksi! Ihmiskunta
hyväks' päivän tään.

Ei helvettiä,
yllämm' vain avaruus.
Uneksi! Ihmiskunta
hyväks' päivän tään.


Imagine there's no countries,
it isn't hard to do.
Nothing to kill or die for
and no religion too.
Imagine all the people
living life in peace.

You, you may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us
and the world will be as one.


Uneksi! Ei valtioita,
ei liene vaikeaa.
Ei enää tappamista,
ei uskontoakaan.
Uneksi! Ihmiskunta
elää rauhassaan.

Sanot: Olen uneksija,
vaan en suinkaan ainoa.
Mukaan toivon sinutkin,
maailma yhteen sulaa.


Imagine no possessions,
I wonder if you can.
No need for greed or hunger,
a brotherhood of man.
Imagine all the people
sharing all the world.

You, you may say I'm a dreamer,
but I'm not the only one.
I hope some day you'll join us
and the world will live as one.


Uneksi! Ei alistusta,
pystytkö tähänkin?
Ei puutetta ja nälkää,
veljeys kunniaan.
Uneksi! Ihmiskunta
jakaa yhdess' maan.

Sanot: Olen uneksija,
vaan en suinkaan ainoa.
Mukaan toivon sinutkin,
maailma yhdess' elää.

  Imagine 1971, Lennonin viidennellä soololevyllä, Suomentanut Pertti Manninen tammikuussa 2000

5 vuotta sitten. Silloin 20 vuotta sitten.
Torstaina 7. joulukuuta 2000.
Ylempänä: 1.kuva.  Alempana: 3.kuva. Edellinen: 2.kuva

Suomennoksia: Imagine

Torstaina 8. joulukuuta 2005. Etusivu.  Kolmas kuva.

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 16.58 ja 16.15. "John ja Yoko. New York. 22.8.1980. Kolme kuukautta ennen." Pertti Manninen. -  Iltalehti torstaina 08.12.2005: "Yoko Ono valvoo Lennonin legendaa".  - Keskisuomalainen torstaina 08.12.2005: "John ja Yoko, 8.12 - 25 vuotta jälkeen".  - Ylempänä:  1.kuva  ja  2.kuva.  Edellinen: 3.kuva. 

Kuva 08.12.2005 joulukuun torstaina klo 17.10 ja 16.27. "Unohdettu John Lennon". Pertti Manninen. - Ilta-Sanomat torstaina 08.12.2005 "Kikka kuoli yksin". - Helsingin Sanomat torstaina 08.12.2005: "John Lennonin kuolemasta 25 vuotta". - Ylempänä:  1.kuva  ja  2.kuva.  Edellinen: 3.kuva. 

 


 

mobi

 

 

Tuuli käy
heidän ylitseen.

Poisnukkuneitten muistolle.
Sarja. 

Keskiviikko 2016-12-07
JOULUKUU 2016 N:o 1889
PÄÄMINISTERI SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY LUE! - BLACK FRIDAY LUE!


RAW VIEW

JOULUKUU 2016. PÄÄKIRJOITUS 07.12.2016.

PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ EI OIKEASTI HALUA KARISTAA JÄÄVIYSEPÄILYJÄ HARTEILTAAN.

Niin kauan kuin pääministeri Juha Sipilä haluaa salata omistuksensa VAKUUTUSKUORIIN, niin ei ole mahdollisuutta selvittää onko hän jäävi osallistuessaan päätöksiin valtion rahojen myöntämisessä erilaisille yrityksille. Tämä Terrafame-case oli joko vahinko tai sitten koepallo tuleville suunnitelmille ja toiminnoille.

Ohessa Kansan Uutisten kirjoitus "Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan" (KU Johan Alén 24.11.2016 10.30), josta jääviyskohu sai alkunsa ja jonka kohun Sipilä käänsi tarkoituksellisesti pois tästä ydinkysymyksestä kauhealla metelillä. Meteli näyttää uppoavan ainakin kannattajiin.

Nettisanomat. Pääkirjoitus. Pertti Manninen. Itsenäisyyspäivän jälkeen joulukuun seitsemäntenä 2016.

Kansan Uutiset torstaina 24.11.2016.
Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan


Pääministeri Juha Sipilä vieraili Terrafamen kaivoksella 14. marraskuuta. Mainospiposta nousi pieni kohu.

Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan

Johan Alén 24.11.2016 10.30

Juha Sipilä kieltää tietävänsä nykyisin ”mitään” serkkujensa yritystoiminnasta, jossa hänen lapsilleen siirretty sijoitusyhtiö on osakkaana.

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on ollut läheiset yhteydet Talvivaaran kaivoksen käyttämään konepajaan. Kajaanilainen perheyritys osallistui vuonna 2012 kaivoksen metallitehtaan rakentamiseen. Yhtiö on nyt palaamassa muutaman vuoden tauon jälkeen kaivokselle valtionyhtiö Terrafamen urakoitsijana.

Sipilä osallistui Katera Steelin sukupolvenvaihdokseen vuonna 2011 ja ryhtyi tuolloisella sijoitusyhtiöllään Fortel Investillä vähemmistöosakkaaksi. Samana vuonna eduskuntaan nousseen Sipilän osuus oli tuolloin viisi prosenttia.

Katera Steel laskutti Talvivaaran kaivokselta seuraavana vuonna 3,4 prosenttia liikevaihdostaan ja vuotta myöhemmin 0,8 prosenttia. Tämän jälkeen myynti kaivokselle loppui, mutta yhtiö on nyt saanut Terrafamelta uuden tilauksen purkumalmiin liittyvistä kuljettimista.

”Minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta.”

Talvivaarassa harjoittaa kaivostoimintaa nykyisin valtionyhtiö Terrafame. Se toimii pääministerin johtaman valtioneuvoston kanslian alaisuudessa.

Fortel Invest siirtyi vuonna 2014 Sipilän aikuisten lasten omistukseen, ja sen omistusosuus Katera Steelistä on edelleen viisi prosenttia.

– Sen jälkeen minulla ei tietenkään ole mitään tietoa Katera Steel Oy:n liiketoiminnasta, omistajarakenteesta tai asiakkaista, Juha Sipilä kommentoi sähköpostitse avustajansa välityksellä.

Katera Steelin pääomistajat ovat Talouselämä-lehden mukaan Juha Sipilän serkkuja.

Kuvateksti vaihdettu 24.11. klo 11.45. Uutisen yhteydessä oli aluksi kuvateksti, jossa väitettiin virheellisesti, että pääministeri ei olisi vastannut yhteydenottoon.

»  Pääministerin yhteydet päivän puheenaihe – Yle selvitti Sipilän serkkujen Terrafame-sopimuksen arvon 25.11.2016 17.01
»  Eduskunnan enemmistö pitää Sipilän sijoitukset piilossa 25.11.2016 12.30
»  Emme tiedä mihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin pääministerin varat sijoitetaan 24.11.2016 11.05

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634230-paaministerilla-laheiset-yhteydet-talvivaaran-urakoitsijaan

LUE MYÖS!

Kansan Uutiset torstaina 24.11.2016.

Pääministerin omaisuus lienee pääosin Nordeassa vakuutuskuorten suojassa. Helsingin OP Pankissa Sipilällä on tavallinen sijoituspankkitili.

Emme tiedä mihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin pääministerin varat sijoitetaan

Johan Alén 24.11.2016 11.05

Juha Sipilä vakuuttaa, että hän ei voi vaikuttaa varoillaan tehtäviin sijoituspäätöksiin. Olemme tämän vakuutuksen varassa.

Pääministeri Juha Sipilällä (kesk.) on mahdollisuus sijoittaa Helsingin pörssin yhtiöihin ilman että sidonnaisuus tulee julki. Sipilä tiedetään miljonääriksi, mutta hänen varoillaan tehtävät sijoitukset on piilotettu.

Valtioneuvoston kanslia vastaa pääministerin omistuksia koskevaan tiedusteluun lähettämällä linkin Sipilän antamaan sidonnaisuusilmoitukseen. Siitä selviää vain, että pääministerin tuntemattoman suuruiset varat on sijoitettu muun muassa niin sanottuihin vakuutuskuoriin. Salailun ongelmia on käsitelty julkisuudessa aiemminkin.

Jotain kuitenkin selviää, kun tietoihin perehtyy. Sipilän antaman sidonnaisuusilmoituksen mukaan hänen sidoksiaan ovat: ”Yhteisomistuksessa vaimon kanssa seuraava varallisuus: Metsätilat Oulussa ja Muhoksella, yhteensä n. 180 ha. Omassa käytössämme olevia kiinteistöjä, joista merkittävin omakotitalo Sipoossa. Lisäksi merkittävä rahoitusomaisuus talletettuna seuraaviin Nordea pankki Suomi Oyj:n sekä Helsingin OP Pankki Oyj:n yksityishenkilöille tarjoamiin sijoitusinstrumentteihin; Nordea Eläkesijoitus, Nordea säästöhenkivakuutus 2 kpl, Nordea Capital Private (tuottokori) sekä OP Kasvutuottotili.”

Sidonnaisuusilmoituksesta selviää kaikki rahastojen kautta olevat omistukset, joiden sisältöön en voi vaikuttaa.

Nordeassa mahdollisuus osakesijoitukseen

Sipilän käyttämät Nordea-pankin sijoitustuotteet mahdollistavat sijoittamisen 14:ään Helsingin pörssissä noteerattuun yhtiöön. Nämä hyvin suuret yhtiöt ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä, ja niillä on mittavaa toimintaa ulkomailla:

Tietoliikenneyhtiö Elisa. Yksi Suomen merkittävistä matkapuhelinoperaattoreista.
Energiayhtiö Fortum. Toimintaa Pohjoismaissa, Venäjällä ja laajemmin Itämeren alueella.
Teollisuuskemikaalien valmistaja Kemira. Toimintaa 40 maassa.
Kaupan alan Kesko. Kolmanneksen markkinaosuus Suomessa, toimii Valko-Venäjällä asti. Ilmoitti lokakuussa myyvänsä Venäjän-kauppansa.
Hissivalmistaja Kone. Globaali yritys. EU:n komissio langetti kartellisakkoja vuonna 2006.
Prosessiteollisuuden laitevalmistaja Metso. Globaali yritys.
Öljy-yhtiö Neste. Omistaa esimerkiksi 45 prosenttia perusöljylaitoksesta Bahrainissa.
Tietoliikennealalla toimiva Nokia. Satatuhatta työntekijää ympäri maailman, toistuvasti osallisena globaaleissa yritysjärjestelyissä.
Rengasvalmistaja Nokian Renkaat. Tehtaita mm. Venäjällä.
Lääketeollisuusyhtiö Orion. Päämarkkina-alue Suomi mutta tuotteita myynnissä yli sadassa maassa.
Finanssikonserni Sampo. Merkittävä pohjoismainen pankki.
Metsäyhtiö Stora Enso. Suomalais-ruotsalainen maailman mittakaavassa suuri paperin valmistaja.
Metsäyhtiö UPM-Kymmene. Suuri yhtiö on rönsyillyt myös biopolttoaineen valmistukseen.
Konepaja Wärtsilä. Toimittaa moottoreita ja voimalaitoksia ympäri maailman.
Tarkennetaan vielä, että Suomen pääministerillä on mahdollisuus itse valikoida, että hän saa tuottoa näiden yhtiöiden jakamasta voitosta ja niiden osakkeiden arvonnoususta.

Myöhemmin tässä jutussa Sipilä kertoo, että hän ei käytä tätä mahdollisuutta. Kansalaiset eivät kuitenkaan voi varmuudella tietää sitä.

Toinen mahdollisuus aktiiviseen sijoittamiseen kuoren kätkössä olisi valikoida Nordean rahastovalikoimasta haluamansa. Sijoittaja voi vaihtaa rahastoja kulloistenkin tietojensa ja arvioidensa mukaan.

Nordean tuottokorista julkista tietoa

Pääministerin sidonnaisuusilmoituksessa mainittu ”tuottokori” viittaa Nordean luomaan rahaston kaltaiseen palveluun, jossa sijoittajat ovat mukana osuuksilla. Sen kehityksestä julkaistaan kuukausikatsaus osoitteessa www.nordea.fi/tuottokori.

Emme tiedä, mikä osuus tällä tuottokorilla on Sipilän sijoituksista.

Tuottokorin lokakuun kuukausikatsauksen mukaan siinä olevat varat ovat tuottaneet vuoden alusta 3,27 prosenttia. Kori painottuu tällä hetkellä korkosijoituksiin 58 prosentin osuudella sijoituksista. Eri osakerahastoihin on sijoitettu 22 prosenttia, suomalaisiin osakeyhtiömuotoisiin kiinteistöihin 13 prosenttia ja 7 prosenttia tavallista suurempaa tuottoa hakeviin rahastoihin.

Tuottokorissa on eri sijoittajien varoja kaikkiaan liki 3,9 miljardia euroa.

Olemme pääministerin vakuutuksen varassa

Sen jälkeen, kun valtioneuvoston kansliassa leikattiin ja liimattiin sähköpostiviestiin linkki sidonnaisuusilmoitukseen, pyysin pääministeriltä haastattelua. Hän vastasi kysymyksiini avustajansa välityksellä:

– Sidonnaisuusilmoitukseni pohjalta pystytte joka hetki näkemään sijoitukseni. Mitään muuta epäsuoraakaan yritysomistusta ei ole.

Pyysin vielä tarkennusta, ja pääministeriltä toimitettiin vastaus:

– Mitään muita yritysomistuksia ei ole. Sidonnaisuusilmoituksesta selviää kaikki rahastojen kautta olevat omistukset, joiden sisältöön en voi vaikuttaa. Sisällöt selviävät pankkien julkisilta sivuilta.

Pääministerin mukaan erilaiset varainhoitajat siis päättävät, mihin varat sijoitetaan. Sipilän varat ovat vakuutuskuorten kätkössä, ja me olemme hänen vakuutuksensa varassa.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3634239-emme-tieda-mihin-yhteiskunnallisesti-merkittaviin-yhtioihin-paaministerin-varat-sijoitetaan

Lue myös!

Kansan Uutiset perjantaina 254.11.2016.

Pääministeri Juha Sipilän omaisuus saa olla kätkössä.

Eduskunnan enemmistö pitää Sipilän sijoitukset piilossa

Johan Alén 25.11.2016 12.30

Apulaisoikeuskanslerin päätösten mukaan pääministeri Juha Sipilä (kesk.) saa pitää omaisuutensa piilossa. Eduskunta voi päättää asiasta.

Kansan Uutiset kertoi torstaina pääministerin unohdetuista läheisistä yhteyksistä erääseen Talvivaaran kaivoksen urakoitsijoista sekä pääministerin käyttämistä sijoitustuotteista, joihin Sipilän mittavaksi tiedetty omaisuus on kätketty.

Pääministerin sidonnaisuusasiaa on käsitelty oikeuskanslerinvirastossa kahdessa kanteluratkaisussa. Niistä jälkimmäisessä apulaisoikeuskansleri toteaa, että ministerien sidonnaisuusilmoitusten sisällön riittävyyden arvioi viime kädessä eduskunta.

He määräävät itse, mitä heidän ministereistään tiedetään.

Ministerien sidonnaisuusilmoitukset ilmoitetaan valtioneuvoston kirjelmällä eduskunnalle, joka voi ”edellyttää ilmoitusten täydentämistä tai tarkentamista sekä osoittaa ministeriin kohdistuva luottamuksensa tai sen puute”, kuten apulaisoikeuskansleri toteaa ratkaisussaan.

Nykyisillä hallituspuolueilla keskustalla, kokoomuksella ja perussuomalaisilla on eduskunnassa enemmistö 123 kansanedustajallaan. He määräävät itse, mitä heidän ministereistään tiedetään.

Apulaisoikeuskanslerilla ei ollut huomautettavaa valtioneuvoston vuoden 2015 istunnosta, joka käsitteli eduskunnalle toimitettavat sidonnaisuusilmoitukset.

”Kun varallisuus yksinään ei yleensä luo sidonnaisuutta mihinkään tiettyyn tahoon nähden, ei ole perusteita tulkita lakia tältä osin laajentavasti. Lain vaatimusten voidaan siten katsoa täyttyvän, jos ministeri ilmoittaa merkittävän varallisuuden olemassaolosta ja lajista sekä tarvittaessa tarkentaa, että kyse ei ole elinkeinotoiminnasta tai omistuksista yrityksissä. Merkittävän sijoitusvarallisuuden kohdalla voidaan pitää riittävänä sijoituskohteen nimeämistä”, todetaan apulaisoikeuskanslerin kanteluratkaisussa OKV/1207/1/2015.

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3635003-eduskunnan-enemmisto-pitaa-sipilan-sijoitukset-piilossa


MARRASKUU 2016. Pääministeri Juha Sipilän Black Friday KUVAT ja Innocent Saturday KUVAT

















MARRASKUU 2016. Pääministeri Juha Sipilän Innocent Saturday "Omatuntoni on puhdas Terrafameen ..."











Kuvat perjantaina 2016-11-25 ja lauantaina 2016-11-26. Pertti Manninen. Iltakuvat Kirkkonummella, keskusta ja musiikkiopisto.

MTV ja YLE- Teksti-tv:t, MTV:n Kymmenen uutiset ja perjantaina iltapäivällä esitetty Matti Kassilkan elokuva HILMAN PÄIVÄT, jossa aamulla seppä (Tarmo Manni), toteaa keuhkojensa olevan täynnä hiiltä.

Juha Sipilä: Omatuntoni on Puhdas.
Olli Rehn: Sipilä ei ollut jäävi, hankinta olisi tehty joka tapauksessa jne.

FIDEL CASTRO KUOLI 90-vuotiaana.

Perjantai 25.11.2016

UUTISET (MTV)

Terrafame

KAUPPA Black Friday eli musta perjantai on houkutellut asiakkaita joulukauppaan.

HILMAN PÄIVÄT

Aamu valkenee kiusatun kylän ylle. Kaikki on rauhoittunut ja hiljentynyt.

- Sama juttu joika palon jälkeen. Ääni pois. Joutuu niin harvoin huutamaan.

Hyi perhana, kun on keuhkot hiiliä täynnä.

ILTASANOMAT

Yle: Sipilän sukulaisten firma sai tilauksen Terrafamelta - kaivos sai hiljattain valtion rahaa.

Pääminiteri Juha Sipilä lähdössä kaivoskierrokselle monimetalliyhtiö Terrafamen kaivokselle Sotkamossa maanantaina 14. marraskuuta 2016.

Yle kertoo, että Sipilän enojen, serkkujen ja lapsien omistama yritys sai Terrafamelta tilauksen.

Yle kertoo, että pääministeri Juha Sipilän (kesk) lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö Fortel Invest omistaa osuuden kajaanilaisesta metalliyhtiöstä, joka on saanut merkittävän tilauksen valtion omistamalta Terrafamen kaivokselta.

Sipilän lasten sijoitusyhtiö omistaa Katera Steel yhtiöstä viisi prosenttia. Muut omistajat ...

... Steel teki tehtaan rakentamiseen liittyvää työtä Talvivaaralle.
(Miikka Hujanen)

Vihreiden Niinistö paheksui Sipilän Terrafame- pipoa - sitten someen kaivettiin kuva Niinistöstä itsestään.

Sipilä: Talvivaarassa on tehty ihme.

ILTALEHTI
JUURI NYT
Lehti: Tuntemattomat lennokit seurasivat sotaharjoituksia Norjassa.

Näkökulma: Sipilällä yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan - menivätkö pääministeriltä puurot ja vellit sekaisin?
Tänään klo 07:29

Henri Vuorinen
Helsingin toinen lyseo
Mitä muutakaan voisi odottaa tältä kykyjen kyvyltä. Perustuslailla pyyhitään per...tä ja koplaus on jokapäiväistä. Mitä tuumivat oikeusoppineet esim. keskiviikkoisesta pienistä leikkauksista kansaneläkkeeseen.

Jukka Mustonen
Ei mitään kukaa ei uskalla kaikki pelkää tota aatuu.

Elmer Eno
Kaveri-kapitalismi jyrää. Taitaa kaikilla Sipilän kavereilla olla rahaa kiinni Talvivaarassa. Muistissa on ainakin entinen ympäristöministeri Paula Lehtomäen 300 000 euron osakekauppa.

Hallitus jakaa röyhkeästi rahaa omille lähipiireilleen, ja Kokoomus joutuu olemaan hiljaa, kun sen sotahullu "rautaa rajalle"-siipi saa uudet hävittäjät.

Lauantai 26.11.2016

Teksti-tv MTV Uutiset Lauantai

Rinne vaatii selvitystä Sipilältä

Oppositiojohtaja Antti Rinne vaatii, että pääministeri Juha Sipilän on pikaisesti annettava virallinen selvitys siitä, onko hän ollut esteellinen Terrafameen liittyvässä päätöksenteossa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta ja valtion tilintarkastajat voisivat Rinteen mukaan olla taht, joista virallinen selvitys voitaisiin laittaa liikkeelle.

Sipilä on kiistänyt, että hänen sukulaistensa yrityksen rooli Terrafamen alihankkijana olisi vaikuttanut päätökseen Talvivaaran kaivosta hallinnoivan valtionyhtiön lisärahoituksesta.

Kimppalinja 0700-93300 0,99/min+pvm
Ohjeet s, 809 www.rapidomedia.fi

Rehn: Sipilällä ei jääviysongelmaa.

Elinkeinoministeri Olli Rehn sanoo, että pääministeri Juha Sipilällä ei hänen käsityksensä mukaan ole minkäänlaista jääviysongelma Terrafamessa.

Rehn kertoi Ylen Ykkösaamussa, että Katera Steel -yhtiöltä tilattu malminkuljetin olisi tilattu joka tapauksessa, riippumatta siitä päätetäänkö kaivostoimintaa ajaa alas vai jatketaanko sitä.

Rehn sanoi, ettei pääministerin sukulaisia voi asettaa liiketoimintakieltoon sen takia että hän on pääministeri.

YSI YHDISTÄÄ miehet ja naiset s. 830.

Sipilä pyysi jääviysselvityksen

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on itse pyytänyt oikeuskanslerilta selvitystä mahdollisesta esteellisyydestään tai jääviydestään Terrafamen pääomituksessa. Sipilän mukaan hänen esikuntansa on ollut oikeuskansleriin yhteydessä aamulla.

Sipilän lapsilleen kolme vuotta sitten siirtämä sijoitusyhtiö omistaa viisi prosenttia Katera Steel -yhtiöstä, joka on saanut puolen miljoonan tilauksen Terrafamelta. Sipilä sanoo, ettei hän tiennyt tilauksesta.

Yle Teksti-TV 26.11.2016

STT: Sipilä pyytänyt itse selvitystä
Orpo ja Rinne: Sipilästä selvitys
Rehn: Sipilällä ei jääviysongelmaa
Fidel Castro on kuollut
Severin Freund Rukan mäkiykkönen
Tottenhamille avaustappio liigassa

Rehn: Sipilällä ei jääviysongelmaa

Elinkeinoministeri Olli Rehn katsoo, että pääministeri Juha Sipilä ei ole ollut esteellinen Terrafamen kaivokselle esitetystä valtiontuesta päätettäessä.

Kansan Uutiset, Iltalehti ja Yle kertoivat aiemmin tällä viikolla että Sipilän sukulaisten omistama Katera Steel Oy on saanut merkittävän tilauksen valtion omistamalta Terrafamelta.

Rehn kertoi Yle TV1:n Ykkösaamussa ettei pääministerillä ollut päätöstä tehtäessä tietoa siitä, että Katera Steel on saamassa Terrafamelta tilauksen.

Yle Teksti-TV 26.11.2016

STT: Sipilä itse pyytänyt selvitystä

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on pyytänyt oikeuskanslerilta selvitystä esteellisyydestään hallituksen päättäessä Terrafamen pääomituksessa, uutisoi STT.

Sipilän esikunta jätti selvityspyynnön oikeuskanslerille lauantaina aamulla.

Sipilän mahdollinen esteellisyys nousi esille, kun hänen sukulaistensa omistaman Katera Steel Oy:n saama merkittävä tilaus valtion omistamalta Terrafamelta nousi julkisuuteen.

Lauantai 26.11.2016

UUTISET (MTV)

UUSIA TYÖLLISYYSTOIMIA SELVITETÄÄN

SELVITYS Pääministeri pyysi oikeuskansleria tuytkimaan jääviyskysymystä Terrafame-asiassa

DIACOR

KESKUSTA Pääministeri kertoi puoluevaltuustossa että uusia työllisyystoimia vireillä

FIDEL CASTRO KUOLI 90-VUOTIAANA

SIDONNAISUUDET Pääministeri Juha Sipilä sanoo omatuntonsa olevan puhdas Terrafamessa



mobi

Sunnuntai 2016-10-30 LOKAKUU 2016 - Juha Sipilä
N:o 1886
Pääministeri Juha Sipilä ja maakuntauudistus ja valta itsensä kertomana Ylen ohjelmassa lokakuussa 2016. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö hymyili ja muutkin. KUVASARJA ja VIDEO


RAW VIEW

LOKAKUU 2016. Juha Sipilä: "Ei kävisi mielen vieressäkään, että tällä olisi vallan kanssa tekemistä!"

Isonna!
LOKAKUU 2016 VIDEO Juha Sipilä: "Ei kävisi mielen vieressäkään, että tällä olisi vallan kanssa tekemistä!"

Juontajina Johanna Vesikallio ja Jan Andersson. Puhe videolla hiukan pitempänä:

Andersson: Mitä kunnat jatkossa tekevät?
Vesikallio: Niin maakuntauudistus tuo siis meille kolmannen tason tähän hallintoon valtion ja kuntien lisäksi vuoden 19 alusta. Tämä oli se mitä etenkin Keskusta oli pitkään halunnut. Nyt se näyttää siis toteutuvan. Juha Sipilä, sementoiko tämä maakuntauudistus Keskustan vallan maakunnissa nyt ja ikuisesti.
Sipilä: Tällä ei ole mitään tekemistä vallan kanssa tällä asialla. Me halutaan nyt varmistaa se, että järjestäjien määrä esimerkiksi tässä sotessa vähenee yli 300:sta 18:aan. Me pystytään nyt järkevöittämään nyt toimintoja ja työnjakoa, Mitään tekemistä, siis ei kävisi ei mielen vieressäkään, että tällä olisi jotakin tekemistä vallan kanssa.
Vesikallio: Politiikassa ei ole vallasta kyse, selvä. Ville Niinistö, eikö tässä ole vallasta kyse?
(Sipilä mutisee jotakin)-
Niinistö: Sujuvasti Sipilä leikkii naivia, kun Keskustan kenttä on häntä onnitellut että kun tämä yksi asia on saatu läpi eli väliportaan hallinto, minkä Keskusta on aina halunnut. Mä voin sanoa, että kannatetaan sitä, että maakuntatasolle tehdään demokraattinen hallinto siitä riippumatta, että Keskustakin kannattaa sitä eli musta on hyvä asia, että maakuntatasolle tulee vahvat vaaleilla valitut valtuustot, mutta niillä pitää olla myös sellainen toimintakyky, että ne pystyy itse hoitamamaan ne tehtävät.
Mutt kunnista halusin nyt oikeesti palata siihen mikä on ihmisten arjessa tärkeetä. Kaikki kansainväliset trendit osoittaa sen, etttä mukavat kunnat ja mukavat kaupungit menestyvät ei se, että ihmiset haluavat asua kunnassa, siellä on viihtyisä elinympäristö, siellä on hyvät koulu ja päiväkodit, siellä on helppo yhdistää työ ja muu elämä, siell panostetaan kulttuuriharrastuksiin ja siellä on niinku tällaist uudenlaista niinku osallisuutta: niinku eri aktiiviset kyläyhdistykset ja kaupunginosayhdistykset on osoittanu vaikka Roihuvuorella tai tuolla Teijon ruukkikylissä siellä uuden kansallispuiston kyljessä, ett kun kunnat ottaa ihmiset mukaan kehittää kuntaa, niin tällaiset kunnat menestyy ja must se näky tuossakin, ne on kuntia, joissa on paljon työllisiä, paljon koulutettuja ihmisiä ja kuntia, jotka ovat panostanut investointehin. jotka Suomessa täll hetkellä menestyy.

Videon nimi: Nettisanomat 20161028 yle sipilä maakuntauudistus valta
Videon esittelyteksti: Pääministeri Juha Sipilä väittää, että maakuntauudistuksella ei ole mitään tekemistä vallan kanssa. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on toista mieltä ja hymyilee. Pääministerikin hetkeksi menettää pokkansa ja on aika totisen näköinen.
Videon osoite: https://www.youtube.com/watch?v=1MMS-mjS8Wg&feature=youtu.be

Kuvat perjantaina 2016-10-28. Teksti sunnuntaina 2015-10-30 16:19. Pertti Manninen.


ARKISTO. VIIDESTOISTA PÄIVÄ. 2008 - LOKAKUUN 17.

ARKISTO. VIIDESTOISTA PÄIVÄ. 2008 - LOKAKUUN 17.

Asuntoja! Kyllä! (1980-luku) & Asunnottoman yö (tänään).



"Asuntoja! Kyllä! (1980-luku)". Arkistojen aarteita: Kuva 1980-luvulta Helsingistä. Nettisanomat keskiviikkona 30. maaliskuuta 2005. Numero 326. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

"Asunnottoman yö (tänään) eli lämmin asunto ainakin yhdeksi yöksi". Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tänään perjantaina 2008-10-17 klo 18:45. Kuva: Pertti Manninen. Isonna!

Asunnottoman haastattelu:
Nainen: "No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen"
Nettisanomat tasan kolme vuotta sitten maanantaina 2005-10-17.

Asuntoja! Kyllä! Pääkirjoitus.
Asuntorakentamisen suhteen saa nähdä muuttuuko mikään. Niin kauan kuin ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen on bisneksen varassa voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Niin kaun kuin rakentamisessa voidellaan erilaisia intressejä voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Ja niin kauan kuin korruptio ja kähmintä näillä alueilla tuottaa hyvin voi kurjuuden ennustaa jatkuvan.
Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus keskiviikkona 2005-03-30.

Eripainos:

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

“Nainen:
… oma kokemus on että kyllä niitä vastaan tulee tuolla kadulla aika usein joita mä tunnen joilla ei o yhtään niinku nukkumapaikkaa muuta kuin katu
Toimittaja:
Tällaisia ihmisiä jotka asuvat kadulla heitä on noin tuhat ja valtaosa on varmasti täällä pääkaupunkiseudulla tämä saattaa nyt kuulostaa tyhmältä kysymykseltä mutta miss he sitten nukkuvat
Nainen:
osa telttailee osa porttikongeissa ja suoraan kadulla ja jotkut on tuol joissakin suojaisis paikois tuol kaupungin laidoilla esimerkiksi joissakin puurakennelman alla niinkö mä yhden tiedän ja joissakin suomenlinnan tunneleissa tai
Toimittaja:
Sinä olet asunnoton mutta mikä sinun asumapaikkasi on
Nainen:
Niin minä olen yhteiskunnan kannalta asunnoton mutta itse minä en koe olevani asunnoton pikemminkin päinvastoin minullahan on mitä mainioin asunto
Toimittaja:
Reijo nyt en kuullut sinun sukunimeäsi mutta tervehditään tällä tavalla kari terve kysyn sellaisen asian kun olet juuri saanut asunnon itsellesi niin miten vaikea oli saada asunto olit alun perin asunnoton
Mies:
No siinä sai aika kovin tehdä töitä ennen kuin se alko avautua ennen kuin se alko avautumaan
Toimittaja:

Mistä johtui että olit asunnoton käytitkö alkoholia tai ei ollut työpaikkaa voitko kertoa
Mies:
No avioerosta johtui
Toimittaja:
Kun asuntoa lähtee hakemaan niin siitä tulee varmasti sellainen olo olo itselle että mitä minä teen väärin kun minä en sitä asuntoa saa niin mistä se johtui että et saanut asuntoa mitä mitä sinä teit väärin jos sanotaan näin
Mies:
No siinä on niin mont siinä on niin monta tekijää etten mä niitä rupea sillä lailla mut sanon vain että yks on tosiaan tää helsingin kaupungin asuntojonossa on tosiaan hirviät jonot jonot mitä kautta mä yritin aluksi hakia ja sanon tosiaan siin saa tosiaan tehdä paljon töitä ja tulee tosiaan monta kertaa tunne että missä tulee tehtyy väärin
Toimittaja:
Kun asuntoa hakee yksityiseltä taholta niin miten he suhtautuu asunnottomaan asunnon hakijaan antaako kukaan asuntoa
Mies:
No ei kyllä kovin moni kovin mielellään ja sitten niinku just tossa yksityisellä puolella on mahdottoman korkeat ne vuokrat että se tuottaa monelle justiin asunnottomalle niinku sanotaan vaikeuksia ne korkeat vuokrat mitä niitten puolella on
Toimittaja:
Markku heino tämä helsingin elokolo on tällainen asunnottomien olohuone niin kai voitaisiin sanoa
Markku Heino:
No kyllä mutta on myös asunnon omistajia täällä meillä laidasta laitaan ja kadulla yöpyjiä käy silloin tällöin tai päivittäin meillä muutama ja tää on tällainen kansalaisten kohtaamispaikka missä voi lueskella päivän lehtiä nauttia virvokkeita edullista kahvia sit meillä on ilmainen aamupuuro ja suuren suosion saanut tämä nettihuone tuolla mitä kati johtaa ja hoitaa ja myös opettaa iäkkäämpiäkin ihmisiä käyttään tota mitä palveluja netistä saanu ja me ollaan niin että oltu vuodesta 2001 vapusta no joka vuoden jokaisena päivänä avoinna yhdeksästä viiteentoista
Toimittaja:
Kun täällä pyörii kaikenlaista ihmistä laidasta laitaan niin täällä varmasti näkee sen minkälainen se asunnoton ja minkälaisia tilanteita heillä sitten oikein on se on tällaisen meikäläisen jolla se asunto on niin vaikea varmasti ymmärtää miten vaikea sitä asuntoa on saada
Markku Heino:
niin no kyllä on asunnottomia mut sit mä sanon et on myös asunnontarvitsijoita mitkä asuu epätyydyttävissä olosuhteissa toisten nurkissa kiertelee ympäri kaupunkia siellä täällä toisten nurkissa ja kuitenkin he käyvät töissä ja eikä oo mitään semmost päihdeongelmaa että on henkilöitä mitkä on aivan ok-kondiksessa mut sitten on asunnottomia mitkä eilen just tuolla ruoholahden suunnalla näin romuauton missä kaks miestä nukkuu kello 18 iltapäivällä
Toimittaja:
Niin täällä pöydän vieressä on myös antti honkonen joka vastaa tällä kertaa tästä asunnottomien yöstä antti honkonen voidaanko asunnottomien yöllä parantaa tilannetta onko siitä apua
Antti Honkonen:
Jos oikein kyyninen on niin toteaa että asunnottomien yö- kansalaisliike ei ole voinut tehdä itseensä tarpeettomaksi ainakaan vielä mutta re reijonki tapaus osoittaa minun mielestä kun tunnen taustoja että julkisuus ja sen tässä tapauksessa sen pelko niin ehkä aiheutti ja vauhditti ratkaisuja että reijolle löyty nytten näppärä ratkaisu mutta laajemmassa mitassa tää on vakava yhteiskunnallinen kysymys suomen häpeäpilkku joka vaatii yhteiskunnan toimia ja tässä asunnottomien yö-kansalaisliikkeessä tulee nyt tänään nelisenkymmentä tilaisuutta eri puolilla suomea olemaan tään asian merkeissä valitettavasti ei kaikissa paikoissa mis on ongelmia mutta siellä missä on ollu halun lisäksi myös jonkinverran kykyä järjestää ja kaikenlaista toimijaa on niin asunnottomia kuin asunnon omaavia niin uskovaisia kuin uskonnottomia niin poliitikkoja kuin epäpoliitik epäpoliittisia ihmisiä eli tää on melkoisen laaja kansalaisliike vaikkakin on todella haastava ja vaikea asia
Toimittaja:

Kun suomi on muuten aika hyvä laittamaan näitä euroopan unionin direktiivejä asetuksia artikloja toteen täällä laitetaan kaikki tervan poistamiset sun muutkin niin miksei tätä asuntodirektiiviä siellähän on joku sellainen direktiivi joka antaa periaatteessa oikeuden kaikille asuntoon miksei sitä ole laitettu suomessa toteen
Antti Honkonen:
Eiköhän tää ole vain tämä teorian ja käytännön ristiriita että ajatellaan esimerkiksi espoossa ei oo minkäänlaista asunnottomien yöhön liittyvää tilaisuutta espoo on ainoa kaupunki kunta suomessa joka on asuntopoliittisessa strategiassaan määritelly uljaasti että poistamme asunnottomuuden espoosta mutta ketkä pikkusenkin tarkemmin tuntee espoon tilannetta niin tietää että monenlaista jonoa ja ongelmaa on eli tämä asia että tää asunnottomuus se on niin ihmiselle itselleen kuin myös yhteiskunnalle sellainen häpeätahra et siitä ei edes haluta puhua siksi on minusta todella hienoa että nimenomaan tänään maanantaina niin on isot valtakunnalliset lehdet merkittävällä tavalla kiinnittäneet huomiota tähän ja toivon mukaan myös muu julkisuus ja tavalliset kansalaiset miettii edes tänään tätä asiaa
Toimittaja:
Antti honkonen oletteko koskaan laskeneet mitenkä paljon maksaisi poistaa tuollainen asunnottomuusongelma eli että rakennettaisiin asuntoja niin paljon että ne riittäisivät kaikille onko sitä koskaan laskettu
Antti Honkonen:
Minä en ole matemaatikko minä olen vaan työtaktikko eli yritän organisoida asioita minusta riittää niin kauan kuin on asunnottomia omasta tai muista syistä johtuvia ihmisiä tullut asunnottomiks tai sanotaan että kodittomiks niinku katikin minusta virallisesti hän on asunnoton mutta on hyvin kodillinen ja ehkä yksi pääkaupunkiseudun ja suomen ja maailman onnellisimpia ihmisiä vaikka virallisesti ei ole asuntoa eli nämä on hyvin veteen piirrettyjä ja hikeen piirrettyjä viivoja
Toimittaja:
Niin kati tähän loppuun pitäs vielä kysyä että sinä olet tällä hetkellä varmaan sellainen asunnottomien mannekiini sinut tunnetaan tämän televisio-ohjelman joka eilen tuli teki sinua tutuksi aika paljon ja olet mukana näissä mutta luuletko että asunnottomuutta voidaan poistaa ja sinun kohdallasi tarvitseeko sitä edes poistaa
Nainen:
No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen
Toimittaja:
Näin me jatkamme aamukahvin juontia täällä helsingin elokolossa toisella linjalla ja tuossa ainakin kuulin että olis ilmaista aamupuuroakin on tarjolla pitää varmasti tarttua siihen tilaisuuteen asunnottomien yö on siis tänään kahdeksatta kertaa alkaen ilta kuudelta ympäri suomea monella paikkakunnalla päättyen sitten huomisaamuun

Studitoimittaja:
Sieltä helsingin kalliosta lähetystä teki kari mäenpää
nyt vielä tähän ykkösaamun loppuun muutamia tämän aamun uutisia
irakin uusi perustuslaki näyttää menneen läpi lauantaina järjestetyssä kansanäänestyksessä paikallisviranomaiset kertoivat uutistoimisto ap:lle että perustuslakia vastustavat sunniarabit eivät ole ilmeisesti innostaneet riittävästi kansalaisia äänestämään vastaan
kiinassa juhlitaan maan toisen miehitetyn avaruuslennon onnistumista viisi päivää maapalloa kiertänyt kapseli laskeutui sisämongoliaan myöhään illalla suomen aikaan avaruusmatkan tehneet kaksi taikonauttia ovat hyvässä kunnossa
turkin ulkoministeri abdullah gül vierailee tänään suomessa ulkoministeri gül ja vierailun isäntä erkki tuomioja keskustelevat muun muassa turkin eu-jäsenyysneuvotteluista vieras tapaa myös presidentti tarja halosen
ja ennen tuota säätä kerrotaan vielä nämä ykkösaamun osoitteet jotka kerroin jo hieman aikaisemmin eli juttuvinkkejä ja muuta palautetta voitte lähettää meille nettisivustomme kautta tai sitten sähköpostilla osoitteeseen yle piste ykkösaamu at yle piste fi eli yle piste ykkösaamu at yle piste fi ilman öö:n pisteitä ja perinteisemmän postin kannattajille osoitteemme on ykkösaamu pl 3 00024 yleisradio ja ykkösaamua voi kuunnella internetissä osoitteessa w w w piste yle piste fi kautta radiouutiset näitä varmasti tullaan sitten tulevaisuudessakin aina silloin tällöin kertomaan niin saadaan tällainenkin linja avattua teidän kuuntelijoiden kanssa
nyt sitten säätietoihin maan etelä ja keskiosassa selkeää tai puolipilvistä ja poutaa oulun läänissä vaihtelevaa pilvisyyttä ja mahdollisesti sadekuuroja illasta alkaen poutaa lapissa aluksi monin paikoin vesisadetta päivällä pohjoisesta alkaen selkeämpää ja enimmäkseen poutaa päivälämpötilat kolmesta yhdeksään astetta
ykkösaamu täällä yle radio yhdessä jälleen huomenna kahdeksan aamun peilin jälkeen kello 8.15 nyt aamua jatkaa kuuluttaja maaria seppänen

Kuuluttaja:

Ykkösaamun studiossa oli petri kejonen
täällä radio yhdessä kultakuumeessa tänään kello 15.10 aiheina ovat koulujen kuvataideopetus erityisesti miksi se ei kiinnosta poikia sekä onnimanni-palkinto joka jaetaan tänään haastateltavana on onnimanni palkittuja keskustelujen teemoina koulujen kulttuuri tehtävä
kultakuumeessa avautuu ikkuna myös intialaiseen kulttuuriin aiheesta on ilmestynyt uusi suomalaiskirja jonka tekijöitä on jukka mikkolan juontaman kultakuumeen haastattelussa tänään kello 15.10 suorana lähetyksenä ja toisena lähetyksenä kello 22.10
nyt kultaa ja hopeaa joka alkaa saggino rossinin musiikilla. …” (kirjoitetaan: Gioacchino Rossini 1792 - 1868).

Maanantaina 17.10.2005 klo 08:50 Ylen radion aamulähetyksessä puhutaan asunnottomuudesta. Johdanto ja osa alkupuheenvuorosta puuttuu. Muitakin uutisia lopuksi.

Henkilöt esiintymisjärjestyksessä:
Nainen: Kati, mies: Reijo, toimittaja: Kari Mäenpää, Ekokolon hoitaja: Markku Heino, Asunnottomien yö-kansalaisliikkeen organisaattori: Antti Honkonen, studiotoimittaja: Petri Kejonen ja kuuluttaja: Maaria Seppänen. Ääninauhalta purkanut Pertti Manninen, Nettisanomat, oikeinkuulemisvarauksin.

Asunnottoman yö (tänään).

"Asunnottoman yö (tänään) eli lämmin asunto ainakin yhdeksi yöksi". Keski-Suomi. Laukaa. Keskusta. Tänään perjantaina 2008-10-17 klo 18:45. Kuva: Pertti Manninen. 

Asunnottoman haastattelu:
Nainen: "No asunnottomuus voidaan poistaa jos jos vain on halua koska demokratiassa riittää enemmistö mutta koska me elämme demokratiassa eikä asunnottomuutta ole poistettu se riittää että enemmistöllä ei ole ollut haluja siihen"
Nettisanomat tasan kolme vuotta sitten maanantaina 2005-10-17.

Asuntoja! Kyllä! Pääkirjoitus.
Asuntorakentamisen suhteen saa nähdä muuttuuko mikään. Niin kauan kuin ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen on bisneksen varassa voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Niin kaun kuin rakentamisessa voidellaan erilaisia intressejä voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Ja niin kauan kuin korruptio ja kähmintä näillä alueilla tuottaa hyvin voi kurjuuden ennustaa jatkuvan.
Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus keskiviikkona 2005-03-30.

Eripainos.

Nettisanomat keskiviikkona 30. maaliskuuta 2005. Etusivu. Numero 326. "Arkistojen aarteita". Kuva 1980-luvulta Helsingistä.
                                                                                          

"Asuntoja! Kyllä. 3. Rehellinen. Luotettava. Aikaansaava. Jussi Pajunen. Helsingin Liberaalit. Itsenäinen liberaali." Kuva: Pertti Manninen.

Kokoomuslainen Jussi Pajunen valittiin tänään keskiviikkona 30.03.2005 alkuillasta Helsingin uudeksi kaupunginjohtajaksi 01.06.2005 alkaen  Kokoomuksen, SDP:n ja Vihreiden tekemän ennakkosopimuksen mukaisesti.  Jussi Pajunen seuraa tehtävässään kokoomuslaista Eva-Riitta Siitosta, joka aikoinaan voitti äärimmäisen niukasti SDP:n ehdokkaan nykyisen apulaiskaupunginjohta Pekka Korpisen. Silloin kokous venyi yli puolenyön ja tulos oli loppuun asti epävarma. Silloinkin oli ennakkosopimus. Sopimuksen mukaan Pekka Korpinen piti valittaman, mutta sopimus oli hölmö, koska sopijilta puuttui yksi ääni ja niin Eva-Riitta Siitonen tuli valituksi.
Tässä 1980-luvun (luulen niin) arkistokuvassa Jussi Pajunen on ehdokkaana vielä liberaalien listoilla ja vaatii
   Asuntoja! Kyllä.  Vaatimus on aina ajankohtainen. Heti valintansa jälkeen uutisstudioon kiidätettynä hän MTV3:n Kymmenen uutisissa  vieritti Helsingin kymmenen vuoden asuntorakentamiskurjuuden syyksi Vuosaaren sataman rakentamisen viivästymisen. Lisäksi hän kaipasi ensimmäisenä tärkeimpänä asiana seudullista yhteistyötä. Haastattelu oli laadittu niin, että väliin näytettiin koululaisten ja vanhempien mielenosoitusta Roihuvuoressa, jossa koulu aiotaan lakkauttaa. Lapsiakin haastateltiin. Riittää  tässä uudella kaupunginjohtajalla tehtäviä kaikilla saroilla.

Asuntorakentamisen suhteen saa nähdä muuttuuko mikään. Niin kauan kuin ihmisten perustarpeiden tyydyttäminen on bisneksen varassa voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Niin kaun kuin rakentamisessa voidellaan erilaisia intressejä voi kurjuuden ennustaa jatkuvan. Ja niin kauan kuin korruptio ja kähmintä näillä alueilla tuottaa hyvin voi kurjuuden ennustaa jatkuvan.

Jussi Pajusella on ihan omiakin intressejä. Malmin lentokentän rakentaminen asuntoalueeksi hyödyttää aivan suoraan hänen ja sukulaistensa omistuksia ja hyvinvointeja. Toivottavasti Jussi Pajunen haluaa jäädä historiaan muuna kuin tahdottomana marionettina ja oman edun tavoittelijana. Seitsemässä vuodessa kyllä ehtii jotakin, jos vain näkemystä ja inhimillisyyttä piisaa.  Niinkuin silloin 80- luvulla:
 Rehellinen. Luotettava. Aikaansaava. Jussi Pajunen. 

Nettisanomat. Pertti Manninen. Pääkirjoitus keskiviikkona 30.03.2005.
Katso myös! "Kansalaiset etsivät reittejään senaatintorilla Valtioneuvoston linnan kiertäen keväällä 1980-luvulla. EU:n perustuslaki tulossa!"  Arkistojen aarteita  03.03.2005.


http://www.nettisanomat.com/2008/10/17/etusivu.html


 

Tiistai 2016-10-12 LOKAKUU 2016 - Nobelisti Bengt Holmström

Suomen Nobel-sankari Bengt Holmstömin ainutlaatuinen tarina - Värikäs matka maailman huipulle - Talouden Nobel-voittaja Bengt Holmström - Moittinut rajusti Sipilän hallitusta.LUE!


Kuva: Pertti Manninen tiistaina 11.10.2016 14:59 Kirkkonummen City-Market.

Iltalehti. Uutiset. Nobelisti kritisoi rajusti hallitusta. Katkelma kirjoituksesta. Tiistaina 11.10.2016.
LUE!

Muut etusivun otsikot: Ilta-Sanomat: Trump - Clinton iskivät rajusti yhteen - Kaikkien aikojen törkyisin kamppailu - Tällaisia vaaratilanteita omaishoitajat kohtaavat - 7 tapausta tosielämästä - X-factorin ympärillä kuohuu - Katsojat epäilevät äänestystä - Huuhkajat syöksykierteessä - Kuka kantaa nyt vastuun? - Krista Kosonen yllättää - Rohkea rooli uutuusleffassa - Ratkaisuristikko - Voita 1000 e.
Iltalehti: Mahtimies Kekkosen dramaattinen loppu: Kirjoitti nimensä väärin erokirjeeseen - Urho-dokumentti - Tällaista taistelua on köyhän arki - Risaisia vaatteita - Korkeasaari-haaveita - Timo vakavien infarktien jälkeen: Vaimo pelasti kolme kertaa - Maahanmuuttovirasto teki löperöjä sopimuksia: Vastaanottokeskukset tienaavat pakolaisilla - Ylen MOT - Kohuelokuva poistuu teattereista - Tuukka Temonen: "Ei ole minulta pois, jos raha ei kelpaa" (Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Etusivut tiistaina 11.10.2016).
Lööpit: Ilta-Sanomat: Ratko ristikko: Voita 1000 e! - Suomalaiselle Bengt Holmstömille talouden Nobel-palkinto - Heräsi yöllä onnittelusoittoon - Sankarin ainutlaatuinen matka maailman huipulle - IS-Extra - Kaiikien aikojen törkyisin väittely - Tällaisia vaaratilanteita ensihoitajat kohtaavat - 7 tapausta tosielämästä.
Iltalehti: Osta Uusi ja upea erikoislehti - Hyvä elämä - Kekkosen dramaattinen loppu: Kirjoitti nimensä väärin erokirjeeseen - Urho-dokumentti - Tällaista taistelua on köyhän perheen arki- Risaisia vaatteita - Korkeasaari-haaveita - Antanut ankaraa kritiikkiä hallitukselle - Kohuelokuva poistuu elokuvateattereista - Muista myös. (Ilta-Sanomat ja Iltalehti. Etusivut tiistaina 11.10.2016).


Iltalehti. Uutiset. Nobelisti kritisoi rajusti hallitusta. Katkelma kirjoituksesta. Tiistaina 11.10.2016.

"Ylen maaliskuisessa haastattelussa [Bengt] Holmström ihmetteli pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallituksen satojen miljoonien eurojen säästöjä, jotka kohdistuivat opetukseen ja tutkimukseen.

Homström kertoi olevansa järkyttynyt säästöpäätöksistä. Hänen mielestään kyseessä oli epäluottamuslause, joka heijasti "aika syvää hakveksuntaa" yliopistomaailmaa kohtaan.

- Hallitus ei pelkästään leikannut rahoja yliopistoilta vaan otti rahat ja ryhtyi hallinnoimaan niitä itse muita kanavia pitkin. En näe, että he olisivat tässä asiassa jotain suuria asiantuntijoita, Holmström arvosteli hallituksen toimia Ylelle.

Nobelisti kritisoi koulutusleikkauksia maaliskuussa myös HS:n haastattelussa. Holmstöm piti hallituksen säästöjä käsittämättömän suurina.

- Erikoisinta on, että rahoitusta karsitaan parhaiten menestyviltä yliopistoilta. Leikkaukset ovat älyllinen loukkaus tiedeyhteisöä kohtaan. Ilmeisesti hallitus kyseenalaistaa yliopistojen kyvyn tehdä järkeviäpäätöksiä tieteentekemisessä, Holmstöm sanoi HS:lle."

Iltalehti. Uutiset. Sanni Mattila. Nobelisti kritisoi rajusti hallitusta. Katkelma kirjoituksesta. Tiistaina 11.10.2016.

 

 




SYYSKUU 2016. TOIMITTAJALTA.

MILLÄ MANDAATILLA MEITÄ HALLITAAN?

Muistin virkistämiseksi on hyvä tuoda viime eduskuntavaalien tulos. Paljon on sen jälkeen tapahtunut. Perussuomalaisten kannatus on romahtanut puoleen jne.
Heti vaalien jälkeen julkaistu banneri kertoi vaalin tuloksen.



IHMINEN EI OLE KONE.

Koko kesän lehden bannerina oli uimataitoon kannustava ohje.

Muutaman kuukauden ilmestymistauko johtui muista kiireistä ja hengähdyksestä. Nyt on kuitenkin hyvä jatkaa yhdessä tammenterhoa mutustelevan kotioravan kanssa. Kesän satoa sitten lehteenkin syksyn ja talven pimeydessä, toivottavasti.

Pertti Manninen. päätoimittaja. Lauantaina 2016-09-24.

2015

HUHTIKUU 2015. KUVA. NUORALLATANSSI MAALAISTENTALOLLA VAALITULOKSEN SELVITTYÄ YHDEN MAINOKSEN VIELÄ MUISTUTTAESSA NATOSTA JA JULKISISTA PALVELUISTA.



HUHTIKUU 2015. KUVA. NUORALLATANSSI MAALAISTENTALOLLA VAALITULOKSEN SELVITTYÄ YHDEN MAINOKSEN VIELÄ MUISTUTTAESSA NATOSTA JA JULKISISTA PALVELUISTA.

KUVA: PERTTI MANNINEN PÄIVÄMATKALLA HELSINGIN KAMPISSA TIISTAINA 21.04.2015 16:14 ISMO HÖLTÖN NÄYTTELYYN TUTUSTUEN ATENEUMISSA JA VANHEMPIEN HAUTAA KEVÄTKUNTOON LAITTAEN MALMILLA.

 

 

 

 

 

 

 

MAALISKUU 2016
Selvitysmies ehdottaa nyt opintolainan takaisinmaksua palkasta LUE! - OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. LUE! - KUMMALLISTA KUNNIAA. Autoverosekoilun takuumies Autoliiton kunniajäseneksi. Sauli Niinistö. LUE!
OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. LUE! - HIRVET LUMESSA UUDESSA MAISEMASSA KUVAT
OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. LUE!- HIRVET LUMESSA UUDESSA MAISEMASSA KUVAT
OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. LUE! - OPISKELIJOITTEN KURITTAMINEN. SAMAT HOKEMAT VUODESTA TOISEEN! ARKISTO 1999 JA NYT 2016. LUE! - Arkisto 1999. Milloin tehdään viimeinen painokone? Lue! - Ryhmäkanne, Lue! Saamelaisten ... Lue! Niinistö Kuvat!

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
 

 

Ymmärrys

Herra, suo minun ennemmin ymmärtää kuin saada ymmärrystä.
Franciscus Assisilainen

Kun järki sekoittuu jaloimpiin aistimuksiin ja ne muodostavat yhden kokonaisuuden, tätä voidaan täydellä syyllä nimittää elävän olennon olemassaolon pelastajaksi.
Platon

Tämä maailma on komedia niille, jotka ajattelevat ja tragedia niille, jotka tuntevat.
Horace Walpole

Niin kauan kuin ihminen ajattelee, hän on vapaa.
Ralph Waldo Emerson

Ei riitä, että järki on terävä. Tärkeintä on käyttää sitä oikein..
René Descartes

(41) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Huhtikuu.
Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.

 

 

 

 

 


 

 

 

Aurinkolaulu

On monta uskoa päällä maan 
ja toinen toista kiittää, 
mut laulajalla yks usko on vaan,
elin-iäksi hälle se riittää:
min verran meissä on lempeä, 
sen verran meissä on iäistä, 
sen verran meistä myös jäljelle jää, 
kun päättyvi päivämme tää.

Kuka tietävi, mistä me tulemme 
ja missä on matkamme määrä?
Hyvä että me sitäkin tutkimme, 
ei tutkimus ole väärä.
Mut yhden me tiedämme varmaan vaan:
me kuljemme kumpuja mustan maan,
ja täällä meidän on eläminen,
miten taidamme parhaiten.

Eino Leino, osia Aurinkolaulusta

(36) Kokoelmasta RAKASTA. Aforismeja, runoja ja mietteitä vuoden jokaiselle kuukaudelle. Toimittanut Arto Manninen. Gummerus 2012.  Maaliskuu. Kevätpäiväntasaus

 

 

 

 




 

 

 

 

 

 


Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta!

Sunnuntai 2013-04-21: Vuosisadan kuva: Sirkka Hämäläinen, Sauli Niinistö, Johnny Åkerholm, Euro, Ei leikkauksille, Palvelujen puolesta! Suomalaiset Euro- ja Emu-intoilijat Ylen esittämässä dokumentissa 21:49, 21:54 ja 22:07. Kuvat: Pertti Manninen. Isonna!

 

 

 

 

 

 

 

ARKISTO SYYSKUU 2014.
PAASIKIVEN PATSAALLA.


PAASIKIVEN PATSAALLA. Pieni istuva pysähdys patsaan jalustalla ilmaisia Narinkkatorilla jaettuja mainosnakkeja mutustellen hiukan ympäristöä tarkkaillen ja hetken kuluttua Kiasman edestä lähtevän bussin kyytiin kiíruhtaen.
OPPIA AHMIVA NEITONEN
Kuvat: Pertti Manninen torstaina 2014-09-18 klo 17:11 - 17:20. Helsinki Mannerheimintie.

Kaiken keskellä aina läsnä! - Viikkosanomat- blogi
"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa".



Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.
Kuva Pertti Manninen. Jyväskylä. Asemakatu. Forum. Keskiviikkona 2008-11-12 klo 09:55. 


"Vanha lastensairaala hajoaa käsiin - Nyt kyllä raskennetaan yhdessä uusi - Lahjoita 10 - Lahjoita 20- Uusi lastensairaala - Katso ketkä jo ovat talkoissa mukana: http://www.uusilastensairaala2017.fi
"Mitä kuuluu?" Maanantai 2013-03-04 16:03. Jyväskylä. Vapaudenkatu. Paikallisterminaali. Kuva: Pertti Manninen. Laajenna!
 
Nettisanomat Keskiviikko  2007-04-04. "Äidin rakkaus". Helsinki. Rautatientori. Lauantai 2007-03-31 klo 11. Pertti Manninen. Kuvasarja.
http://www.nettisanomat.com/
2007/04/04/etusivu.html

Kaiken keskellä aina läsnä! - VIIKKOSANOMAT


"Käden ojennus". Uusi tulkinta aikaisemminkin julkaistusta kuvasta. Pertti Manninen. Viikon kuva torstaina 31.07.2003.
http://www.nettisanomat.com/2003/07/31/viikonkuva.htm
Arkisto 2001.

SMILE
from MODERN TIMES

Lyric by
JOHN TURNER and GEOFFREY PARSONS

Music by
CHARLIE CHAPLIN

Moderately, with great warmth


SMILE, thou' your heart is aching,
SMILE, even tho' it's breaking,
When there are clouds in the sky,
you'll get by,
If you SMILE though your fear and sorrow,
SMILE and maybe tomorrow,
You'll see the sun come shining thru
for you.

Light up your face with gladness,
Hide ev'ry trace of sadness.
Alto' a tear
may be ever so near,
That's the time you must keep on trying,
SMILE, what's the use of crying,
You'll find that life is still worth while,
If you'll just SMILE.


AIN', hymy voimat antaa.
AIN', hymy taakat kantaa,
harmaatkin pilvet puistat
kun muistat
hymy AIN' pois vie murheen, huolen,
AIN', hymy ilon puolen
tuo auringon paistelulle,
sulle.

Kasvoillesi onni suo.
Suru aina murheet tuo,
nyt ne peitä,
kaikk' kyyneleet heitä.
Nyt se on tehtävä, itku pois,
AIN', hymy elämän tois.
Taistele, muista sääntö vain,
niin, hymy AIN'.

 

Moderately, with great warmth

AIN' - HYMY

suomennos: pertti manninen,
1.0-versio, 17.05.01



modern times - nykyaika. kuvitelma.


http://www.nettisanomat.com/ 2001/05/17/hymy.htm

 

 

 

 

 

 

 

SANOMASAMPO - 2016/12/20 - Kertomus kuvasta: Skrubusta nettiin - Unelma valkeasta joulusta KUVA - JUHA SIPILÄ YLEN YKKÖSAAMUSSA TÄNÄÄN: "En ole ikinä lukenut tätä raporttia. Minulla on muuta tekemistä" - PARI KOMMENTTIA- JUHA SIPILÄN BLOGI: "VIELÄ KERRAN OMISTUKSISTA" - ILTA-SANOMAT: ”Useilla suomalaisilla on rahasto-osuuksia, niin minullakin" - ILTALEHTI: "Mitään osakeomistuksia ei ole piilotettuna" - JUNGNER - JÄÄSKELÄINEN - JOBS - Raw View -lehden päätoimittaja, valokuvaaja Hannamari Shakya palkittiin valokuvataiteen valtionpalkinnolla. - ARKISTO 2005: LENNON 08.12 - PÄÄMINISTERI JUHA SIPILÄ EI OIKEASTI HALUA KARISTAA JÄÄVIYSEPÄILYJÄ HARTEILTAAN - PÄÄMINISTERI SIPILÄN JÄÄVIYS PYSYY - Kansan Uutiset torstaina 24.11.2016. Pääministerillä läheiset yhteydet Talvivaaran urakoitsijaan - Emme tiedä mihin yhteiskunnallisesti merkittäviin yhtiöihin pääministerin varat sijoitetaan - Eduskunnan enemmistö pitää Sipilän sijoitukset piilossa - Terrafame-Sipilä - Pääministeri Juha Sipilän Black Friday KUVAT ja Innocent Saturday KUVAT - Pääministeri Juha Sipilä ja maakuntauudistus ja valta Ylen ohjelmassa lokakuussa 2016. KUVASARJA ja VIDEO KUVA - VIIDESTOISTA PÄIVÄ - Matti Vanhanen - Jussi Pajunen - MILLÄ MANDAATILLA MEITÄ HALLITAAN? - SMILE from MODERN TIMES - Hymy - PATSAALLA - KUVAT. KAMPISSA. - Vuosisadan kuva - Kuva. Vanha lastensairaala hajoaa käsiin. - Kuva. Käden ojennus. Karuselli. - etusivu - tiistai 20.12.2016 - Nettisanomat - Sanomanetti - Blogi: Viikkosanomat.fi - Kuvasanomat - Sanomatori - Viikkosanomat - Härkää sarvista - 12.fi -

Joulukuu 2016, Skrubu, netti, Kallio, unelma, Ykkösaamu, Seija Rautio, JUHA SIPILÄ, BLOGI, OMISTUS, ILTA-SANOMAT, rahasto-osuus, ILTALEHTI, osakeomistus, piilotettu, JUNGNER , JÄÄSKELÄINEN , JOBS , Raw View, lehti, päätoimittaja, valokuvaaja, Hannamari Shakya, valokuvataide, valtionpalkinto, Sarjakuva, Hanneriina Moisseinen, Mediataide, Palkinto. Terike Haapoja, Laura Gustafsson, Kuvataide, Pauliina Turakka Purhonen, ARKISTO 2005, LENNON, 08.12 , ARKISTO 1999, FINLANDIA, Vakuutuskuoret, apulaisoikeuskansleri, eduskunta, hyväksyy, piilo, salaus, omaisuus, Terrafame-Sipilä, Pääministeri, Juha Sipilä, Black Friday, KUVAT, Innocent Saturday, KUVAT, maakuntauudistus, valta, KUVASARJA,

N:o 1893 Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteys: nettisanomat @hotmail.com - Sivu 2016-12-20 ja 2016-12-22, nettiin 2016-12-22 11:21, linkkejä 2016-12-22.
Mobiversion etusivulle: http://www.nettisanomat.com/mobi/etusivumobi.html

 

 

 

 

 

 

 

Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
Syyskuu 2015 - tammikuu 2016

 

tammi 2016 helmi 2016 maalis 2016 huhti 2016 touko 2016 kesä 2016 heinä 2016 eio 2016 syys 2016 loka 2016 marras 2016 joulu 2016
nettisanomat.com
19302 39474 41975 43396
42935 36036 36584 35703 36213 41350
   
viikkosanomat.fi
17895 19716 17183 23688 22350 19917 19709 19669 19387
     
12.fi
14696 9150 8376 10216 11159 11038 13708 9303 9240
12298    
sanomanetti.fi
12054 11682 10280 11532 13596 12521 13880 13445 13445*      
hs27.com
4939 6011 6143 7261 5933 5308 6047 6452 5739      
sanomapark.fi
4897 4684 3199 5281 5755 5516 5952 4752 4946      
helkinginsanomat.com
4748 3687 4051 4638 4638* 4563 4266 4746 4557      
viikko.fi
4114 3986 4552 4196 4196* 4097 4221 4582 4268      
sanomatori.fi
3654 3546 2662 3895 4261 5299 5415 5287 3765      
nettimobi.com
3367 2407 2903 2700 2601 1948 1977 1630 1702 1945    
sanomahouse.fi 2852 2710 2366 2711 3166 2427 2618 2878 2839      
nettilehti.com
2297 1669 1508 1718
1711 1919 2287 1868 1779      
sanomaa.com
2249 1974 2016 2050 1726 2270 2138 1837 1797 1809    
hs24.mobi
1750 1978 1752 1738 2223 1935 2291 1733 1840 2178    
helsinkisanomat.info 1714 1898 3363 3564 3207 3207* 4214 3304 3014      
wincapita.fi
1567 1359 2009 2443 2736 2622 2479 2028 2043      
week.fi
1566 1179 497
309
373
297
337
311
3640      
fy.fi
1273 1616 1155 1364 1502 1408 1505 1445 1662      
shit.fi
1254 1170 937
848
802
748
809
740
843
     
sanomasampo.fi
1110 882 1169 912 900 970 1019 892 1375      
vuosisanomat.fi
936 847 1108 1018 930 928 998 920 1292      
kuvaviikko.fi
924 723 939 840 877 821 887 759 1231      
nettimobi.fi
910 817 832 726 730 717 731 651 895      
sanomadigi.fi 901 972 1191 1642 1634 1542 1498 1344 1298      
sanomaviikko.fi
801 647 890 738 736 775 797 700 1121      
kuvasanomat.fi 776 1464 2064 4092 4024 4321 3917 4004 3883      
vuosi.fi
742 744 988 801 819 856 878 880 1083      
n1.fi
720 591 756 702 676 674 682 614 898      
hesansanomat.fi
669 607 703 708 719 690 756 616 872      
let.fi
669 594 525 511 516 503 523 439 584      
kuvala.fi
622 582 650 680 642 642 676 601 835      
iske.fi
620 565 567 677 637 629 683 568 678      
keskiviikko.fi
596 573 660 669 747 709 763 684 1025      
venus.fi
573 582 622 674 679 609 789 580 674      
helsinki-areena.fi
568 514 447 601 586 593 654 451 713      
elama.fi
549 552 593 671 649 592 726 630 785      
sanala.fi
533 485 630 666 639 622 674 568 733      
raw.fi
516 496 502 570 587 565 616 547 702      
12tori.fi
481 595 434 564 504 458 559 377 476      
sanat.fi
477 475 459 489 586 518 563 465 656      
sanonet.fi
476 512 497 433 406 383 429 386 399      
maanantai.fi
471 478 467 556 582 527 593 501 663      
infoinfo.fi
464 549 552 610 625 597 708 634 753      
tiistai.fi
443 489 511 470 522 482 508 450 536      
pappa.fi
430 452 516 549 562 498 554 447 593      
kansalaistori.fi
412 423 358 373 417 400 426 357 419      
sanomo.fi
405 357 373 468 488 470 465 396 485      
iltaset.fi
382 335 474 505 521 498 529 442 533      
suomisanomat.fi
375 412 457 547 513 329 539 469 524      
mobisanomat.fi 332 334 357 334 356 346 380 309 370      
mummi.fi
330 414 372 444 389 373 415 352 448      
eduskuntatalo.fi
296 252 295 409 425 431 455 422 479      
gagarin.fi
293 295 333 437 463 402 457 390 478      
per.fi
254 254 1113 282 321 306 336 268 364      
muistamo.fi 107 151 137 141 184 184 196 165 182      
Tarkistus 2016-03-24 126351                      
2016-04-06   139910 140468                  
kirkuva.fi     29 115 160 196 207 191 218      
sanomamarkkinat.fi     61 187 239 256 279 262 335      
sanomanet.fi     127 226 253 245 297 248 295      
2016-04-06     140685                  
hs24.xyz         293 444 1172 320 373 848    
2016-09-29               146012        
2016-10-09                 152975      
* edellisen kuukauden luku                        
2016-11-09                        
sanomamobi.fi                        

Nettisanomat-perhe. Kävijätilasto. Päivittäiset eri kävijät.
VUOSI 2014, alkuvuosi 2015 - loppuvuosi 2015


Sivun alkuun!

 

 

 

 

 

 

 

 


Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivustona 10.11.2016 -31.12.2016 nettiinsunnuntaina 2017-03-05.

Nettisanomat-sivuston rinnakkaissivustona 17.03.2016 -31.12.2016 nettiinsunnuntaina 2017-03-05.